11 Απριλίου 2014

Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Ναύπακτο με στόχο το βραβείο Γκίνες;




Στη Ναύπακτο πραγματοποιείται στις 2 και 3 Μαίου, το 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2001 και οργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.
Το ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν, πλέον έχει καταξιωθεί Πανελληνίως και έχει καταστήσει τη Ναύπακτο επίκεντρο χορωδιακού ενδιαφέροντος, καθόσον κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών και την άρτια διοργάνωση, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό πυλώνα μεταλαμπάδευσης του πολιτισμού και της χορωδιακής μουσικής.

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 13 ελληνικές χορωδίες για τον καθιερωμένο μουσικό διαγωνισμό, θα παρουσιαστεί και μια μουσική παράσταση με την οποία οι οργανωτές θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (Guinness world record)!
H πρόταση, η οποία βασίζεται σε ιδέα του μαέστρου μας Todor Kabakchiev (διευθυντής Ορχήστρας και Χορωδίας), ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας από τον Μάιο του 1997, συνίσταται στο να συμπράξουν επί σκηνής 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μπουζούκια μόνο, 7 πιανίστες και να ερμηνεύσουν όλοι μαζί τα 7 τελευταία τραγούδια (scenes) από το έργο BALLET SUITE ZORBAS του Μίκη Θεοδωράκη.
Στοχεύουμε να πραγματοποιηθεί μια μεγαλοπρεπής μουσική παράσταση, ανάλογη του μεγέθους του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στηρίζει την προσπάθειά μας και εκφράζει την επιθυμία να παρευρεθεί στην εκδήλωση, που θα έχει τεράστια απήχηση τόσο στην πόλη μας αλλά και πανελληνίως.
http://nafsclick.blogspot.gr/
http://antikira.blogspot.gr/2014/04/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin