31 Οκτωβρίου 2013

Το κράτος αρπάζει 15.000.000 ευρώ από καταθέσεις



Πριν τρέξετε για αναλήψεις στις τράπεζες να σας πληροφορήσουμε ότι δεν πρόκειται για όλες τις καταθέσεις, αλλά για εκείνες που έχουν χαρακτηριστεί “αδρανείς” και που βάσει νόμου μετά από ένα χρονικό διάστημα περνούν στην κυριότητα του κράτους.

Ο ... θησαυρός τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλος, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη , υπάρχει εκτίμηση από τις τράπεζες ότι οι αδρανείς καταθέσεις που θα περιέλθουν στο δημόσιο είναι 15 εκατ. Ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση θα έχει ασφαλή εικόνα για τα ποσά που θα αποδοθούν στο Δημόσιο μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014.
«Όταν συζητούσαμε το νόμο τον περασμένο Απρίλιο ακούγαμε για ποσά της τάξης των 5 δις ευρώ, ακόμα και 500 εκατ. ευρώ να είναι, θα ήταν καλά», είπε ο Ν. Τσούκαλης.
Όμως όπως φαίνεται η εικόνα είναι άλλη, μάλλον ο Έλληνας δύσκολα ... ξεχνάει χρήματα στην τράπεζα και μάλλον μόνο το ... μοιραίο είναι αυτό που μπορεί να τον κάνει να τα αφήσει κάπου... ξεχασμένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin