7 Οκτωβρίου 2013

Η εφαρμογή από το μέλλον ,είναι γεγονός και μάλιστα από έναν Αραχωβίτη !!





Μια πρωτότυπη ιδέα:

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Αρχιτεκτονικών Μελετών

Μια πρωτότυπη παρουσίαση στην εφαρμογή Energy Villas (για ipad και iphone)

και στην ιστοσελίδα www.energeiakikatoikia.gr ή www.energyvillas.com







Η εταιρία Design Projects εξέλιξε και παρουσιάζει ένα νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τους κατασκευαστές και παράλληλα τον ιδιανικό τρόπο επιλογής ενεργειακών κατοικιών για όποιον επιθυμεί να αποκτήσει μια αυτόνομη σύγχρονη κατοικία: την εφαρμογή Energy Villas για ipad και iphone (και σύντομα σε συσκευές android) και την ιστοσελίδα www.energeiakikatoikia.gr ή www.energyvillas.com.




Η ιστοσελίδα www.energeiakikatoikia.gr (ή www.energyvillas.com) είναι μια πλατφόρμα αρχιτεκτονικών μελετών, ιδέα πρωτότυπη ενός νέου επιχειρηματία του Χαράλαμπου Καραγκίκα,





 που ως βασικός εταίρος σε κατασκευαστική εταιρία, γνώρισε από κοντά το πρόβλημα των κατασκευαστών, οι οποίοι, μη έχοντας ένα εργαλείο marketing προκειμένου να απευθύνονται στις αγορές τους με σκοπό την προσέλκυση πελατών, ήταν υποχρεωμένοι να αναμένουν την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για να ξεκινήσουν το έργο της κατασκευής μιας κατοικίας.




Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος έγκειται επίσης και στον τρόπο παρουσίασης των κατοικιών στην ιστοσελίδα και στην εφαρμογή, δηλαδή σε ομάδες ομοειδών κατοικιών, ώστε η αρχιτεκτονική τους να ταιριάζει στα διάφορα περιβάλλοντα, στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για κατοικίες από 60 έως 150 τ.μ., καθόλα νόμιμες, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που παρουσιάζονται με πληθώρα εικόνων και video, ώστε, σε μια εικονική πραγματικότητα, ο επισκέπτης να «περπατάει» στην κατοικία, να διαπιστώνει την επάρκεια των χώρων της, να την βλέπει διακοσμημένη και με διαμορφωμένο τον περιβάλλοντα χώρο απ’όπου κι αν βρίσκεται. Κυριολεκτικά κατοικίες έτοιμες.






Σκοπός αυτού του τρόπου παρουσίασης των κατοικιών, είναι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να γνωρίζει ακριβώς τι περιμένει, τόσο όσον αφορά το είδος της κατοικίας αλλά ακόμα και το κόστος της. Εκτός αυτού δίδεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να μπορεί να επιλέγει την κατοικία που επιθυμεί από οπουδήποτε και αν βρίσκεται και για οπουδήποτε επιθυμεί. Το γεγονός αυτό κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο δελεαστικό, ειδικά τώρα που προωθείται με κίνητρα η δυνατότητα ξένων να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία στη χώρα μας.




Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο, σύμφωνα με την άποψη του δημιουργού της, «εφ’ όσον προβληθεί, θα αγγίξει μεγάλο αριθμό εν δυνάμει ιδιοκτητών ενεργειακών κατοικιών και θα ταράξει τα νερά γιατί θα αποτελέσει τον μελλοντικό τρόπο απόκτησης κατοικίας, τρόπο που πολλοί θα ακολουθήσουν, γιατί θα το ζητάνε οι ίδιοι οι πελάτες».




Για την υλοποίηση του project δημιουργήθηκε μια δυναμική ομάδα από εξειδικευμένα στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων. Διατέθηκαν ίδια κεφάλαια, το ύψος των οποίων είναι αρκετά σημαντικό, δεδομένου ότι κάθε κατοικία που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα και στην εφαρμογή, εκτός από την αρχιτεκτονική μελέτη, συνοδεύεται απ’όλες τις απαραίτητες μελέτες (ηλεκτρομηχανολογικές και στατικές) καθώς και από προδιαγραφές υλικών, μελέτη λεπτομερειών, διακοσμητικές λυσεις και προτάσεις διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, μελέτες που είναι άμεσα διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.




Η ιστοσελίδα www.energeiakikatoikia.gr ή www.energyvillas.com και η εφαρμογή Energy Villas απευθύνεται σε δύο ειδικά κοινά: σ’ αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν μια κατοικία και σε κατασκευαστές.




Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης μιας ενεργειακής κατοικίας έχει πολλές επιλογές. Μπορεί να αγοράσει μόνο τη μελέτη, μπορεί να αγοράσει τη μελέτη και να αναθέσει και την κατασκευή στην δημιουργό εταιρία ή σε συνεργαζόμενη εταιρία, ή ακόμα και σε κατασκευαστή της επιλογής του. Μπορεί, αφού κατασκευάσει την κατοικία, να επιλέξει και την διακόσμησή της και ακόμα να αγοράσει τα έπιπλα και τον εξοπλισμό που υπάρχει στις απεικονίσεις, στις ειδικές τιμές που η εταιρία εξασφάλισε για τους πελάτες της.




Ο μελλοντικός συνεργάτης της εταιρίας-κατασκευαστής, μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληθώρα μελετών, οι οποίες διαρκώς θα εμπλουτίζονται με νέες, στις οποίες μόνο αυτός θα έχει πρόσβαση, ώστε να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα και την εφαρμογή ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για το δικό του marketing.




Η εταιρία αναζητά συνεργάτες-κατασκευαστές ανά την Ελλάδα, αντιπροσώπους στις διάφορες χώρες, αλλά και επενδυτές που θα πιστέψουν στην νέα αυτή πρωτότυπη ιδέα «η οποία αποτελεί ίσως το μέλλον της κατασκευής». Το γεγονός ότι, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και στην εφαρμογή είναι παγκόσμια κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο ελκυστικό. «Ήδη, στις λίγες μέρες που η εφαρμογή έχει αναρτηθεί στο App Store, πάνω από 1000 άτομα έχουν την έχουν κατεβάσει στα smart phones και tablet τους, το 70% των οποίων είναι από το εξωτερικό» απ’ ότι μας είπε ο εμπνευστής του εγχειρήματος.




Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η ιστοσελίδα όσο και η εφαρμογή, είναι άρτια δομημένες, με υψηλή αισθητική, πολύ φιλικές στον χρήστη και με πλήθος πληροφοριών για κάθε ενδιαφερόμενο.


Ευχαριστώ τον γείτονα μου και φίλο Μπάμπη για την προθυμία του να μου δώσει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin