21 Ιουλίου 2018

To είδαμε κι αυτό : χωρίς νερό οι Δελφοί στο μέσον της τουριστικής σεζόν !!!

Από την Παρασκευή το μεσημέρι


- Οι αθεόφοβοι της ΔΕΥΑ αμέλησαν να αγοράσουν τηλεφωνικές κάρτες ώστε να λειτουργήσει το σύστημα ασφαλείας σε περίπτωση βλάβης


 « Αυτή τη στιγμή υδροδοτείται ένα σημαντικό μέρος των Δελφών. Η ολική επαναφορά στην κανονικότητα θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο επιδιόρθωσης της ζημιάς.» 

Με αυτόν τον τρόπο θα απαντήσει ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Δελφών κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος για τη βλάβη που υπάρχει στο αντλιοστάσιο Δελφών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή να μην υδροδοτείται από χτες  Παρασκευή το μεσημέρι . 


Οι Δελφοί υδροδοτούνται από πηγή και έχουν δικό τους αντλιοστάσιο. Όλα ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι μετά από μια ξαφνική διακοπή ρεύματος. Όπως μας εξήγησε ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ Νίκος Κοντογιάννης  υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ασφαλείας στο αντλιοστάσιο το οποίο είναι συνδεδεμένο με τρία κινητά τηλέφωνα στα οποία αποστέλλεται μήνυμα σε περίπτωση οποιασδήποτε διακοπής ή βλάβης . 

Τα τηλέφωνα αυτά είναι : 1. Του τοπικού Αντιδημάρχου 2. Του προέδρου της Τ.Κ. και 3. Υδραυλικού. Μέχρι πρότινος ο υδραυλικός ήταν από τους Δελφούς ενώ μετά την ίδρυση της Δημοτικής Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης  την ευθύνη έχει υδραυλικός αυτού του Οργανισμού.

Δυστυχώς όμως κάποιοι ξέχασαν- αμέλησαν να αγοράσουν κάρτες για τα κινητά( σσ θα κόστιζε δέκα ευρώ έκαστη ) με αποτέλεσμα  το τηλεφωνικό μήνυμα για τη βλάβη να μην φτάσει ποτέ σε κανέναν αρμόδιο και οι Δελφοί εν μέσω της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν να μείνουν χωρίς νερό και να υπάρχουν διαμαρτυρίες εκατοντάδων επισκεπτών αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε ότι και ο τοπικός αντιδήμαρχος  κ Αναγνωστόπουλος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι  το σύστημα ασφαλείας δεν λειτούργησε επειδή ακριβώς δεν έφτασε ποτέ στους αρμοδίους το  μήνυμα ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον την ευθύνη για την όλη λειτουργία έχει η νεοσύστατη ΔΕΥΑ. Ακόμη να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο για τη διακοπή δεν φταίει αποκλειστικά η προσωρινή διακοπή ρεύματος αλλά υπήρχε και άλλη βλάβη (πήρε αέρα κάποια τρόμπα) την οποία προσπαθούν να επιδιορθώσουν.

Πηγή : www.orafok.gr

Blog Widget by LinkWithin