Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, Levadistas και Δήμος Θηβαίων συμμετέχουν στην δράση Let's do it Greece

Το Λύκειο ΑΡΑΧΩΒΑΣ θα συμμετέχει και αυτό στην δράση του Let's do it Greece, μια δράση που ως σκοπό έχει να καθαριστούν από τα διάφορα σκουπίδια συγκεκριμένοι χώροι.ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ, ΛΕΥΚΤΡΩΝ, ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ 11:00

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ


ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟ ΕΡΚΥΝΑΣ 10.30 πμ
13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

LEVADISTAS ( EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ)Λίγα λόγια για την συγκεκριμένη δράση μέσα από την επίσημη σελίδα τους :


Το 2008 μια ομάδα πολιτών στην Εσθονία ξεκινάει μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες όλων των εθελοντών. Με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε Let’s do it και πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαμε σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζητήσαμε για το πως θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκινάει το Let’s do it Greece. Στις 29 Απριλίου του 2012 η ομάδα μας έκανε την πρώτη της προσπάθεια να συνεργαστεί με φορείς από όλη την χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά όλες τις προσδοκίες και φτάνει τους 20.000 εθελοντές. Έτσι δώσαμε ραντεβού και για την επόμενη χρονιά, με τη ελπίδα να συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα του εθελοντισμού.

Από το 2013 και κάθε χρόνο, επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη δράση θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Δεν θέλαμε να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας γύρω μας. Θέλαμε να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Και φυσικά ως εθελοντές δεν περιμέναμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούσαμε οι ίδιοι να φέρουμε αυτή την αλλαγή.
Στην τελευαταία δράση του Let’s do it Greece στις 26 Απριλίου 2015 συμμετείχαν πάνω από 48.500 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιούμε ολοένα και περισσότερους πολίτες και να κινητοποιούμε την κοινωνία γύρω μας, με στόχο την διάδοση του θετικού μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού.
http://letsdoitgreece.org/

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin