Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Πρωτοβουλία πολιτών Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας για τη δημιουργία Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.                                  ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ
Ο τόπος μας, μικρός αλλά με συνεκτικούς δεσμούς, έχει αποδείξει πολλές φορές το παρελθόν πως ήταν παρών όπου υπήρχε ανάγκη. Ετσι και τώρα, βλέποντας καθημερινά μέσα από τις μικρές οθόνες μας δράματα ανθρώπων, πόνο κορμιών, πόνο ψυχών, μάτια παιδιών διεσταλμένα από το φόβο, αγκαθωτά σύρματα που ξεσκίζουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή, δεν αντέξαμε να κλαίμε και να συμπάσχουμε από την ασφάλεια των καναπέδων μας.


Γι αυτό το λόγο, πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016 στις 6.30μμ στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικων στα Ασπρα Σπίτια, πολίτες και φορείς του Καλλικρατικού Δήμου μας, με σκοπό τη δημιουργία Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες. Με γρήγορες διαδικασίες και χωρίς κωλυσιεργίες, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Σκέψεις, προτάσεις, διαθεσιμότητες, ανοιχτό μυαλό και δουλειά. Πολλή δουλειά. Αυτά θα είναι τα όπλα μας στη μεγάλη μάχη που δίνεται απ' όλη τη κοινωνία για την διατήρηση των ανθρωπιστικών αξιών και της ιστορίας μας, που είναι διαποτισμένη από προσφυγικά δράματα. Το βάρος που αναλογεί στην πατρίδα μας, θα το σηκώσουμε με τρόπο ανάλογο της Ιστορίας της και του πολιτισμού της.


3 Μαρτιου 2016


Από 

Αργυρω Λαμπρου

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin