Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Ερχονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους

Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις στους ανταποδοτικούς τομείς των ΟΤΑ (καθαριότητα και ύδρευση), σύμφωνα με τον νόμο που αφορά τα «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το οποίο αποτελεί τμήμα του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης που ψηφίστηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, στον νόμο προβλέπεται ότι ξεπαγώνουν οι προσλήψεις στους ΟΤΑ στους ανταποδοτικούς τομείς. Στις διατάξεις του νόμου αναφέρεται ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως 31/12/2016, πλην των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του νομοσχεδίου, «τονίζεται ότι εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων και διορισμών και επιτρέπονται οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων καθώς και των κλάδων ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ. Επίσης, εξαιρείται από την αναστολή και τους περιορισμούς των προσλήψεων και διορισμών όλων των κλάδων των ειδικοτήτων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, σε νησιωτικούς ΟΤΑ Α’ βαθμού».

Απαλλαγή τελών

Παράλληλα προβλέπεται η μείωση ή η απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των απορών, των ΑμεΑ, των πολυτέκνων, των τριτέκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επιτρέπεται επίσης η αύξηση του ωραρίου σε συμβασιούχους με ανάλογη αύξηση των αποδοχών τους, ενώ μειώνεται το ωράριο εργασίας για τους εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς. Διευθετούνται και άλλα θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ, όπως η ένταξη των τριτέκνων οικογενειών στη μοριοδότηση που ισχύει για τους πολύτεκνους, η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ που ασχολούνται με τα απορρίμματα και προβλέπεται η δυνατότητα στους δήμους να λειτουργούν αποτεφρωτήρια νεκρών όχι μόνο σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους, αλλά και σε εκτάσεις που τους έχουν παραχωρηθεί, ενώ κέντρα αποτέφρωσης μπορεί να λειτουργεί και ο ΕΔΣΝΑ. Επίσης, κάθε πρόσωπο θα μπορεί με δήλωσή του σε συμβολαιογράφο να ορίσει τον τόπο και τη μέθοδο ταφής του.


http://www.e-dimosio.gr/dimosio/erchonte-proslipsis-monimou-prosopikou-stous-dimous/

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin