1 Οκτωβρίου 2014

Αλλοτροπία : ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ - Έκθεση του Κωνσταντίνου Αγγέλου


Η σειρά έργων της έκθεσης ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Αγγέλου αφορά την μεταφυσική του παγιδευμένου ανθρώπου, θέμα ειδικά διαπραγματευόμενο στις συνθήκες του σύγχρονου κόσμου. Ο άνθρωπος ως έρμαιο η ως γελοίο μοναχικό ανδρείκελο μιας μηχανοποιημένης φύσης (μιας αντιφύσης), περήφανος μπροστά στο έκτρωμα, στην δικτύωση του ουρανού και του χρώματος, μέρος μιας γιγάντιας και ανώφελης μηχανής, εγκλωβισμένος μέσα στο τεράστιο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε. Ο άνθρωπος ορίζεται ως το ΟΝ ΕΝ ΠΑΓΙΔΑ, εγκλωβισμένος στον λόγο (γράμματα που δομούν ως ανεξέλεγκτη γλώσσα το σύμπαν του) και αποτυπωμένος σε "ιδανικά αλλά φαύλα" στερεότυπα του πολιτισμού (καθρέφτες) που λειτουργούν ταυτόχρονα ως αποκοίμιση και ως άλλοθι.


Για τα μέσα:
-Παραστατική ζωγραφική που επαναφέρει το μήνυμα στην τέχνη γιατί επιδιώκει να καταστήσει και πάλι την ζωγραφική φόρμα, επικοινωνία που συντείνει στην συνείδηση, στον άνθρωπο και στο συναίσθημα.
-Χρώμα είτε τραχύ και ανεπεξέργαστο - σύμβολο τη βίας, είτε βαθύ και γλυκό - σύμβολο της νοσταλγίας ενός κόσμου που χάνεται.
-Άνθρωποι ως σκιές - μοναχικές υπάρξεις ή παραμορφωμένοι από την παρουσία τους στον κόσμο που οι ίδιοι δημιούργησαν.
-Σύνθεση που αποκρύπτει μέσα από το πλέγμα, το δικτυωμένο σύμπαν, το χρώμα και τον ορίζοντα. Χώρος κλειστός με υπόνοιες διαφυγής. Το τοπίο μετατρέπεται σε κατασκευή. 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 4 Οκτωβρίου στην Αλλοτροπία στην Αντίκυρα.


Η ΠΑΓΙΔΑ ΩΣ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΑΝΘΡΩΠΟΥ
Κωνσταντίνος Αγγέλου / τηλ.697 64 27 129 / con.angelou@gmail.com

Blog Widget by LinkWithin