6 Νοεμβρίου 2023

Eγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της σύμβασης «Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την παράκαμψη της Αράχωβας.

Έρχεται ο νέος δρόμος που αλλάζει τον Παρνασσό –Τέλος στο μποτιλιάρισμα στην Αράχωβα

Στην αποσυμφόρηση της Αράχωβας θα συμβάλλει η νέα οδική παράκαμψη που εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Συμπληρώνονται σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ για την υλοποίηση της Παράκαμψης της Αράχωβας που θα αποσυμφορήσει το τοπικό οδικό δίκτυο, συνδράμοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Πριν από λίγες ώρες εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της σύμβασης «Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στις διαδικασίες ωρίμανσης των μελετών για τη δημοπράτηση του έργου, οι οποίες αφορούν σε στατικές, συγκοινωνιακές και υδραυλικές μελέτες καθώς και στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που, ωστόσο, πρέπει να ακολουθηθεί από πλήθος άλλων διαδικασιών με κυριότερη την εύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου.

Αυτό θα περιλαμβάνει μία οδική σήραγγα κυκλοφορίας οχημάτων διπλής κατεύθυνσης μήκους περίπου 1,6 χλμ., μία διαμήκη και τέσσερις εγκάρσιες σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους περίπου 1,4 χλμ., δύο ανισόπεδους κόμβους, ένα ισόπεδο κόμβο, οκτώ γέφυρες και παράπλευρο οδικό δίκτυο.


Η ολοκλήρωση του έργου, με προϋπολογισμό περί τα 180 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των απαραιτούμενων απαλλοτριώσεων) θα προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στη περιοχή, ενώ θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης κατά τους χειμερινούς μήνες, η οποία θα παρακάμπτεται από όσους επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και την πόλη των Δελφών.

Σημειώνεται, δε, ότι η κατασκευή οδικής σήραγγας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ενώ κατά τη διάρκεια υλοποίησής της θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin