11 Νοεμβρίου 2023

Εκπολιτιστικός σύλλογος Αράχωβας. Η ιστορία του. Εκλογές την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023










 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας. 1977-2023. 

46 χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία, στις πολιτιστικές δραστηριότητες του χωριού, σημείο αναφοράς της πολιτιστικής του ταυτότητας, πνοής και δωρεάν δημιουργικής εκπαίδευσης, αξιοποίησης δυνατοτήτων, καλλιέργειας ταλέντου και διάδοσης μουσικής παιδείας. 

Με πάρα πολλές συμμετοχές στο ενεργητικό της σε παρελάσεις, τοπικές γιορτές και θρησκευτικές λιτανείες, συναυλίες (αναρίθμητες επιτυχημένες εμφανίσεις σε φεστιβάλ φιλαρμονικών στην Ελλάδα και με κορύφωση ίσως, εκείνο στον Καναδά, τον Μάρτη του 1997, καλεσμένη της ομογένειας) και γενικά, σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα.

Είναι η μόνη Φιλαρμονική στην Ελλάδα που ανήκει σε σύλλογο κι όχι σε δήμο και παλεύει για την διατήρησή της, πεισματικά κόντρα σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, τόσα χρόνια τώρα. Στις προκλήσεις των "καιρών" και της κρίσης, κυρίως τα τελευταία χρόνια, η απάντηση είναι η παρουσία της, που αποδεικνύει εκτός του ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Αράχωβας και την μεγάλη αγάπη και στήριξη με την οποία οι συγχωριανοί μας κι όχι μόνο, την περιβάλλουν.

Οι μαθητές-μέλη της, διδάσκονται δωρεάν μουσική, μαθήματα θεωρίας - οργάνου και στελεχώνουν την Μπάντα.


==========================


ΧΟΡΩΔΙΑ Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας 2010-2023, με επιτυχή κι αξιόλογη συμβολή στην πολιτιστική προβολή κι ανάπτυξη του τόπου μας. Αποτελεί ένα ακόμα "ζωντανό κομμάτι" του συλλόγου συσπειρώνοντας όλες τις ηλικίες και όλες τις φωνές σε ένα αρμονικό σύνολο. 

Οι χορωδοί-δημότισσες/ες που την επανδρώνουν, εκτός από τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και του ταλέντου τους, τη μουσική εκπαίδευσή τους και καλλιέργεια, δίνουν πνοή στις πνευματικές δημιουργίες και συμβάλλουν ενεργά, τονώνουν και διαμορφώνουν, το "πολιτιστικό και κοινωνικό ιδεώδες" του τόπου. 

Παρά τα λίγα χρόνια απ' την δημιουργία κι ύπαρξή της, η προσφορά της είναι αδιαμφισβήτητα αισθητή και σημαντική, έχοντας λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής της χώρας μας, κυρίως σε συνεργασία και με το Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας.

Στη Ναύπακτο, στις 3 Μαΐου 2014, στο 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης», με συμμετοχή άλλων 12 χορωδιών, έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι, συνέπραξαν επί σκηνής 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα από μπουζούκια, 7 πιανίστες ερμηνεύοντας όλοι μαζί τα 7 τελευταία τραγούδια από το έργο Ballet Suite Zorbas του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Todor Kabakchiev και ανακηρύχτηκαν κάτοχοι του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

Αυτός ο σύλλογος λοιπόν, κάνει τις αρχαιρεσίες του , την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20.00 , στο αμφιθέατρο του λαογραφικού μουσείου Αράχωβας.

Καλεί όλους όσους θέλουν, να συνεχίσουν την θριαμβευτική πορεία του συλλόγου, να συμμετέχουν ενεργά και να δώσουν το παρών στις εκλογικές διαδικασίες.



Οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από την επίσημη σελίδα του συλλόγου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin