15 Ιουλίου 2023

Ο υποψήφιος δήμαρχος ΔΑΑ καταγγέλει:

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, για κλείσιμο 25 καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη την χώρα, ανάμεσα τους και των 2 υποκαταστημάτων στον δήμο μας, αυτά των Άσπρων Σπιτιών και της Αράχωβας.  

Αυτή η απόφαση δεν ήρθε ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης της ΝΔ (3/12/2020) για απόλυση 2.000 εργαζομένων με εθελούσιες εξόδους και το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η ιδιωτικοποίησή τους. Αποτελεί συνέχεια της παλαιότερης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.  

Ερχόμαστε για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την στρατηγική της ΕΕ, αυτήν της απελευθέρωσης βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ανάμεσα τους και τα ταχυδρομεία, που όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ υλοποιούν από κοινού.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτήν την εξέλιξη είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται, επεκτείνοντας την δραστηριότητα τους. Οι μόνοι χαμένοι, για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ και οι κάτοικοι.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, αλλά και να αναβαθμιστούν με επαρκές μόνιμο προσωπικό, εξασφαλίζοντας την παροχή φτηνών και ποιοτικών ταχυδρομικών υπηρεσιών. 

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για αυτά που έχει ανάγκη ο λαός σήμερα: σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές!



Για την

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧποΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Γιώργος Σιδηράς

Υποψήφιος Δήμαρχος ΔΑΑ

15/07/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin