31 Ιανουαρίου 2020

Καταδικάστηκε 57χρονος από την Άμφισσα για απάτες ύψους 350 Χιλ. Ευρώ



Το δρόμο για τις φυλακές έδειξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, σε 57χρονο απατεώνα από την Άμφισσα, πρώην τραπεζικό στέλεχος, που φέρεται να είχε οικειοποιηθεί χρήματα από πολίτες που ξεπερνούν τα 350.000 ευρώ.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε έξι χρόνια ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή, γεγονός που θα τον φέρει πίσω από τα κάγκελα, με την καθαρογραφή της απόφασης και την έκδοση σχετικού εντάλματος, καθώς δεν εμφανίσθηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον Συνήγορό του με πληρεξούσιο έγγραφο.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τα κακουργήματα της απάτης κατ' εξακολούθηση, από δράστη που διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και συνήθεια, με το χρονικό διάστημα να προσδιορίζεται από το έτος 2001 έως το 2006.

Ο καταδικασθείς, ως υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας κατά το ανωτέρω επίμαχο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενος την θέση του, έπειθε τους συμπολίτες του ότι ήταν «ειδικός» σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να τα επενδύσει σε δήθεν επενδυτικά τραπεζικά προγράμματα, υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις.

Όμως όπως απεδείχθη, δεν προέβη ποτέ σε καμία επένδυση οικειοποιούμενος τα χρήματα πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Άμφισσας, ύψους περίπου 350.000,00 ευρώ.

Μάλιστα ο αριθμός των παθόντων, πέραν αυτών που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, φημολογείται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στα 15 με 20 άτομα.

Ο Δικηγόρος των Πολιτικών Εναγόντων – Παθόντων, Βασίλης Παπιώτης, δήλωσε για την υπόθεση στο LamiaReport:

«Μετά από μία διήμερη εξαντλητική διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας , το Δικαστήριο, σήμερα, δικαίωσε πλήρως τους εντολείς μου και υποστηρικτές της κατηγορίας κατά του κατηγορουμένου για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης, επιβάλλοντας στον τελευταίο την ποινή της εξαετούς καθείρξεως. Μετά από πολλά έτη δικαστικών αγώνων πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία ηθική και νομική δικαίωση των παθόντων συμπολιτών μας οι οποίοι απώλεσαν τις οικονομίες τους συνεπεία των πράξεων του κατηγορουμένου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin