31 Αυγούστου 2019

Αράχωβα: Ερχεται ο 5oς Ορεινός Ημιμαραθώνιος


Τον 5ο Arachova Trail διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας


Σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον περισσότεροι από τριακόσιοι αθλητές και περίπου εκατό παιδιά θα πάρουν μέρος στο 5ο Arachova Trail που διοργανώνει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας.




Οπως ενημερώνει το ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών (ΣΧΟ) Αράχωβας Νίκος Κόρμπος, «σκοπός του αγώνα, στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού, είναι να παρακινήσει τους νέους κοντά στον αθλητισμό, να αναδειχθεί το φυσικό κάλλος της περιοχής, να διαδοθεί το ορεινό τρέξιμο και παράλληλα να βοηθήσει την τοπική οικονομία».



Ετσι λοιπόν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες: ο ορεινός ημιμαραθώνιος αγώνας 21 χλμ., ο ορεινός αγώνας δρόμου 11 χλμ., ο αγώνας δρόμου 6 χλμ. και ο αγώνας δρόμου παίδων 1 χλμ., με τους εθελοντές να ξεπερνούν τους 50.
5οςΟρεινός Ημιμαραθώνιος Αράχωβας


Ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος 21 χλμ. θα ξεκινήσει στις 09.30 το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, από το Γυμνάσιο Αράχωβας, σε υψόμετρο 950 μ., με τους αθλητές να διασχίζουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό μουσείο.

Από εκεί θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα όπου θα υπάρχει και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού Παναγιωτού (+890 μ.). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 11ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου θα συναντήσουν τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού Μάνα (+ 1.540 μ.). Θα συνεχίσουν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα μέχρι τον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού Βλαχόλακκα (+ 1.650 μ.), στο 15ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο που υψώνεται βόρεια της Αράχωβας με κορυφή τον ‘Πετρίτη’ (+ 1.924 μ.).

Η διαδρομή θα συνεχιστεί με κατεύθυνση νοτιοδυτική-νότια μέχρι τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού Λιγκερίσος (+ 1.150 μ.), στο 20ο χιλιόμετρο και στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας, το οποίο και θα διασχίσουν για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον Εγκάρσιο – τα περίφημα σκαλοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου-, και μέσα από τα καλντερίμια του χωριού θα καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης -το γυμνάσιο-, όπου και θα τερματίσουν.

Το όριο τερματισμού για τον ημιμαραθώνιο αλλά και για τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου 11 χλμ. θα είναι οι 5 ώρες.
Αγώνες δρόμου 11, 6 και 1 χλμ.

Και αν δεν αντέχετε τα 21 χλμ., οι υπεύθυνοι του 5ο Arachova Trail, έχουν φροντίσει να εντάξουν διαδρομές και με λιγότερα χιλιόμετρα.

Ο Ορεινός Αγώνας Βουνού 11 χλμ. θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το γυμνάσιο, και θετική υψομετρική διαφορά τα 435 μ.

Θα ακολουθήσει ο αγώνας δρόμου 6 χλμ., με ώρα εκκίνησης στις 10.30 π.μ., με τα πρώτα δύο χιλιόμετρα να είναι κατηφορικά, στη συνέχεια ακολουθεί μια παρατεταμένη ανηφόρα περίπου 1,5 χιλιομέτρου, και μετά από μικρές ανηφόρες - κατηφόρες οι αθλητές εισέρχονται πάλι στο χωριό και τερματίζουν στο γυμνάσιο Αράχωβας μέσα από καλντερίμια.

Σ’ ότι αφορά τον αγώνα δρόμου Παίδων 1 χλμ., θα συμμετέχουν περισσότερα από 100 παιδιά. Ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.40 π.μ., και δικαίωμα συμμετοχής, η οποία είναι δωρεάν, έχουν όλα τα παιδιά του Δημοτικού (http://arachovatrail.weebly.com).
Tips

- Από Αθήνα ακολουθείτε τη διαδρομή για Θήβα, Λειβαδιά, Αράχωβα (2 ώρες) διανύοντας 175 χλμ. μέχρι τον τελικό σας προορισμό. Από Θεσσαλονίκη, η χιλιομετρική απόσταση είναι στα 369 χλμ., ακολουθώντας την Εθνική οδό για Αθήνα, μετά τη Λαμία, έξοδος για Μπράλο (298 χλμ.) και συνεχίζετε για τον τελικό σας προορισμό (4 ώρες). Αλλη επιλογή είναι να φτάσετε με το τρένο μέχρι τη Λειβαδιά, και στη συνέχεια οδικώς (33 χλμ.). 

- Oλες οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς και χιλιομετρικά. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς επίσης και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Επίσης, στους σταθμούς ανεφοδιασμού θα βρίσκονται κριτές του αγώνα που θα ελέγχουν την ομαλή διεξαγωγή του.

-Σε όλους τους σταθμούς θα παρέχεται νερό και ισοτονικό για την ενυδάτωση των αθλητών, αλμυρά και γλυκά σνακ καθώς και φρέσκα φρούτα. Στον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές με νερό, χυμούς, αναψυκτικά και διάφορα σνακ.

-Οι απονομές επάθλων θα πραγματοποιηθούν στις 14.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin