17 Ιουλίου 2019

Ξεκινά τον Σεπτέμβριο το νέο εργοστάσιο του Μυτιληναίου

Αρχίζει το φθινόπωρο η κατασκευή νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Άσπρα Σπίτια – Η Mytilineos με την επένδυσή της συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας !


Τις εργασίες κατασκευής ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στην Ευρώπη ξεκινά το φθινόπωρο η Mytilineos, ολοκληρώνοντας όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες και με τη συνδρομή και εμπειρία του Τομέα Έργων EPC – METKA. Ο νέος σταθμός CCGT θα είναι ισχύος 826MW και θα κατασκευαστεί στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Τομέας Έργων EPC - METKA, έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία δεκάδες σταθμούς συνδυασμένου κύκλου παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί εγγύηση τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ταχύτητα κατασκευής.



Ο σταθμός, ο οποίος θα έχει ως βασικό προμηθευτή την GE, θα έχει αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που – σύμφωνα με την Mytilineos - θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.

Το προβλεπόμενο κόστος επένδυσης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες – κατά πάγια πρακτική της εταιρείας – θα καλυφθούν κυρίως από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της και αυτόν τον σταθμό, η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας που θα διαθέτει η Mytilineos θα ξεπερνά τα 2000 MW (πλέον του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ), συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και με προϋποθέσεις εξαγωγών σε γειτονικές χώρες στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου (target model).

Ταυτόχρονα, η εταιρεία «συμβάλλει αποτελεσματικά στην παραγωγή 'καθαρής' ενέργειας, καθώς με τη χρήση του φυσικού αερίου ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές ρύπων και οι επιπτώσεις τους».


Orhomenoss press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin