22 Αυγούστου 2013

Καταργούνται τέλη παρεπιδημούντων και κοινοχρήστων χώρων που εισπράττονται από τον Δήμο
Καταργούνται επίσης τα τέλη ακίνητης περιουσίας, υπέρ ΟΓΑ, για Επιμελητήρια, σωματεία και συλλόγους. Και πλήθος άλλων που πληρώνουν οι πολίτες...

Την κατάργηση περίπου 140 με 15ο από τους 350 μη ανταποδοτικών φόρων ή τελών υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τους δήμους, τα υπουργεία και άλλους φορείς του δημοσίου μελετά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής πολλά από τσα υπόλοιπα θα «κουρευτούν» σημαντικά.

Στην πρώτη θέση για κατάργηση είναι τα τέλη που καταβάλλονται μέσω των ΟΤΑ:

-κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα),

-ακίνητης περιουσίας

-παρεπιδημούντων

-ζύθου

-διαφήμισης

Κι αυτό γιατί οι εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων αποτελούν κοινωνικούς πόρους και τυχόν κατάργησή τους θα τα οδηγούσε σε άμεσο οικονομικό μαρασμό και αδυναμία καταβολής παροχών και συντάξεων προς τους ασφαλισμένους, καθώς εισπράττουν 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Εγκύκλιος Σταϊκούρα

Με σχετική του εγκύκλιο σε όλους τους φορείς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας ζητά μέχρι τις 15 Ιουλίου να ενημερώσουν το Γενικό Λογιστήριο για τα τέλη, τις εισφορές και τους φόρους χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα που εισπράττουν, αλλά και ποιες δαπάνες καλύπτονται από τα συγκεκριμένα έσοδα.

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Σταϊκούρας τονίζεται πως σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας, ο προϋπολογισμός του 2014 θα πρέπει να προβλέπει τον εξορθολογισμό των μη ανταποδοτικών χρεώσεων και όλες οι απαραίτητες ενέργειες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Γι΄αυτό και ζητά τα στοιχεία μέχρι τις 15 Ιουλίου, προκειμένου «κατ” αρχάς να εκτιμηθούν το είδος και το ύψος των εσόδων αυτών στους φορείς, καθώς και το είδος και το ύψος των δαπανών που καλύπτουν».

Να σημειωθεί πως οι μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων αποτελούν θεσμοθετημένες οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται σε φορολογούμενους ή συναλλασσόμενους, άτομα ή επιχειρήσεις, για την οικονομική ενίσχυση τρίτων.

Άλλα τέλη

Ασφαλιστικά Ταμεία
• Εισφορά υπέρ ΟΓΑ (σε χαρτόσημα)
• Εισφορά επί των έργων (αφορά εργολήπτες) για το ΤΣΜΕΔΕ
• Εισφορά υπέρ του Ταμείου Νομικών
• Αγγελιόσημο

Διάφορα
• Εισφορά στις τιμές των φαρμάκων υπέρ Φαρμ/κού Συλλόγου
• Φόρος δημοσίων θεαμάτων
• Εισφορά 2% υπέρ της δασοκτονίας
• Εισφορά υπέρ ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών
• Τέλη υπέρ επιμελητηρίων, σωματείων και συλλόγων
• Δασμοί για την ΕΟΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin