25 Ιουνίου 2018

Σταθάς : Στελέχωση των ήδη υπαρχόντων δομών υγείας και όχι δημιουργία νέων (ΤΟΜΥ) στην Λιβαδειά.





Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, οι  παρεμβάσεις του πρώην Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Σταθά , για θέματα που αφορούν την απλή καθημερινότητα του πολίτη της Βοιωτίας. 
Στην σημερινή ημερήσια διάταξη, έχουμε την παρέμβαση του προς το υπουργείο υγείας , σχετικά με την πιθανή δημιουργία νέας μονάδας υγείας  (ΤΟΜΥ) στην Λιβαδειά .
Όπως έχει διατυπωθεί από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας της περιοχής μας, επιβάλλεται η πλήρης στελέχωση των ήδη υπαρχόντων δομών υγείας και σε καμία περίπτωση η δημιουργία νέας δομής. Στο πρόσφατο παρελθόν, όλοι είχαμε διαπιστώσει και μάλιστα πολλοί αγωνίστηκαν ώστε να μην αποσπαστεί ιατρικό προσωπικό από τα κέντρα υγείας Διστόμου και Αλιάρτου στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, μιας και εκεί υπήρχαν ελλείψεις , που έθετε σε κίνδυνο λειτουργίας των κέντρων υγείας. 
Δηλαδή σήμερα, αν δημιουργηθούν νέες μονάδες υγείας , το πρόβλημα θα επιδεινωθεί μιας και δεν πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις αλλά αποσπάσεις από τα ήδη υπάρχοντα Νοσοκομεία και κέντρα Υγείας.
Ακολουθεί η επιστολή του κου ΣΤΑΘΑ : 

 
ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΑΘΑΣ
                                                                                Λιβαδειά  25/6/2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς : -  Υπουργό Υγείας
Κον Ανδρέα Ξανθό
-         Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
   Κον  Παύλο Πολάκη
- Διοικητή 5ης  ΥΠΕ
       Κον Νέστορα Αντωνίου


  Με βάση τα δημοσιεύματα που αναφέρουν τη δημιουργία Δομής ΤΟΜΥ στην πόλη  της Λιβαδειάς, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι αυτό θα είναι εις βάρος των υπαρχουσών Δομών Α΄Βάθμιας Υγείας ( πρώην ΙΚΑ ) και του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, με αποτέλεσμα, να αποδυναμωθούν περαιτέρω.
Άλλωστε οι Δομές ΤΟΜΥ και η φιλοσοφία τους είναι για μεγάλα Αστικά Κέντρα, όπου στοχευμένα  δημιουργούνται για να βοηθήσουν τις ήδη υπάρχουσες Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Αυτό που πρέπει να γίνει στην πόλη της Λιβαδειά είναι να ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα Δομή του ΠΕΔΥ ( πρώην ΙΚΑ) με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό κι όχι να δημιουργηθεί μία επί πλέον Δομή καθαρά για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους.




ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                                             Πρώην    Βουλευτής Νομού Βοιωτίας
Blog Widget by LinkWithin