30 Ιουνίου 2018

Πεπραγμένα αλλά και δεσμεύσεις της Φανής Παπαθωμα για Αράχωβα και Παρνασσό, που συζητήθηκαν σε συνάντηση με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αραχωβας




Συνάντηση Εργασίας του ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας, 
με την Αντιπεριφερειάρχη κα Φανή Παπαθωμά, στις 27/6/18 στο Διοικητήριο στην Λιβαδειά


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ουσιαστικά συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην τουριστική ανάδειξη  της Αράχωβας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  σαν οικισμός, όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές της καθώς και τα προβλήματα της περιοχής του Χ.Κ.Π.


Συγκεκριμένα έγινε ειδικές αναφορές και δόθηκαν οι ανάλογες ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για άμεσες ΛΫΣΕΙΣ στα εξής θέματα:


Μας ενημέρωσε ότι φέτος τον Χειμώνα ο δρόμος από την Διασταύρωση του ΧΚΠ μέχρι και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κρατήθηκε ανοικτός και  παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν και για αυτό φρόντισε η ίδια με όλους τους συνεργάτες της στην πολιτική προστασία, αν και όπως σημείωσε η ίδια, γιαυτό το κομμάτι του δρόμου ΔΕΝ είναι υπεύθυνη η περιφέρεια αλλά ο Δήμος Δ.Α.Α. 
Μας ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ότι και τον φετινό χειμώνα η περιφέρεια θα πράξει ανάλογα όπως και τον προηγούμενο χειμώνα.
ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ στο σύλλογό μας αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Αράχωβας ότι από αρχές Σεπτεμβρίου του2018 θα αρχίσει η ασφαλτόστρωση από την διασταύρωση του Χ.Κ.Π. μέχρι και την είσοδο του κέντρου στα Κελάρια, δηλαδή σε μήκος 13 χιλιομέτρων, με τηντοποθέτηση ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ,τονίζοντας ότι νιώθει την υποχρέωση να φροντίζει σαν Αντιπεριφερειάρχης όλους τους πολίτες του Νομού της. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης που μας έδωσε η ίδια είναι έως το καλοκαίρι του 2019. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση
δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.
Μας ανακοίνωσε και μας ενημέρωσε για την χρηματοδότηση από το ταμείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς το Δήμο Δ.Α.Α. με το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ για έργα που ζητήθηκαν από το Δήμο Δ.Α.Α. Μας ενημέρωσε την κατανομή αυτού του χρηματικού ποσού ανά τοπικό διαμέρισμα, το είδος των έργων που θα πραγματοποιηθούν και ότι αυτά τα έργα αυτή την στιγμή είναι στο στάδιο της δημοπράτησης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από αυτά τα έργα είναι η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου της Αράχωβας, αξίας 200.000 ευρώ.
Συζητήθηκε διεξοδικά,το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του κυκλοφοριακού της Αράχωβας και προτάθηκε από τα μέλη του συλλόγου μας η λύση των φαναριών με αισθητήρες,  για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και ταυτόχρονη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για καλύτερη κυκλοφορία των πεζών. Η λύση αυτή άρεσε στην Αντιπεριφερειάρχη και συμφωνήσαμε από κοινού να προχωρήσει ο σύλλογός μας απόλυτα θεσμικά, με αίτηση στο τοπικό συμβούλιο Αράχωβας και μετά προς το δημοτικό συμβούλιο ώστε να εξασφαλίσει πρώτα την σύμφωνη γνώμη αυτών των δύο θεσμικών οργάνων καθώς και την χρηματοδότηση της ολοκληρωμένης μελέτης από συγκοινωνιολόγο αξίας 15.000 ευρώ.



Σε περίπτωση που υπάρξουν οι ανάλογες αποφάσεις από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Δήμου Δ,Α,Α, καθώς και η μελέτη, μας υποσχέθηκε ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια την κατασκευή του έργου, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ περίπου. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να λυθεί ένα τεράστιο μακροχρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την Αράχωβα τα τελευταία 50 χρόνια τουλάχιστον.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε σε κάποια χρονική στιγμή και ο προϊστάμενος την πολιτικής προστασίας του Νομού Βοιωτίας, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει άμεσα τηνδιαγράμμιση όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή μας όπως προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.    
Τέλος προθυμοποιήθηκε να μας μας φέρει σε επαφή με τον νέο υπεύθυνο τουρισμού της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ώστε με συγκεκριμένες στοχεύσεις να θέσουμε τις βάσεις για μία καλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αράχωβας.


Μετά από όλα τα παραπάνω ανανεώσαμε το ραντεβού μας με την κα Παπαθωμά και είπαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Την ευχαριστούμε θερμά που μας δέχθηκε άμεσα και μας αφιέρωσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τον χρόνο της.


Θα μείνουμε σε αυτό που ανέφερε και ή ίδια πολλάκις κατά τη συνάντησή μας: ΟΤΙ  Η ΙΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ  ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ  ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΑΧΩΒΑ.                    


ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΌΧΩΝ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
Blog Widget by LinkWithin