11 Αυγούστου 2017

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου ΔΑΑ - Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στο ΔΣ (by ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ)






Μετά κόπων και βασάνων, από τις 8:00 η ώρα το βράδυ, το «επίσημο» δημοτικό συμβούλιο ξεκινά με 2:30 ώρες καθυστέρηση. Ήδη, το δημοτικό συμβούλιο, στις 8:00, δεν έχει απαρτία, ήδη παρόντες δέκα (10) άτομα, με αποτέλεσμα μετά από μισή ώρα, στις 8:30μμ, αποχωρεί και ο Ζάκας. Οι εναπομείναντες πλέον εννιά. Το δημοτικό συμβούλιο θεωρείται λήξαν. Στη συνέχεια, εμφανίζεται ο Μπέλος, δέκατος (φάντης μπαστούνι), αλλά φεύγει στο επόμενο μισάωρο και αυτός λόγω μη απαρτίας και εκδήλωσης που υπάρχει στο χωριό του και στην οποία συμμετέχει ως διοργανωτής. Ήδη δεύτερη φορά το δημοτικό συμβούλιο δεν πραγματοποιείται. Πάλι εννιά. Τι να κάνει ο πρόεδρος, αποφασίζει να φέρει σηκωτή την Λιλίκα από την Αντίκυρα, η οποία δήλωσε «δεν έχω αυτοκίνητο καλέ μου, ελάτε να με πάρετε». Πήγαν και την πήραν! Αλλά και πάλι δεν βγήκαν τα κουκιά. Τι τους έμενε; Ο Μπέλος, που δήλωσε αν τελειώσει η εκδήλωση και υπάρχουν δέκα, έρχεται για τον ενδέκατο!!! Η συνέχεια επί της οθόνης του youtube.

Έναρξη συνεδρίασης. «Δεν συζητάμε θέματα που άπτονται γενικότερου ενδιαφέροντος, έτσι;» - εισαγωγή προέδρου, αλλά μόνο για τις εκδηλώσεις.
Τσουπ, όμως το θέμα για έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών, εισάγει ο πρόεδρος, θα το συζητήσουμε; Αρχίζουν να μπαίνουν πλαγίως και τα άλλα θέματα. Ο πρώτος εκβιασμός: πρόκειται να πληρωθεί κόσμος. Εγώ απλά ρώτησα. Να πούμε όχι;

Ας πάμε λοιπόν στις τρεις εκδηλώσεις, Στείρι Αράχοβα Δίστομο.

Δεν ειπώθηκε τίποτα για την καθυστέρηση 2,5 ωρών του δημοτικού συμβουλίου, με έναν ανύπαρκτο δήμαρχο, που δεν προσπάθησε καθόλου για την πραγματοποίηση του ΔΣ, δεν τηλεφώνησε σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο – χαρακτήρισε απαράδεκτο τον δήμαρχο… ο δήμαρχος δεν απάντησε σε τίποτα από όσα του καταλόγισε ο Μπέλος…

Για κάποιο λόγο ο Λαγός αρπάχτηκε
εναντίον του Μπέλου, με απειλές ότι θα τον δείρει!!! – ο πρόεδρος ατάραχος σαν κάποιον άλλον πρόεδρο, αρκέστηκε στο να λέει Δημήτρη μου – Δημήτρη μου… (αν ήταν κάποιος της αντιπολίτευσης; - πρώτο θέμα στις ειδήσεις – παρών και ο δημοσιογράφος). Σηκώθηκε να φύγει, ο Μπέλος, αλλά όλο και στριφογύριζε και κάθισε. Ίσως του βγει σε κακό στο μέλλον.
Ο πρόεδρος τη δικαιολογία στο χειλάκι του: εγώ ήμουν διακοπές και ήρθα… και ενώ συζητάμε για τις εκδηλώσεις του Διστόμου λείπουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Διστόμου… με τον καλό λόγο πάντα…

Βαλαούρας υπέρ δημάρχου, ήρθε και αυτός από Λάρισα… για να του πει ότι χρωστάει κάποια λεφτά για κάποιο καρναβάλι (φανταστείτε να μην δούλευε τότε η κοινωφελής, που πληρώνει τάκα – τάκα)… αλλά το πήγε και πιο πέρα, στις εκλογές (κάτι ξέρει μάλλον)… αλλά η καταγγελία του φοβερή: «με πήραν κάποιοι τηλέφωνο να μην παραβρεθώ στο ΔΣ γιατί πρόκειται μόνο για τις εκδηλώσεις της Αράχοβας»!!! Δεν είπε βέβαια ποιος ή ποιοι τον πήραν… έριξε την καταγγελία και άσε τη λάσπη κάπου θα κάτσει…

Για κάποιο λόγο η κουβέντα περιστράφηκε πάλι γύρω από την κοινωφελή, καταργήθηκε δεν καταργήθηκε, στάλθηκε δεν στάλθηκε η απόφαση στην Αποκεντρωμένη, αναμένουμε…
Ο Μπέλος πρότεινε την δημιουργία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά τα πρότυπα και άλλων δήμων… ο δήμαρχος (μίλησε!) και απάντησε ότι «ποια η διαφορά μεταξύ κοινωφελούς και νομικού προσώπου; Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Αυτό θα κάνουμε τώρα; Είχαμε την κοινωφελή με την οποία κάναμε όποια εκδήλωση θέλαμε και θα πάμε να φτιάξουμε τώρα άλλα συστήματα;»…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΤΟΥΣ
ΒΡΟΥΛΙΑΣ: Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου και Ομάδας (εκδήλωση με Γλυκερία)
Ηχητική κάλυψη: 3500€
Τραπεζοκαθίσματα: 950€
Εδέσματα: 1500€
Σύνολο: 6000€+φπα
ΑΠΟΦΑΣΗ: 10 ΥΠΕΡ + 1 ΚΑΤΑ (Ο Μπέλος ψήφισε μόνο την ηχητική κάλυψη των δυο εκδηλώσεων)

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εκδήλωση Γιορτή Κρασιού
Τραπεζοκαθίσματα: 713€
ΣΥΝΟΛΟ: 713€+φπα
ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ
\



ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εκδήλωση Θεατροφρένειας
Ζητούν τη διαμονή από το δήμο και λόγω συμμετοχής πολλών σχημάτων. Συμμετέχουν στις χορηγίες Περιφέρεια, Αλουμίνιο της Ελλάδος, κλπ κλπ. Είναι κρίμα να απουσιάζει ο δήμος. Ο πρόεδρος εκτός μικροφώνου αντιπροτείνει κάτι αλλά δεν ακούγεται.
Το κόστος διαμονής που ζητά η θεατροφρένεια είναι 2500€+φπα, που πρέπει να γίνει μέσω της Κοινωφελούς και υποχρεωτικά χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ.
Ο Μπέλος αντιδρά και ζητά να γίνουν μέσω του ΔΣ, και αντί για διαμονή ο δήμος να πληρώσει εδέσματα και όχι μόνο 2500€, αλλά και παραπάνω (π.χ. 3500€) αν κρίνεται απαραίτητο.
Ο δημοσιογράφος έξυπνα είπε ότι η Αράχοβα θέλει εδέσματα για την Γλυκερία 1500€ για ένα βράδυ και δεν μπορεί το ΔΣ να εγκρίνει 2500€ για μια βδομάδα εκδηλώσεων;
Ο υπεύθυνος της θεατροφρένειας δέχεται να γίνει η αλλαγή και αντί διαμονή να καλυφθεί η σίτιση των θεατρικών σχημάτων που θα συμμετέχουν.
ΣΥΝΟΛΟ: 2500€+φπα (με την δέσμευση ότι αν απαιτηθούν περισσότερα χρήματα να δοθούν).
ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ

ΛΑΓΟΣ: Εκδηλώσεις Στειρίου (Άγ. Νικόλαος, Α/Γ, Καραγκιόζης, Παραμονή 15υγουστου)
Τραπεζοκαθίσματα: 400€
Εδέσματα: 400€
Ηχητικά: 2000€ (κάλυψη και περσινών)
Καραγκιόζης: 300€
Άγιος Νικόλαος: 700€
Ορχήστρα 14ης: 3000€ (υπάρχουν και τα περσινά 3700€)
ΣΥΝΟΛΟ: 6800€+φπα (με μέρος περσινών)

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Παραχώρηση γηπέδου για να μπορεί να αγωνιστεί ο Αμβρυσσέας.
ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ (ο πρόεδρος έριξε το φαρμάκι του για τους απόντες διστομίτες).

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ενοικίαση γειτονικού με το γήπεδο χώρου για την τοποθέτηση εξέδρας.
Δυστυχώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο, δεν μπορεί να γίνει τίποτε αφού δεν πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή (δεν ήξερε βέβαια ακριβώς τι είχε αποφασίσει η Οικονομική) και δεν μπορεί να εισάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Παρεμβαίνει και πάλι ο δημοσιογράφος, γίνεται διάλογος εκτός μικροφώνου και τελικά(!!!) το θέμα εισάγεται στο ΔΣ, αφού απόφαση της Οικονομικής υπήρχε!!! (ποιος έκανε πλάκα στον πρόεδρο; Ή ήξερε αλλά δεν ήθελε να το βάλει;).
Τι έλεγε η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής; (η οποία παρεμπιπτόντως δεν δόθηκε στη δημοσιότητα): το κόστος ενοικίασης του προς ενοικίαση οικοπέδου να μην υπερβεί τα χίλια (1000!!!) ευρώ το χρόνο!!!. Επί του θέματος αναφέρεται και ο πρόεδρος της ομάδας. Κατά τα άλλα, υπέρ της ομάδας ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, όταν έχουν πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή, και έρχονται κατόπιν και ψηφίζουν ενάντια στην απόφασή τους στο ΔΣ(!!!). Η Φουντά αντιδρά στο νέο υπό διαμόρφωση ποσό των 5000€ περίπου και δηλώνει παρούσα (για να πάρει και αυτή πίσω την απόφαση στην τελική ψηφοφορία). Ο Μπέλος δίνει τη λύση προτείνοντας το ΔΣ να βάλει ανώτατο πλαφόν για το μίσθιο στα 5000€, αλλά να προηγηθεί και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για το θέμα.
ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ

Επίσης, δόθηκε και η παραχώρηση του προαύλειου χώρου του σχολείου στο Στείρι για τις εκδηλώσεις της χορωδίας. Δεν παραχωρείται στον κ. Παπαγεωργίου, γιατί σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι ιδιώτης!!!
Το γυμνάσιο στην Αράχοβα δεν είχε παραχωρηθεί για την εκδήλωση, αλλά έγινε και αυτό.

Στις 18/9 προγραμματίζεται εκδήλωση από τη Χορωδία Στειρίου στο χώρο του μοναστηριού και ζητείται από η στήριξη του δήμου (καθίσματα, φιλοξενία, ηχητικά).







6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14:07

    9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου ΔΑΑ - Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στο ΔΣ

    ΜΕΡΟΣ Γ

    Τελικά, νοικοκύρη, βλέποντας από το διαδίκτυο τη συνεδρίαση παρατηρείς περισσότερα πράγματα, και που να ακούγονταν και όλα. Μερικά παραλειπόμενα, ως παρατηρήσεις:
    Το χτεσινό ΔΣ ήταν ένα συμβούλιο παρωδία, που αν το δει η Αποκεντρωμένη δεν θα πρέπει να εγκρίνει λογικά τίποτε.
    Ο Ζάκας στην αρχή μάλλον φοβήθηκε μην είναι ο ενδέκατος και έφυγε.
    Δυο φορές κατηγορήθηκε ο δήμαρχος για ανικανότητα και παραίτηση, αλλά κουβέντα δεν έβγαλε. Τι να πει κανείς. Λίγος, πολύ λίγος για έναν δήμο με τέτοιο βαρύ ιστορικό όνομα…
    Ο πρόεδρος ξέρει πολύ καλά το τοπικιστικό και το ιδεολογικό παιχνίδι, και το χρησιμοποιεί. Παλιά καραβάνα όπως αρέσκεται να λέει και ο ίδιος. Μόνιμη επωδός: «ο λαός δεν σας επέλεξε για να λύσετε τις προσωπικές σας διαφορές ούτε για να αναφέρετε τις ιδεολογικές σας απόψεις». Και από κοντά βέβαια η κουστωδία του, από όλα τα χωριά.
    Ο Λαγός ξαφνικά και αδικαιολόγητα (ή για κάποιο λόγο;) επιτίθεται στον Μπέλο, αλλά κανείς δεν του λέει τίποτα!!! Ούτε πρόεδρος, ούτε δήμαρχος, ούτε ΚΑΝΕΙΣ δημοτικός σύμβουλος (μάλλον τον έχουν πολλοί άχτι). Η Φουντά κάτι ψέλλισε για κόσμια συμπεριφορά ως άνθρωποι του πολιτισμού.
    Ο Μπέλος σαν τον βοσκό με τον λύκο (αποχωρεί – μένει) να προσέξει μην τη πάθει. Του λείπει ο μεστός λόγος.
    Οι απόντες δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να «δικαιολογήσουν» την απουσία τους. Ως παρατάξεις και ως άτομα.
    Η Φουντά δεν ελέγχει πλέον την παράταξή της. Μάλλον μόνη της είναι, για τον τίτλο του αρχηγού της παράταξης.
    Οι τέσσερις δεν κάνουν ούτε για ταξί. Αποδείχτηκαν λιγότεροι από τέσσερις.

    Την καλημέρα μου από το δροσερό, αυτή τη στιγμή, Βόρειο Αιγαίο.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΑΞΑ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ...ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ( ΕΨΗΝΑ ΚΑΤΙ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17:56

    κ. Μπελλος: Δεν ειπώθηκε τίποτα για την καθυστέρηση 2,5 ωρών του δημοτικού συμβουλίου, με έναν ανύπαρκτο δήμαρχο, που δεν προσπάθησε καθόλου για την πραγματοποίηση του ΔΣ, δεν τηλεφώνησε σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο – χαρακτήρισε απαράδεκτο τον δήμαρχο… ο δήμαρχος δεν απάντησε σε τίποτα από όσα του καταλόγισε ο Μπέλος…

    Πηγή: http://e-hani.blogspot.com/2017/08/9-2017-by.html#ixzz4pSQuEjXb


    Άρθρο 10
    Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Δημοτικών Συμβούλων
    1. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να ενημερώνουν σε περίπτωση απουσίας τους τον Πρόεδρο. Έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλα τα όργανα και τις επιτροπές, στις οποίες τους έχει εκλέξει το συμβούλιο, και να εκτελούν τα καθήκοντά που τους έχουν ανατεθεί με επιμέλεια.

    Τα συμπεράσματα δικά σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14:36

      ο λαγος κατι θα ξερει περισσότερο φιλε μου που τον αποκάλεσε... μπαρούφα

      Με απλά λόγια ακούσαμε και πάλι μία μεγάλη «μπαρούφα» από τον μπελλο

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18:54

    Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας τους για όλα και θα είναι σκληρή. Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται....

    Οι απόντες δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να «δικαιολογήσουν» την απουσία τους. Ως παρατάξεις και ως άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18:54

    Η αθλιότητα θα καταρρεύσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin