18 Απριλίου 2024

Οι Δελφοί υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου





Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε χθες το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία έχοντας ως τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Δήμος Δελφών και η Δημοτική Κοινότητα Δελφών, με την πολύτιμη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, προετοιμάζονται να την υποδεχθούν με κάθε επισημότητα το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και σε αυτή την κορυφαία στιγμή θα πρέπει να είμαστε όλες και όλοι εκεί.

Στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας, η οποία ξεκίνησε χθες, στην ιστορική έδρα του Δήμου Δελφών διοργανώνεται Τελετή Υποδοχής στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, όπου Λαμπαδηδρόμος θα ανάψει, στις 4 το μεσημέρι, το βωμό που θα βρίσκεται έμπροσθεν του ναού του Απόλλωνος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα σύντομη μουσική εκδήλωση με την καταξιωμένη σοπράνο, με διεθνείς συνεργασίες στην όπερα, Άννυ Φασσέα και την ταλαντούχα τσελίστρια Σοφία Ευκλείδου, παρουσιάζοντας σε μεταγραφή για τσέλο και φωνή τις Vocalises των Sergei Rachmaninoff και Δημήτρη Μαραμή.

Με το τέλος της εκδήλωσης η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει από την πόλη των Δελφών και συγκεκριμένα από την οδό Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης, για να συνεχίσει το ταξίδι της προς τον επόμενο προορισμό. Στη διαδρομή της αυτή, μέσα από την πόλη, ο Δήμος Δελφών καλεί τους πολίτες να είναι εκεί συνδέοντας την εικόνα μας με εκείνες των υπολοίπων περιοχών που στο σύνολό τους θα δημιουργήσουν μία πανέμορφη αλυσίδα με τελικό προορισμό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων.
Blogger Widgets

17 Απριλίου 2024

Το Μουσείο πάει Σχολείο (#Το_Μουσείο_πάει_Σχολείο_Αλλοτροπία)

 Την Δευτέρα 15/4/2024 , η Αλλοτροπία πήρε την σχολική της τσάντα και πήγε σχολείο. Πήγε, μετά από κάλεσμα, στο Νηπιαγωγείο Διστόμου, όπου μιλήσαμε και ταξιδέψαμε για τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών. 

"Το Μουσείο πάει Σχολείο" είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του κάνει το Μουσείο της Αλλοτροπίας.

Ευχαριστούμε για το κάλεσμα, την ζεστή φιλοξενία και τα καλά τους λόγια τις δύο νηπιαγωγούς, κα Ντάλα και κα Δημάκα. 


"EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!

 ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ!

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

ΝΤΑΛΑ ΧΡΥΣΗ

ΔΗΜΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ"


Τι ζωγραφιές είχαν τα παλιά παραμύθια;



 
    Πως να φτιάξουμε μόνοι μας ένα μικρό βιβλίο;


    Πως ήταν τα παλιά παραμύθια;



                       Πως ήταν τα παλιά βιβλία;


    Πως ήταν τα φύλλα ,τα εξώφυλλα και το μελάνι στα παλιά βιβλία;

Πανηγυράκι 2024. Το επίσημο πρόγραμμα.

 







"Καλό ταξίδι" Στάθη .




 Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο Στάθης Κολόβαρης. 

16 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα το 1896 έρχεται στο φως το άγαλμα του Ηνιόχου στους Δελφούς








Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο Ηνίοχος είχε θαφτεί έπειτα από το μεγάλο σεισμό που έγινε το 373 π.Χ.

Το άγαλμα του Ηνίοχου ανακαλύφθηκε στους Δελφούς, μια μέρα σαν σήμερα το 1896.

Ήταν μέρος μεγάλου αφιερώματος, που περιλάμβανε το τέθριππο άρμα και μια δεύτερη ανδρική μορφή. Προσφέρθηκε από τον τύραννο της Γέλας Πολύζαλο, ύστερα από νίκη του σε αρματοδρομία στα Πύθια. Θεωρείται έργο μεγάλου καλλιτέχνη, του Πυθαγόρα από το Ρήγιο, όπως εικάζεται.





Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο Ηνίοχος είχε θαφτεί έπειτα από το μεγάλο σεισμό που έγινε το 373 π.Χ. στους Δελφούς. Η πτώση των βράχων το είχε θάψει κάτω από τη γη, όπου και παρέμεινε επί αιώνες.

Το γεγονός αυτό προστάτευσε το άγαλμα από λεηλασίες και επιδρομές. Ήταν 16 Απριλίου του 1896 όταν Γάλλοι αρχαιολόγοι, στο πλαίσιο της «Μεγάλης ανασκαφής» που άρχισε η γαλλική σχολή Αθηνών το 1892, προχώρησαν σε ανασκαφές στο μαντείο των Δελφών. Τότε ανακάλυψαν ένα μεγάλο άγαλμα, που βρισκόταν σε θαυμάσια κατάσταση.


Επρόκειτο για το πρώτο χάλκινο άγαλμα της κλασικής εποχής που βρέθηκε σε φυσικό μέγεθος. Κοντά του ανακάλυψαν δύο πίσω πόδια αλόγων, μια ουρά, κομμάτια από το ζυγό του άρματος και ένα παιδικό χέρι με απομεινάρια ηνίων.



Ο Ηνίοχος είναι το πιο γνωστό έκθεμα των Δελφών και από τότε που βρέθηκε, βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Απομακρύνθηκε από τους Δελφούς μόνο κατά τη διάρκεια της κατοχής, για λόγους ευνόητους.

Νεαροί " γνωστοί - άγνωστοι " Αραχωβίτες , βανδάλισαν ιστορικούς χώρους της Αράχωβας.









Δυστυχώς βάνδαλοι τις προηγούμενες μία ή δύο ημέρες, προξένησαν ζημιές στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, γράφοντας με μπογιές και προξενώντας ζημιές στις πόρτες και στον περιμετρικό φωτισμό του.
Στη συνέχεια έσπασαν την πανοραμική κάμερα, έκοψαν καλωδιώσεις και προξένησαν ζημιές σε μετεωρολογικά όργανα.
Οι βανδαλισμοί προέρχονται εξ ημών κι όχι από ξένα άτομα ( επισκέπτες).
Το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη στην οποία προσφεύγουμε.

Κείμενο  και φωτογραφίες από Γεώργιο Οικονόμου.

Να τονίσουμε εδώ ότι αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο "γράφιτι" εντός ολίγων ημερών σε δημόσιο χώρο της Αράχωβας.

Οι νεαροί μαθητές της Αράχωβας , γνωστοί στις αρχές , συνεχίζουν απρόσκοπτα το καταστροφικό τους έργο και δυστυχώς δεν υπάρχει μια ειδική παρέμβαση ώστε να συνετιστούν.

Μια καλή κίνηση θα ήταν στα πρότυπα του LETS DO IN ARACHOVA, οι τάξεις των μαθητών αυτών σε συνεργασία με κάποιους έμπειρους, να αποκαταστήσουν τις φθορές και να κάνουν μια δωρεά προς τους αρμοδίους του ΛΜΑ ώστε να αγοραστούν νέα υλικά όπου εκείνα χρειαστούν . 

ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (15/4/2024)

Από την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στους ΒΑΛΤΟΥΣ για την μη δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών

 Ενημέρωση του Δήμου Δελφών για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στη Δ.Ε. Δεσφίνας





➡Πραγματοποιήθηκε νέα παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Απριλίου
Ο Δήμος Δελφών εκφράζει την πάγια αρνητική θέση του για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Βερεσέ και Νότια Όρμου Βερεσέ της Δ. Ε. Δεσφίνας του Δήμου Δελφών.
Στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στην παραλία Βάλτου, παράσταση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής, παρουσία του Δημάρχου Δ. Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, του Δημάρχου Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας κ. Ιωάννη Σταθά, του πρώην Δημάρχου Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας κ. Ιωάννη Πατσαντάρα, του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Δεσφίνας κ. Ευστάθιου Μαντζώρου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας κ. Παναγιώτας Καμπαφλή, του συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας κ. Χαράλαμπου Καλιακούδα, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείο Αντίκυρας κ. Δήμου Σωτηρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεσφίνας «Η πρόοδος», του Αθλητικού Συλλόγου «Ησαΐας» κ.α..
Ο Δήμος Δελφών, σε συνέχεια της χθεσινής κινητοποίησης, ενημερώνει για το ιστορικό του θέματος και τις διαχρονικά αρνητικές αποφάσεις που έχει λάβει τόσο η Δημοτική Κοινότητα Δεσφίνας, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, από το 2017 έως σήμερα, για την αδειοδότηση των μονάδων στις παραπάνω περιοχές (31/8/2017), για την αντίστοιχη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που τη συνόδευε (4/6/2018 και 23/2/2022), καθώς και για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας για την έγκριση ίδρυσης της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας (19/04/2023).
Στο σύνολο αυτών επισημαίνεται η επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής από την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς και οι αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων να τις χαρακτηρίσουν ως αναπτυσσόμενες οικιστικά περιοχές. Επίσης, οι παραλίες των οικισμών Βάλτου, Ποταμών και Προσάκου, είναι οι μόνες που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Δ.Ε Δεσφίνας, με επισκέπτες και από γύρω περιοχές, ενώ εντάσσονται και στη ζώνη NATURA 2000 με τον κωδικό GR2530007.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιοχή Ποταμοί της Δ.Ε. Δεσφίνας, όπου είχαν ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης της μονάδας, παρουσία του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Δεσφίνας, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας, εκπροσώπους της Κτηματικής Υπηρεσίας, του Α.Τ. Ιτέας, του Λιμεναρχείου και πλήθος κόσμου, όπου έγινε σαφές ότι η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συνέχισή τους, διαμηνύοντας προς εκπρόσωπο της εταιρείας ότι θα πρέπει να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την εγκατάστασή της.
Ακόμα, τονίζεται ότι ο Δήμος Δελφών έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασης μονάδας Ιχθυοκαλλιεργειών στην εν λόγω περιοχή, η οποία εκδικάζεται το Σεπτέμβριο του 2024, ενώ ταυτόχρονα έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή των εργασιών, η οποία θα εξεταστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η θέση του Δήμου Δελφών για την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών είναι σταθερή και πλέον γνωστή σε όλους. Είναι σαφές ότι στηρίζεται η επιχειρηματικότητα, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα καθοριστεί με την αναθεώρηση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών και θα είναι αποδεκτό από όλους, χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, τη γνώμη των κατοίκων της περιοχής και των Δεσφινιωτών γενικότερα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι

Γιώργος Δ. Ανδρέου : Συλλογική πολιτική αυτοχειρία






Στις δημοκρατικές χώρες είναι αναφαίρετο, συνταγματικά κατοχυρωμένο, το δικαίωμα των πολιτών στη «συλλογική πολιτική αυτοχειρία»


Εκφράζεται με το ύψιστο των πολιτικών δικαιωμάτων, την ψήφο. Έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σχετικά πρόσφατα, σε παγκόσμιο αλλά και εγχώριο επίπεδο, μη εξαιρουμένων των μεγάλων δημοκρατιών. Λογική ανάλογη με την, δι’ αποκοπής του ανδρισμού του, τιμωρία που επιβάλλει ο απατημένος σύζυγος στη μοιχαλίδα σύζυγό του.

Κάπως έτσι αποτυπώνεται στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις το πολιτικό σκηνικό εν όψει Ευρωεκλογών, στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», που οδεύει ολοταχώς προς την επιβεβαίωση της φαιδρότητας.


Κυρίαρχο εύρημα - αποθέωση της σοφίας των επιλογών των πολιτών– το ποσοστό, σχεδόν 7% , μετακίνησης ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς τους εμπόρους των επιστολών του Ιησού ( διατίθενται για φαλακρούς πακέτο με κηραλοιφή). Εισπράττουν οι θεομπαίχτες, λένε οι δημοσκόποι, τη φθορά της κυβερνητικής παράταξης, προσεγγίζουν το 10% των ψήφων πανελλαδικώς και ξεπερνούν την εξ αριστερών ορθοδοξία, απειλώντας τους μονομάχους της δεύτερης θέσης. Με απλά λόγια κάποιοι, αρκετοί, Έλληνες πολίτες που επέλεξαν στις πρόσφατες εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, προτίθενται, μωραίνει κύριος, να «στείλουν μήνυμα» πολιτικής δυσαρέσκειας ψηφίζοντας Βελόπουλο (!!!). Με ποιο κριτήριο, απορίας άξιο. Ίσως για το βαρύ βιογραφικό του (Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών» τουτέστιν ΙΕΚ). Περαστικά μας.





Εξ ίσου σοβαρό εύρημα - απόδειξη πολιτικής αυτοχειρίας - είναι η εδραίωση στην ηγεσία της «ανανεωτικής» αριστεράς, νεόκοπου «αριστερού», που ακκίζεται και βαυκαλίζεται βλέποντας στις δημοσκοπήσεις την διατήρηση της ζηλευτής δεύτερης θέσης. Ζητάει μάλιστα από τώρα εθνικές εκλογές, βιάζεται (!!!) να κυβερνήσει. Έπεισε προφανώς, μωραίνει κύριος, τους «αριστερούς» ψηφοφόρους για την αριστεροσύνη του, κτηθείσα στην πέραν του ατλαντικού εσπερία. Υπερισχύει προφανώς στα μάτια τους του παλαιότατης κοπής διεκδικητή της δεύτερης θέσης, στην προοπτική κατάκτησης της πολυπόθητης εξουσίας και τη γκλαμουριά – τα εσχάτως κατ’ εξοχήν πολιτικά κριτήρια του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Περαστικά και στους ανανεωτικούς «αριστερούς».

Ο πράσινος μονομάχος της δεύτερης θέσης βολοδέρνει στη μετριότητά του, αδυνατώντας να διαχειριστεί την αγωνία από το κόλλημα του κόμματος, περί το 12%, και του ίδιου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, περί το 6%. Το πολεμάει πάντως με «σύγχρονα όπλα»: Λαϊκισμός, παρωχημένος παλαιοκομματικός διχαστικός λόγος, αναμάσημα της Βελοπούλιας συνωμοσιολογίας για το ατύχημα των Τεμπών, παρακολουθήσεις, «κράτος δικαίου», «δημοκρατική παράταξη» και «δεξιά» και άλλα ξεθυμασμένα. Μένει να δούμε αν θα φανερώσει το λόγο της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, με εντολή Εισαγγελέα. Περαστικά και όσους επιμένουν στον ξεθωριασμένο πράσινο ήλιο.


Σοβαρό ποσοστό ακολουθεί - « με κλειστά μάτια» πάντα - την κομμουνιστική ορθοδοξία που εμμένει στον παλαιολιθικό αντιευρωπαϊσμό της. Επιλέγουν να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στελέχη που αντιμάχονται την Ευρώπη (!!!).


Ο σκεπτικισμός περί συλλογικής πολιτικής αυτοχειρίας κορυφώνεται με την διαφαινόμενη άνοδο της κ. Κωνσταντοπούλου. Προφανώς κάποιοι συμπολίτες επιλέγουν να στείλουν στους Ευρωπαίους μήνυμα – μάθημα - ευπρέπειας, κοσμιότητας και δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Σύμπασα τέλος η αντιπολίτευση, δεξιά κι αριστερά, δεν έχει πρόβλημα ούτε ηθική ή άλλη αναστολή να συμπορευθεί, αληθώς να ακολουθεί πειθήνια, μεγιστάνες του πλούτου και των ΜΜΕ, «τα συμφέροντα» δηλαδή που επίσημα εξορκίζει, σε «λαϊκούς» αγώνες κατά της Κυβέρνησης.


Τραγελαφική η εικόνα του πολιτικού χάρτη της χώρας, 2 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.



Το κακό, εν τέλει, με την ψήφο είναι ότι λειτουργεί σαν τον πυροβολισμό σε αεροπλάνο. Αν σπάσει φινιστρίνι στέλνει στον όλεθρο όλους τους συν επιβαίνοντες.

Αν και πικρή, είναι αλήθεια πως η χαλαρή, η ψήφος της πλάκας και της διαμαρτυρίας, είναι απαγορευμένη πολυτέλεια στη πολύ κρίσιμη σημερινή συγκυρία. Οι πολεμικές συρράξεις, η οικονομική και ενεργειακή κρίση και η πολιτική αστάθεια, ήρθαν όλο και πιο κοντά - στη γειτονιά μας. Δεν είναι ώρα κατάλληλη, - ποτέ δεν είναι - να «παίζουν τα παιδία» με τη χώρα, που χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, στιβαρό τιμονιέρη και σταθερή πορεία. Οι χαλαρές και αψήφιστες επιλογές από γινάτι, «γαμότο», για τιμωρία ή προειδοποίηση, η συνειδητή αποχή και πολλώ μάλλον οι αφελείς, οι γραφικές, οι επιλογές «για πλάκα», είναι επικίνδυνες ακροβασίες, δημιουργούν πολιτική αποσταθεροποίηση που επηρεάζει την κυβερνησιμότητα, την ασφάλεια, την πορεία της χώρας στο παρόν και το μέλλον. Είναι άλμα στο γκρεμό, συλλογική πολιτική αυτοχειρία.

Ειδικά σήμερα επιβάλλεται θετική ψήφος – κυβερνητικής - επιλογής. Ψήφος που θα δείχνει την επιθυμία των πολιτών για την κατεύθυνση και την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, στον κόσμο.


Αν οι πολίτες πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξει ο Μητσοτάκης και η πολιτική του, δικαίωμά τους αναφαίρετο. Οφείλουν όμως να υποδείξουν την εναλλακτική τους επιλογή ή έστω την κατεύθυνση, με σοβαρότητα και περίσκεψη. Με κριτήρια ποιοτικά, την ικανότητα, την αποτελεσματικότητα, την εμπιστοσύνη, για το μέλλον. Σε τελική ανάλυση να «κοιτάξουν» το προσωπικό τους συμφέρον. Οι καιροί ου μενετοί συν Έλληνες.

14 Απριλίου 2024

Γιώργος Ντασιώτης: Ωραίοι ως Αντικυραίοι!!!




 Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, κ. Γ. Ντασιώτης, αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, στην πρόσκληση γνωριμίας που έλαβε από τον Γ.Σ. Αντίκυρας. 

Ο κ. Ντασιώτης βρέθηκε στην έδρα του συλλόγου, στο κλειστό γήπεδο της Αντίκυρας, όπου, όπως αναφέρει ο ίδιος «και γνώρισα μια φοβερή παρέα, όπου οι γονείς, με την ορμή και την όρεξη των εφήβων παιδιών τους, συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές τους και δεν τα παρκάρουν στον προπονητή τους.» Αναλυτικότερα, ο κ. Ντασιώτης έγραψε:

 «ΩΡΑΙΟΙ ...ΩΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΙΟΙ !!! 

Σε μια υπέροχη παρέα, προσκλήθηκα και παραβρέθηκα χτες το βράδυ. Ο Γ.Σ.ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ με προσκάλεσε στην έδρα του, στο κλειστό γήπεδο της Αντίκυρας, για να γνωριστούμε. Πήγα και γνώρισα μια φοβερή παρέα, όπου οι γονείς, με την ορμή και την όρεξη των εφήβων παιδιών τους, συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές τους και δεν τα παρκάρουν στον προπονητή τους. Με περίμεναν φιλόξενα και μου διέθεσαν χρόνο να συζητήσουμε, ενώ μου έκαναν τη ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ να μου δώσουν χρόνο να συνομιλήσω με τα παιδιά τους. 

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, σαν μια παρέα εφήβων συνομιλήσαμε και είπαμε πολλά. Είδα παιδιά με ισχυρή αυτοπεποίθηση και αγωνιστικότητα, αλλά και γονείς πολύ περήφανους για αυτά και τον προπονητή τους. ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ όλοι - μαζί τους και εγώ- για την ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ που κατέκτησαν, πριν λίγες μέρες, στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΛ-ΕΠΑΛ 2023- 24, ταξιδεύοντας στην Κύπρο, όπου αγωνίστηκαν. ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ωραία πράγματα για το μέλλον, που τα συζητούν και αστράφτουν από χαρά. 

Η συνέχεια της επίσκεψής μου, σχετίζεται με την παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία, όπου με ένα ποτήρι κρασί και τα ανάλογα συνοδευτικά, η παρέα γίνεται δυνατή. Εξάλλου το είπε ο ποιητής, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ!! ΩΡΑΙΟΙ ... ΩΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ !!».