9 Ιουνίου 2024

Γιώργος Δ. Ανδρέου : Είναι να θλίβεσαι





Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των Ευρωεκλογών, με τη σκληρότερη πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων δεκαετιών

Δικαιολογημένα, αφού:

- Η κυρίως μάχη επικεντρώνεται στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο εκλογικό αποτέλεσμα – Σύριζα vs Πασοκ, Κασελάκης vs Ανδρουλάκη - που θα δώσει στο νικητή το προνόμιο της προσδοκίας για διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στην επόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση. Αναμετρώνται δύο νέα ηγετικά πρόσωπα στο χώρο της κεντροαριστεράς, που εστιάζουν κυρίως στην προσπάθεια να αποδείξουν ποιος είναι περισσότερο, επιθετικότερα και υβριστικότερα, αντι- Κυριάκος. Αφελείς που πιστεύουν, επιβεβαιώνοντας την έλλειψη στόφας ηγέτη και την άγνοιά των διεργασιών στην κοινωνία, πως έτσι θα γίνουν πόλος - ηγεσία - μελλοντικής συσπείρωσης της ευρύτερης κεντροαριστεράς.


- Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προσπαθούν εναγωνίως να συγκρατήσουν την τάση για αποχή αλλά και τις δεξιόστροφες φυγόκεντρες μετακινήσεις «ψήφων διαμαρτυρίας», αποτέλεσμα κάποιων μεταρρυθμιστικών επιλογών της. Να κρατηθούν σε επίπεδα ικανοποιητικής επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών, για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με κύρος τη διακυβέρνηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Να πείσουν αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν, σχετικά πρόσφατα, τα ηνία της χώρας, να αποφασίσουν βλέποντας τη γενικότερη εικόνα προόδου – το δάσος - και όχι κάποιο μεμονωμένο δέντρο που δεν τους ικανοποιεί.

Το πολιτικό παζλ έχει φιλοτεχνηθεί ανάγλυφα από τις δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων και των αρχηγών τους αλλά και τα κατασκευασμένα, από ειδικούς επικοινωνιολόγους, διαφημιστικά σποτ. Οι τάσεις και οι προθέσεις των πολιτών αποτυπώνονται στις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις.


Με αυτά και με αυτά το ρεζουμέ της πολιτικής εικόνας είναι - σκληρή μεν αλλά δίκαιη η διαπίστωση - να θλίβεται κανένας, βαθύτατα, ειδικά για όσους Έλληνες πολίτες ιεραρχούν, αξιολογούν, συγκρίνουν και επιλέγουν:

- Κάποιοι «δεξιοί» έως και φιλελεύθεροι, είτε να απέχουν πριμοδοτώντας έμμεσα τον αλλοπρόσαλλο Τραμπίσκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης – σε ροζέ έκδοση - είτε να μετακινηθούν από την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θεομπαίχτες, θρησκόληπτους, χριστέμπορους, εθνικολαϊκιστές, εθνοκάπηλους, απατεωνίσκους, τραμπούκους και διάφορους γραφικούς που εμπορεύονται τις ευαισθησίες των πολιτών.


- Κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι, με περηφάνια, «αριστεροί», να στοιχίζονται αφελέστατα πίσω από αμερικανόφερτο αρχηγό που τους υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει εν μια νυκτί στη χώρα συνθήκες ευδοκίμησης του αμερικάνικου ονείρου, μέχρι πρόσφατα απεχθέστατου. Να μπορούν τουτέστιν – το λέει ξεκάθαρα σε κάποιο διαφημιστικό σποτ - να πλουτίσουν εύκολα οι Έλληνες εδώ, όπως αυτός στην Αμερική (εξόχως αριστερή προοπτική !!!). Οσμίζονται οι αφελείς το τυρί και ονειρεύονται φαγοπότι, αγνοώντας ηθελημένα το πρόσφατο παρελθόν, τη φάκα του λαϊκισμού, τον ερασιτεχνισμό, την επαπειλούμενη κατάρρευση.

- Κάποιοι, κάτω από την παντιέρα με τον πράσινο ήλιο, επίγονοι του Ανδρέα και του Σημίτη (!!!), να συνεχίζουν στην αυταπάτη – κολλημένοι στα περασμένα μεγαλεία - πίσω από νεόκοπο αναχρονιστικό ηγετικό κακέκτυπο. Έχοντας εξοστρακίσει τις περισσότερες προσωπικότητες του πάλαι ποτέ ένδοξου χώρου τους που, είτε μετακινήθηκαν και τους οικειοποιήθηκαν άλλοι, είτε αυτονομήθηκαν και πορεύονται μοναχικά ελπίζοντας στην κοινή λογική.

- Κάποιοι που αρέσκονται να νοιώθουν «αντισυστημικοί αριστεροί» να στείλουν, και στην Ευρωβουλή, το εθνικό μας πρότυπο κόσμιας συμπεριφοράς και πολιτικού ήθους, «Ζωή», εν εξάλλω, και στο Ευρωκοινοβούλιο.

- Οι, αριστεροί, τέλος, της κομμουνιστικής Ορθοδοξίας, οι τελευταίοι στον πλανήτη, είδος προς διάσωση – μοναδικός ομοϊδεάτης τους ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κληρονομικώ δικαίω δικτάτορας της Βόρειας Κορέας - παραμένουν αμετανόητα συνεπείς – αυτοί κι αν είναι κολλημένοι - στην αντιφατική αναχρονιστική ανοησία της εξόδου από την ΕΕ. Ενώ παράλληλα ζητούν να εκλεγούν εκπρόσωποί τους στο Ευρωκοινοβούλιο, όργανο της ΕΕ, της κατ’ αυτούς μητέρας των δεινών της χώρας.



- Σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολιτικούς χώρους να φαίνεται, δημοσκοπικά τουλάχιστον, ότι προηγούνται σε επίπεδο σταυροδοσίας, οι κατ’ εξοχήν εκπρόσωποι του λαϊκισμού, του αναχρονιστικού παλαιοκομματισμού, της αναξιοκρατίας.

Θλίψη.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά να πρυτανεύσει, έστω και την τελευταία στιγμή, πριν το παραβάν, η λογική και το αίσθημα ευθύνης των πολιτών – ψηφοφόρων - απέναντι στους εαυτούς και τις οικογένειές τους, την κοινωνία. Να αποδείξουν, με μαζική παρουσία στις εκλογές και θετική ψήφο, ότι κρατούν κλειστά τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού, του ψευδεπίγραφου εθνικισμού, της θρησκοληψίας - του κατηφορικού δρόμου προς την καταστροφή. Να επιλέξουν, τώρα που τα πράγματα έχουν μπει σε ρότα ομαλότητας, κόμματα και πρόσωπα, που εγγυώνται τη συνέχιση της σταθερής πορείας της χώρας προς το μέλλον, τον εκσυγχρονισμό και την προκοπή.

Καλή ψήφο και καλό καλοκαίρι πατριώτες.

Γιώργος Δ. Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin