19 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 




Προσλήψεις 7 ατόμων στην ΕΦΑ Φωκίδας




Η ΕΦΑ Φωκίδας ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ» του έργου «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ».





Το υποέργο που θα εκτελεστεί αφορά στα εξής:

α) εργασίες πεδίου (αρχαιολογική παρακολούθηση – διερευνητικές αρχαιολογικές τομές – σωστική ανασκαφή),

β) συντήρηση – προστασία – ανάδειξη αρχαιοτήτων,






γ) έρευνα – τεκμηρίωση – πληροφόρηση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ




Οι ενδιαφερόμενοι

18 Ιουνίου 2024

Στο μνημόσυνο του Ήρωα Ανδριτσόπουλου Γεωργίου-ΑΘΑΝΑΤΟΣ🙏🙏🙏

 





Ο Υπαρχιφύλακας Ανδριτσόπουλος Γεώργιος γεννήθηκε την 16-08-1976 στο Αγρίνιο και υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Είχε υπηρετήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων Αττικής και στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων.

Τραυματίστηκε θανάσιμα την 17-06-2013, εν ώρα υπηρεσίας από τα πυρά  κακοποιού στο Δίστομο Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου ύποπτων ατόμων.



Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στις 17-06-2013 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν ελέγχους στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα που κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κατευθύνθηκαν προς εκείνο το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό αυτοκίνητο με τρεις αστυνομικούς και ενώ στάθμευαν, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα κρυμμένα σε μικρό άλσος, τα οποία τους απείλησαν με όπλα και τους αφαίρεσαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G3-A3.

Στη συνέχεια κατέφθασε στο ίδιο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δύο αστυνομικούς, οπότε ένας από τους κακοποιούς άνοιξε πυρά εναντίον τους. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός του περιπολικού στο μηρό, Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο άτυχος αστυνομικός καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία και ήταν πατέρας δύο παιδιών 5 και 12 ετών, ενώ η σύζυγός του ΄΄ηταν έγκυος στον ένατο μήνα.

Παιδικό πανηγύρι στην Αράχωβα


 

14 Ιουνίου 2024

Στην ΒΕΡΓΙΝΑ TV, για την δράση ΤΕΧΝΗ ΤΥΧΗΝ ΕΣΤΕΡΞΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΤΕΧΝΗΝ (14/6/24)


Απόσπασμα από την εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ, με την Χριστίνα Τσόρμπα στην Βεργίνα Τηλεόραση, στις 14/6/2024.


« ΤΕΧΝΗ ΤΥΧΗΝ ΕΣΤΕΡΞΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΤΕΧΝΗΝ Από την Μίδεια στην σύγχρονη Λιβαδειά».


Επιμέλεια έκθεσης: Δήμητρα Παρασχαράκη, Διευθύντρια Μουσείου Αλλοτροπίας.


Συνδιοργάνωση: ΕΦΑ Βοιωτίας – Δήμος Λεβαδέων – Μουσείο Αλλοτροπία Συνεργασία: Εικαστικός Σύλλογος «Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975» Οργάνωση: Μουσείο Αλλοτροπίας Χώρος διοργάνωσης: Πηγές Κρύας Λιβαδειά Ημερομηνία:Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 Ώρες: 11:00-14:00 Είσοδος: Ελεύθερη Με την στήριξη:της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Αράχωβα.



Σε πλήρη εξέλιξη η ασφαλτόστρωση στην ανατολική είσοδο της Αράχωβας.

Ελπίζω να πάρει σειρά και η Αντίκυρα γιατί σε λίγο θα πηγαίνουμε μόνο με αγροτικό όπως και στην είσοδο του Διστόμου όπου ο δρόμος μετά τα έργα ,εγινε άθλιος.


 

«Hellas Rally Raid 2024» στην Ιτέα και στην Άμφισσα. Φωτό και βίντεο.

 












12 Ιουνίου 2024

Με Γιώργο Νταλάρα για τα 80 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου. ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναδημοσίευση από https://asopichos.gr/















Με συναυλία από τον Γιώργο Νταλάρα, έπεσε η αυλαία στις πολυήμερες εκδηλώσεις που άρχισαν στις 29 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου για την 80ή Επέτειο Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε για τα 80 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου στον τόπο εκτέλεσης των 12 ομήρων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Διστόμου με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού και του Αλέξανδρου Τζουγανάκη και αποθεώθηκαν από το πλήθος που είχε κατακλύσει τους χώρους.

Γιάννης Ρίτσος «Εδώ πονά η σιωπή»
«Εδώ ‘ναι το πικρό το χώµα του Διστόµου.
Ω, εσύ διαßάτη, όπου πατήσεις να προσέχεις.
Εδώ πονά η σιωπή,
πονάει κι η πέτρα κάθε δρόμου
κι απ’ τη θυσία και τη σκληρότητα του ανθρώπου.
Εδώ μια στήλη απλή μαρμάρινη,
όλη κι όλη µε ονόματα,
σεμνά, κι η Δόξα τα ανεßαίνει λυγμό - λυγμό,
σκαλί-σκαλί, µμεγίστη σκάλα».









Παρουσία Σακελλαροπούλου και Δένδια , οι εκδηλώσεις μνήμης στο ΔΙΣΤΟΜΟ





Διπλό μήνυμα Σακελλαροπούλου και Δένδια για την 80ης επέτειο της Σφαγής του Διστόμου: Προσβολή η αναβίωση ναζιστικών μορφωμάτων








Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη


Διπλό, ταυτόσημο, μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια, από την μαρτυρική πόλη του Διστόμου, όπου βρέθηκαν σήμερα για την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης της 80ης επετείου της Σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944: ΄Πρώτον, ότι αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη η αναβίωση ναζιστικών μορφωμάτων. Δεύτερον, ότι η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο τις αξιώσεις της για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Πιο συγκεκριμένα.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του ΥΕΘΑ κ. Ν.Δένδια, ως εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, πραγματοποιήθηκαν στη μαρτυρική πόλη του Διστόμου Βοιωτίας οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την 80η επέτειο της Σφαγής από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, που είχαν ως αποτέλεσμα τις δολοφονίες 233 κατοίκων του, ανδρών, γυναικών και παιδιών.




Στις εκδηλώσεις της Επετείου Μνήμης παρευρέθησαν, επίσης, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ελευθέριος Κτιστάκης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι Βουλευτές κ.Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Γιώργος Ντασιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Φανή Παπαθωμά, οι Δήμαρχοι Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς, Λεβαδέων κ. Δημήτρης Καραμάνης, Σουλίου κ. Θανάσης Ντάνης, Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, συγγενείς των σφαγιασθέντων και πολίτες.


Οι επίσημοι παρακολούθησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των σφαγιασθέντων, το οποίο τέλεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Παύλος και ακολούθως παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Μαυσωλείο των Θυμάτων της Σφαγής και στην κατάθεση στεφάνου από την κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εν συνεχεία, παρευρέθηκαν στην ξενάγηση στον χώρο του Οστεοφυλακίου, από τον Δήμαρχο Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Ιωάννη Σταθά.




Η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «Η σφαγή του Διστόμου πληγώνει βαθιά τη συλλογική μας μνήμη. Μόνη τιμή και δικαίωση των αδικοχαμένων θυμάτων της ναζιστικής αυτής θηριωδίας είναι η συνεχής εγρήγορση και αντίσταση ενάντια σε κάθε απόπειρα αναβίωσης φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων, στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη. Η θωράκιση της δημοκρατίας, η υπεράσπιση της ελευθερίας. Και η επιμονή μας στον αγώνα για την επανόρθωση των οφειλών από το γερμανικό κράτος προς την Ελλάδα για το απαράγραπτο αυτό έγκλημα».


Από την πλευρά του ο ΥΕΘΑ κ.Ν.Δένδιας

11 Ιουνίου 2024

Ξεκινούν τα έργα για τα κατολισθητικα φαινόμενα σε Λιβάδι και Ζεμενό


 Καλά νέα!! Υπογράφηκε η σύμβαση και προχωρά πλέον η κατασκευή του απολύτως αναγκαίου έργου αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή της Αράχωβας και συγκεκριμένα στα σημεία:


✅ 4ο χλμ. της Ε.Ο. Λιβαδειάς- Αράχωβας.

✅ 26ο χλμ. της Ε.Ο. Λιβαδειάς-Αράχωβας.

✅ Επαρχιακή οδός Αράχωβα – Λιβάδι, που συνδέει την πόλη της Αράχωβας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.


Στόχος  πλέον, η ταχεία και ορθή υλοποίηση του έργου, ώστε να καταστεί απολύτως ασφαλής η μετακίνηση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού! 


*Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 6.800.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας.

10 Ιουνίου 2024

Νωρίτερα θα τελειώσουν τα δημοτικά σχολεία στον δήμο ΔΑΑ λόγω καύσωνα

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω καύσωνα, από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, η αποχώρηση των μαθητών από όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία), θα γίνει στις 11:30 π.μ.

9 Ιουνίου 2024

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Δ.Α.Α.

 

Δίστομο, Στείρι, Ασπρα Σπίτια Παραλίας Δίστομου

Αράχωβα 



ΑΝΤΙΚΥΡΑ


Γιώργος Δ. Ανδρέου : Είναι να θλίβεσαι





Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των Ευρωεκλογών, με τη σκληρότερη πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων δεκαετιών

Δικαιολογημένα, αφού:

- Η κυρίως μάχη επικεντρώνεται στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο εκλογικό αποτέλεσμα – Σύριζα vs Πασοκ, Κασελάκης vs Ανδρουλάκη - που θα δώσει στο νικητή το προνόμιο της προσδοκίας για διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στην επόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση. Αναμετρώνται δύο νέα ηγετικά πρόσωπα στο χώρο της κεντροαριστεράς, που εστιάζουν κυρίως στην προσπάθεια να αποδείξουν ποιος είναι περισσότερο, επιθετικότερα και υβριστικότερα, αντι- Κυριάκος. Αφελείς που πιστεύουν, επιβεβαιώνοντας την έλλειψη στόφας ηγέτη και την άγνοιά των διεργασιών στην κοινωνία, πως έτσι θα γίνουν πόλος - ηγεσία - μελλοντικής συσπείρωσης της ευρύτερης κεντροαριστεράς.


- Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προσπαθούν εναγωνίως να συγκρατήσουν την τάση για αποχή αλλά και τις δεξιόστροφες φυγόκεντρες μετακινήσεις «ψήφων διαμαρτυρίας», αποτέλεσμα κάποιων μεταρρυθμιστικών επιλογών της. Να κρατηθούν σε επίπεδα ικανοποιητικής επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών, για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με κύρος τη διακυβέρνηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Να πείσουν αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν, σχετικά πρόσφατα, τα ηνία της χώρας, να αποφασίσουν βλέποντας τη γενικότερη εικόνα προόδου – το δάσος - και όχι κάποιο μεμονωμένο δέντρο που δεν τους ικανοποιεί.

Το πολιτικό παζλ έχει φιλοτεχνηθεί ανάγλυφα από τις δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων και των αρχηγών τους αλλά και τα κατασκευασμένα, από ειδικούς επικοινωνιολόγους, διαφημιστικά σποτ. Οι τάσεις και οι προθέσεις των πολιτών αποτυπώνονται στις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις.


Με αυτά και με αυτά το ρεζουμέ της πολιτικής

8 Ιουνίου 2024

Λιβαδειά: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια ο δήμαρχος με τον προκάτοχό του [βίντεο]




Η ένταση μεταξύ του δημάρχου και του προκατόχου του.





Επεισοδιακή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, καθώς λίγο έλειψε να προκληθεί σύρραξη.





Και σε σατυρική διαχρονική εκτέλεση !!!




Πιο συγκεκριμένα, σε κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Καραμάνη και του προκατόχου του Γιάννη Ταγκαλέγκα, όταν οι συχνές παρεμβάσεις του δεύτερου έκαναν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει την αποβολή του από την αίθουσα.







Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο της συνεδρίασης ο κ. Ταγκαλέγκας κινήθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον δήμαρχο, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.




Δείτε την ένταση μεταξύ του δημάρχου και του προκατόχου του (από το 24:00 έως το 30:30)





ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

 


4ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

 


Το ταξίδι του λύκου "Σοφοκλή" από την Πάρνηθα στο Παρνασσό






 Το ταξίδι του Σοφοκλή από την Πάρνηθα στο Παρνασσό και ακόμα παραπέρα
Η περιβαλλοντική ομάδα τοποθέτησε κολλάρο εντοπισμού σε λύκο και κατόρθωσε μέσω της διαδρομής του να μελετήσει την κύρια αιτία προσέγγισης της αγέλης σε περιαστικές περιοχές




Η ραδιοτηλεμετρία του λύκου "Σοφοκλής", ο οποίος απεγκλωβίστηκε από την ομάδα άμεσης επέμβασης της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ και του Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ στις 8/2/2024 μέσα από τον περιφραγμένο χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα Αχαρνών (Σ.Α.Ε.Α) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LIFE Wild Wolf, έχει εισέλθει σε μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο.

Ο λύκος πήρε αρχικά το όνομά του προς τιμήν της Σοφίας, επόπτριας της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου που συμμετείχε στην επιχείρηση, αλλά σύντομα το κέρδισε με πιο άμεσο τρόπο, αφού, επιστρέφοντας μετά από λίγες ημέρες στην μητρική του αγέλη, κινούνταν στη ευρύτερη περιοχή γύρω από τον τύμβο του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή που βρίσκεται στη νότιο-ανατολική Πάρνηθα.











Με την βοήθεια του δορυφορικού κολάρου GPS που τοποθετήθηκε στον νεαρό λύκο την ημέρα της επιχείρησης απεγκλωβισμού και το οποίο δίνει με υψηλή ακρίβεια την θέση του ζώου, ανακαλύψαμε την κύρια αιτία προσέγγισης της αγέλης σε περιαστικές περιοχές, που είναι, η υψηλή διαθεσιμότητα πτωμάτων κτηνοτροφικών ζώων και σκύλων, ενώ χαρτογραφήθηκαν τα σημεία των τροφικών αυτών πηγών.

Ωστόσο, από τις αρχές Μαΐου ο λύκος άρχισε να απομακρύνεται σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα γνωστά όρια της επικράτειας της αγέλης του και αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να διασχίσει την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης προς τα βορειοανατολικά, στράφηκε προς τα δυτικά ξεκινώντας την αναζήτησή του για μια νέα κενή περιοχή εγκατάστασης ή ίσως εξεύρεσης άλλης αγέλης λύκων που θα τον δεχθεί.

Η διασπορά,

Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ»: Κότσιρας, Μακεδόνας και Βιτάλη στο φετινό του πρόγραμμα



Θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου, σε ειδικά επιλεγμένους φυσικούς χώρους της Φωκίδας





Δημοφιλείς αλλά και νέους Έλληνες ερμηνευτές θα φιλοξeνήσει το φετινό 6ο Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου, σε ειδικά επιλεγμένους φυσικούς χώρους της Φωκίδας, σε Δελφούς, Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Ερατεινή, Λιδωρίκι και Κροκύλειο

Το φετινό πρόγραμμα, σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Μαραμή, επιμένει στην ποικιλία διαφορετικών μουσικών ειδών και σχημάτων που θα εντάσσονται αρμονικά στον εκάστοτε φυσικό χώρο, πόλη αλλά και κοινωνία όπου θα παρουσιάζονται.


Η επίσημη έναρξη θα γίνει στους Δελφούς, με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με μαέστρο τον ιδρυτή της Νίκο Μαλιάρα, σε ένα δημοφιλέστατο πρόγραμμα αριστουργηματικής κλασικής μουσικής των μεγάλων συνθετών Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι και Σκαλκώτα.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης την ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, κορυφαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Βιτάλη και ο Κώστας Μακεδόνας αλλά και σε νεότερους ταλαντούχους ερμηνευτές που έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους, όπως ο Γιάννης Διονυσίου, η Χριστιάννα Γαλιάτσου, η Μυρτώ Βασιλείου, η Δήμητρα Μπουλούζου και οι Τζουμ με το Νίκο Ξύδη. Παραδοσιακό μουσικό χρώμα θα δώσουν η Στέλλα Κονιτοπούλου και η Βασιλική Καρακώστα με μία συναυλία δημοτικών τραγουδιών στα παράλια του κορινθιακού κόλπου της Δωρίδας.



ΚλείσιμοΌπως κάθε χρόνο «To Λάλον Ύδωρ» στηρίζει δυναμικά τη νεότητα και την εκπαίδευση, για αυτό φέτος, διοργανώνει συναυλία του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας στην παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας στην Άμφισσα, όπου μαθητές θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη γνώση τους μαζί με τους καθηγητές στους, σε συνθήκες στησίματος επαγγελματικής, συναυλιακής σκηνής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

5 Ιουνίου 2024

Μια δωρεά από την άλλη άκρη του Κόσμου....

 Ένα δώρο καρδιάς παρέλαβε το Μουσείο του κοινωφελούς Ιδρύματος της Αλλοτροπίας σήμερα. Η Εύα Παπάζη και ο Σιαομπάο, ζουν και εργάζονται στην Κίνα. Φίλοι του Μουσείου εδώ και χρόνια, έχουν κάνει γνωστή την Αλλοτροπία δια μέσου του Κρατικού Ραδιοφώνου της Κίνας , όπου εργάζεται η Εύα Παπάζη σε θέματα πολιτισμού.



Φορεσιά εθνότητας Τουτζιά (Tujia) σε μπλε χρώμα.

 Οι Τουτζιά ζουν κυρίως στην καρδιά της Κίνας στις επαρχίες Χουνάν, Χουμπέι, Σιτσουάν αλλά κσι αλλού. Η ιστορία τους λέει ότι προέρχονται από τους αρχαίους ανθρώπους Ba που κατέλαβαν την περιοχή γύρω από το σημερινό Τσονγκτσίνγκ (Chongqing) πριν από περίπου 2.500 χρόνια. Το βασίλειο Μπα έφτασε στο ζενίθ της δύναμής του μεταξύ 600 π.Χ. και 400 π.Χ., αλλά καταστράφηκε από τους Τσιν το 316 π.Χ.

Μετά αναφέρεται μια μακρά διαδοχή διαφορετικών ονομάτων σε αρχαία έγγραφα, και οι Tujia ξαναεμφανίζονται  σε ιστορικά αρχεία από τον 14ο αιώνα και μετά.

 Έχουν σινοθιβετιανή γλώσσα που θεωρείται απομονωμένη μέσα σε αυτή την ομάδα γλωσσών.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των Tujia σήμερα χρησιμοποιούν ποικιλίες κινεζικών γλωσσών και ζουν ειρηνικά σε τόπους που μοιράζονται με άλλες εθνότητες όπως οι Μπάι και οι Μιάο.

Ιστορικά στοιχεία: Εύα Παπάζη



4 Ιουνίου 2024

Αράχωβα: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ!



Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Αράχωβας αισθανόμαστε  την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΕΤΣΗ και τον ίδιο προσωπικά για την ευγενική  χορηγία που πρόσφερε στο σχολείο μας.

Το συνεργείο πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες στον εξωτερικό χώρο του νηπιαγωγείου μας:

  • Συντήρηση εξωτερικής τοιχοποιίας και βάψιμο αυτής
  • Αλλαγή σπασμένων κεραμιδιών στη στέγη
  • Καθάρισμα υδροροών
  • Αντικατάσταση ξύλινων δοκών στήριξης του υπόστεγου
  • Επισκευή στο χαγιάτι στην είσοδο του σχολείου
  • Τοποθέτηση πλακών στο μπαλκόνι και τη σκάλα
  • Βάψιμο δαπέδου του διαδρόμου
  • Τρίψιμο και βάψιμο επιγραφών και των κουφωμάτων εξωτερικά
  • Επένδυση σκαλοπατιών στην είσοδο
  • Προσφορά μεγάλης ξύλινης παλέτας και βάψιμο(για την κατασκευή λαχανόκηπου)
  • Καθαρισμός χώρου και πέταμα άχρηστων υλικών (μπάζα)

436642015 977064970389148 2204369382737032369 n436657062 839114418077992 4909161996718858051 n436685036 337947065786014 2726154289494516449 n436685512 271385492667016 2640053852277231116 n436701782 810456721036616 3955618494130010517 n436710597 1028162772199968 2797591861939832089 n436723689 815842127167285 7710055190079661729 n436723712 430579836408249 1184755602831884055 n441124816 1182008152796869 3187383756455777002 n441923943 830217165640468 5455741518110666757 n441927229 815627493964934 1888486254017415475 n441940155 2449768925223257 5361708872388484748 n441945417 453574577320700 7890139558827631541 n441951118 489571663400470 9043980479869229221 n441965213 459761006599659 2252472550937874158 nIMG 20240525 094805IMG 20240525 094750IMG 20240524 180339IMG 20240524 180336IMG 20240524 180330 IMG 20240525 094816

Όλες οι παραπάνω εργασίες έγιναν δωρεά από τον κ. Τσέτση Ανέστη , γεγονός που αποτελεί απόδειξη του υψηλού  αισθήματος ευαισθησίας, φιλανθρωπίας, προσφοράς και αγάπης που τον διακρίνει!

Η δωρεά σας έχει συγκινήσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!Oμόρφυνε σημαντικά την εικόνα του σχολείου μας, βελτίωσε την αισθητική του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου και βοήθησε αποτελεσματικά το έργο μας!

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν λαμπρό παράδειγμα της κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι μας με στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι προσφορές που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της δωρεάς, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας στους μαθητές.

Χάρη στην ευγενική χειρονομία του κ. Τσέτση το σχολείο μας μεταμορφώθηκε κι έγινε όμορφο, καθαρό και ασφαλές για τους μικρούς μας μαθητές!

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή σας.

 

Εκ μέρους των μαθητών,των εκπαιδευτικών και

του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου Αράχωβας