7 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής για το θάνατο του χάσκι – Θα γίνει εκταφή για νέα εξέταση


Η κτηνιατρική έκθεση δεν ρίχνει φως στην υπόθεση και δεν βοηθά την αστυνομική έρευνα. Για αυτό κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής πήγε στην Αράχωβα και ζήτησε την εκταφή του σκύλουΩς εξόχως σοβαρή ερευνάται από την Αστυνομία η υπόθεση της κακοποίησης και του θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, η οποία εξετάζει προσεκτικά όλο το υλικό που έχει στα χέρια της, με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών.


Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, μετέβη στην Αράχωβα κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με ανθρωποκτονίες προκειμένου να ερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση.
Συμπληρωματική κατάθεση

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News ο κηδεμόνας του Όλιβερ το απόγευμα κλήθηκε και πάλι στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι «αν ακούγεται κάτι για εμένα δεν ισχύει τίποτα» ενώ δεν γνώριζε γιατί τον κάλεσαν και πάλι στην Αστυνομία. Όπως λέει έχει δώσει όλα τα στοιχεία, δεν έχει να φοβηθεί για κάτι και κάνει αγώνα για να βρεθεί ο δράστης για την κακοποίηση του σκύλου του.
Εκταφή και νέα εξέταση

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, έχει αποφασιστεί να γίνει η εκταφή του σκύλου και να μεταφερθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών για λεπτομερή εξέταση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη στο άτυχο ζώο.

Ήδη αναμένεται να βρεθεί το σημείο ταφής του σκύλου έτσι ώστε να γίνει εκταφή του.Χωρίς σαφή στοιχεία η κτηνιατρική εξέταση

Η απόφαση για νέα κτηνιατρική εξέταση προφανώς ελήφθη, αφού όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος η κτηνιατρική εξέταση των κτηνιάτρων του Δημοσίου δεν έχει σαφή στοιχεία που να δείχνουν τι ακριβώς έχει γίνει στο χάσκι και δεν βοηθά στην έρευνα της Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη εφόσον μιλάμε για κακοποίηση.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί λένε ότι από την κτηνιατρική έκθεση των κτηνιάτρων του δημοσίου δεν είναι σαφή τα δεδομένα της υπόθεσης.

Στην έκθεση αναφέρεται πως, με βάση τα στοιχεία, το σκυλί έχει ένα δάγκωμα από άλλον σκύλο στο αυτί του, ενώ δε φαίνεται, σύμφωνα με το έγγραφο, να υπάρχει ανατομικά κακοποίηση του σκύλου.

Παράλληλα διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει ανθρώπινη κακοποίηση ή οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν, και αναφέρουν ότι είχαν βρεθεί κάποιες τρίχες σε επίμαχο σημείο του χάσκι οι οποίες εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για δείγμα DNA, με την εξέταση ωστόσο να δείχνει ότι οι τρίχες αυτές ανήκαν σε σκύλο, πιθανόν και στο ίδιο το χάσκι.
«Δεν αποκλείουν τίποτα»

Ταυτόχρονα, από τις 6 κάμερες που έχουν εξεταστεί, προκύπτει η κίνηση του σκύλου και όχι άλλου ανθρώπου, ενώ δεν είναι ευκρινής η εικόνα με το τι έχει γίνει με την κίνηση του σκύλου στην περιοχή.

Στο Live News μίλησε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων Βασιλική Ζαφειροπούλου λέγοντας ότι οι συνάδελφοί της δεν αποκλείουν «τίποτα».

«Εγώ ζήτησα το πόρισμα να το μελετήσω αλλά δε μου παραδόθηκε γιατί αποτελεί υλικό της προανάκρισης. (…) Έχουν παραδώσει το πόρισμα με τα ευρήματα στην αστυνομία. Υπάρχει σαφής κακοποίηση, έχει γίνει κάτι πολύ σοβαρό, δεν ξέρουμε αν είναι από άνθρωπο. Μπορεί από άνθρωπο, μπορεί από ατύχημα, μπορεί να είναι πολλά» είπε μεταξύ άλλων.
Δύο αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωή εστάλησαν στην Αράχωβα με συμβουλευτικό ρόλο στις προανακριτικές ενέργειες των συναδέλφων τους στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για τις συνθήκες θανάτου του χάσκι, που βρέθηκε κακοποιημένο και κατέληξε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έως τώρα συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό με την κατάθεση της ιδιώτη κτηνιάτρου και το πόρισμα των κτηνιάτρων της τοπικής Περιφέρειας έχει συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Καθώς υπάρχει διχογνωμία, αποφασίστηκε από την Εισαγγελία Λιβαδειάς να γίνει εκταφή του σκύλου και αποστολή του στο Πανεπιστήμιο για νέα πραγματογνωμοσύνη.
Ο ιδιοκτήτης οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε αποθέσει την σορό του σκύλου μέσα σε μία σακούλα κάτω από μία γέφυρα, όμως ήδη βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση καθιστώντας αδύνατη μία νέα μεταφορά για νέα πραγματογνωμοσύνη και έτσι ενδεχομένως να αποφασιστεί αύριο τι θα γίνει και αν θα μπορέσει εν τέλει να γίνει νέα εξέταση..

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου Έφη Γρανιτσιωτη δηλώνει τα εξής:

Ο εντολέας μας σήμερα 7/12/2023 μετέβη στο ΑΤ Διστόμου, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ως μάρτυρας( και όχι ως ύποπτος ,όπως με μεγάλη μας λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι έχει διαρρεύσει από "έγκριτα" ΜΜΕ ) ενώ έχει ήδη δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ουδείς εκ τών αρμοδίων υποπτεύεται τον ιδιοκτήτη του άτυχου Όλιβερ, ως το δράστη του φρικτού εγκλήματος. Όλα τα άρρωστα ή και καθοδηγούμενα μυαλά και στόματα που στοχοποιούν τον κηδεμόνα του Όλιβερ, τον υποδεικνύουν ως ύποπτο και τον παραλληλίζουν με δράστη ανθρωποκτονίας που επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές, θα αντιμετωπίσουν τις έννομες συνέπειες των λεγόμενων και γραφόμενών τους.
Στόχος είναι να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης. Ούτε να δυσφημιστει ο τόπος, ούτε να αντλήσουμε δημοσιότητα.


Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από ΤΑ ΝΕΑ και από το news247


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin