13 Δεκεμβρίου 2023

Ανακριβής ενημέρωση για τον Παρνασσό

Ανακριβής κρίνεται η  ενημέρωση που είχαν οι επιχειρηματίες της Αράχωβας σε πρόσφατη συνάντηση τους.
Πιο συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που θα έχει στην διάθεση της η περιφέρεια για την ανάπτυξη των χιονοδρομικών της , θα δαπανηθούν στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού μιας και το αντίστοιχο στο Βελούχι δεν φαινόταν να διεκδικεί κάτι.
Όλη αυτή η ενημέρωση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση του περιφερειάρχη ο οποίος γράφει αναλυτικά πιο κάτω την πρόταση για το Καρπενήσι και που δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόταση για τον Παρνασσό που αναφέρεται στο τέλος του δημοσιεύματος.





" Στρατηγικός στόχος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ορεινού και χειμερινού τουρισμού. Προς τούτο, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην ειδική πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση ύψους 9.800.000 ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, μέσα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Με την υλοποίηση της δράσης θα αναβαθμίσουμε το κέντρο και θα βοηθήσουμε να μετεξελιχθεί σε προορισμό τεσσάρων εποχών! ⛷️🏂🏔️

Η πρόταση μας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

✅ Νέος σύγχρονο 4θέσιο αναβατήρα στην θέση «Άνεμος 1» μεταφορικής ικανότητας 1.200 ατόμων την ώρα.
✅ Mountain coaster 32 βαγονιών. Το ορεινό «τρενάκι» είναι μια υποδομή που επιτρέπει την χρήση των αναβατήρων και εκτός χειμερινής σεζόν, μετατρέποντας το Χιονοδρομικό Κέντρο σε θεματικό πάρκο και το καλοκαίρι. 
✅ Νέα Πίστα Χιονοδρομίας τύπου Dry Slope, που θα δίνει τη δυνατότητα για σκι όλο το χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα εξάσκησης για αρχάριους και μικρά παιδιά.
✅ 2 νέους χιονοστρωτήρες.

📌 Επισημαίνεται ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), κατέθεσε αντίστοιχη πρόταση χρηματοδότησης για την ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin