15 Αυγούστου 2023

Παγκόσμια «Triennale» Τέχνης 2025, στην Αγία Νάπα Κύπρου - Director ο Πανίκος Παναγής Χατζηδάκης.

 

O Παννίκος Παναγής Χατζηδάκης, θα διευθύνει την οργάνωση της «Triennale Agia Napa 2025», που θα γίνει τον Μάιο του 2025 σε μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές πόλεις του κόσμου διεθνώς, την Αγία Νάπα Κύπρου, σε συνεργασία με την διοργανώτρια επιτροπή που αποτελείται από curators από την Αγγλία, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα επιμελήτρια της έκθεσης, θα είναι η κα Λία Κυριάκου, διευθύντρια του Μουσείου Thalassa Agias Napas, curators  οι : Δημήτρης Αγαπίου, Βίκυ Μίνγκοβα Παναγή, Κατερίνα Βασιλείου Πατράγκου, Αγγελική Τριανταφύλλου και ως τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής ο Ανδρέας Αντωνίου.

Θέμα της 1ης Trriennale «Agia Napa 2025»: Ιστορία-Χριστιανισμός-Θρησκεία. Μπορούν να συμμετέχουν με έργα τους ζωγράφοι, αγιογράφοι, γλύπτες, κεραμίστες, καλλιτέχνες όλων των τεχνών. Η Παγκόσμια αυτή Triennale, θα διαρκέσει δύο(2) μήνες και θα μοιραστούν 20 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Η πλατφόρμα των συμμετοχών κλείνει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των διοργανωτών, την Triennale υπολογίζετε να επισκεφθούν πάνω από 50.000 επισκέπτες στους τρεις(3) χώρους που θα διεξάγεται. Στη gallery του Πολιτιστικού Κέντρου της Αγίας Νάπας, στο Δημοτικό Μέγαρο και στο Μουσείο.





Παννίκος Παναγής Χατζηδάκης, με καταγωγή από την Κρήτη.

Ένας εικαστικός με πολυετή εμπειρία συμμετοχής, στο χώρο των διεθνών εκθέσεων. Πέντε(5) βραβεία και  πολλές συμμετοχές σε Biennale. Έχει εκθέσει έργα του σε 90 εκθέσεις διεθνώς, έχει τιμηθεί με το Global Award of Fine Arts από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με τον Χρυσό Λέοντα του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.




Γράφει η Δήμητρα Παρασχαράκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin