25 Ιουλίου 2022

Λάμψη ολυμπιακών μεταλλίων στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστ (pics)

 






Πλημμύρισε από ολυμπιακά μετάλλια η παραλία Διστόμου στα Άσπρα Σπίτια, αυτή η πανέμορφη περιοχή της πατρίδας μας, που φιλοξενεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Open Water και το αντίστοιχο των Masters, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Αράχωβας – Διστόμου – Αντικύρων, τον Όμιλο Μυτιληναίου, την Περιφερειακή επιτροπή Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας της ΚΟΕ  και τον τοπικό σύλλογο Μεδεών, να συμβάλουν καθοριστικά στην αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία του.

Η σημερινή μέρα (24/7) είναι αφιερωμένη στους Masters και έλαμψαν με την παρουσία τους, ο ασημένιος μας ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης που αγωνίσθηκε στη σκυταλοδρομία 4Χ800μ. mix στην ίδια ομάδα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, με συμμετοχή σε πέντε ολυμπιακούς αγώνες, Γιώργο Μαυρωτά. Μαζί τους η πρωταθλήτρια στην κατηγορία masters Βίκυ Κουβέλη και ο τοπικός τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Παναγιώτης Αγγελάτος, που συνέθεσαν την ομάδα που πήρε μέρος εκτός συναγωνισμού στον αγώνα. Ήρθε και ο Θοδωρής Βλάχος, ο ομοσπονδιακός της Εθνικής μας ομάδας πόλο Υδατοσφαίρισης των Ανδρών (ασημένιος στο Τόκιο, πέρυσι) για να θαυμάσει τα…νιάτα και να δώσει την εκκίνηση. Όχι, φέτος δεν αγωνίσθηκε, του χρόνου ίσως…





















Θαυμάσια η διοργάνωση, αθρόα η συμμετοχή, ο κόσμος συνδυάζει το μπάνιο του με την θέαση του γεγονότος. Ωραία εμπειρία που θα κορυφωθεί αύριο και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 26/7 με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

«Η παρουσία μας εδώ δεν είναι μόνο ένα μήνυμα στήριξης στη διοργάνωση, αλλά και για το ίδιο το άθλημα που έχει μεγάλες προοπτικές στη χώρα μας και στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού», είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς και συνέχισε: «Δηλώνουμε και τη στήριξή μας στο κίνημα των masters γενικότερα, πιστεύω πως ο αθλητισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης, σε αντίθεση με τον πρωταθλητισμό. Αυτό πρέπει να το καταλάβει όλο το αθλητικό κίνημα, και τέτοιες διοργανώσεις που κάνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία, πρέπει να κάνουν όλες οι ομοσπονδίες. Να ενεργοποιήσουν τους masters, να συμμετέχουν σε αγώνες, αυτό τους δίνει κίνητρο να αθλούνται και αυτό πρέπει να περάσει σε όλη την κοινωνία. Όσο πιο πολύ αθλούμαστε, τόσο πιο γερές κοινωνίες χτίζουμε», ολοκλήρωσε ο ΓΓΑ.

Για την ιστορία πάντως, παρά την υπερ-προσπάθεια του Σπύρου Γιαννιώτη που κολύμπησε τελευταίος για την ομάδα του, ο Πανιώνιος επικράτησε…

Από την ΚΟΕ, η Ταμίας Ελευθερία Σαραντίδη καλωσόρισε τους αθλητές/τριες και όλους τους παριστάμενους και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν να διοργανωθεί με θαυμαστή επιτυχία το διπλό αυτό πανελλήνιο πρωτάθλημα. Παρόν ο δήμαρχος Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς ενώ ο Θοδωρής Βλάχος επεσήμανε: «Είμαι δεύτερη φορά εδώ να παρακολουθήσω τους αγώνες. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και πάντα να έχουν αυτή τη διάθεση και το κέφι που βλέπω ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin