1 Ιουλίου 2021

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στο Μαρτυρικό Δίστομο (video-photo)
Το Δίστομο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Παλαιστίνης Marwan Toubassi, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες στο πλαίσιο της επετείου της ναζιστικής θηριωδίας στις 10 Ιουνίου του 1944.

Οι υγειονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν και φέτος τις επίσημες εκδηλώσεις της θλιβερής επετείου ωστόσο η διπλωματική αντιπροσωπεία Παλαιστίνης τίμησε σε δεύτερο χρόνο τα θύματα του ναζισμού.
ADVERTISEMENT


Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το χώρο του μαυσωλείου όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε το μουσείο των θυμάτων ναζισμού ενώ στην αίθουσα προβολών του, ο δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και ο πρέσβης της Παλαιστίνης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις αιματηρές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης ταύτισε τα εγκλήματα του ναζισμού με αυτά του Ισραήλ και του σιωνισμού στον παλαιστινιακό λαό και απένειμε το μετάλλιο της ελευθερίας και της αλληλεγγύης στο Γιάννη Σταθά με στόχο τη μέγιστη δυνατή συνεργασία μεταξύ των δύο λαών για διεθνή ειρήνη και ανεξαρτησία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin