18 Απριλίου 2017

Για 10η σερί χρονιά το "Μονοπάτι Παρνασσού"





Ο Παρνασσός, είναι έτοιμος για 10 συνεχόμενη χρονιά να υποδεχτεί του λάτρεις του ορεινού τρεξίματος το διήμερο 22-23 Απριλίου για το καθιερωμένο πλέον "Μονοπάτι Παρνασσού".



Ένα από τα πλέον δημοφιλή βουνά της Ελλάδας κι ιδιαίτερα για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, ο Παρνασσός, είναι έτοιμος για 10 συνεχόμενη χρονιά να υποδεχτεί του λάτρεις του ορεινού τρεξίματος το διήμερο 22-23 Απριλίου για το καθιερωμένο πλέον «Μονοπάτι Παρνασσού».


Ο αγώνας αυτός, που αποτελεί το δεύτερο σταθμό του πρωταθλήματος 2017 Skyrunner Series by Salomon, έχει ως επίκεντρο τη γραφική κωμόπολη της Αμφίκλειας, η οποία κάθε χρόνο υποδέχεται με ιδιαίτερη θέρμη τους αθλητές που έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας κι όχι μόνο για να ανακαλύψουν τις ομορφιές της δασωμένης ανατολικής-βορειοανατολικής πλευράς του βουνού.

Συνολικά, η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις ορεινούς αγώνες, εκείνον με μήκος 24,2 χιλιόμετρα με την ονομασία “Μονοπάτι Παρνασσού”, που αποτελεί και τον αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο Πρωτάθλημα, καθώς και δυο μικρότερους, έναν μήκους 10,9 χιλιομέτρων με την ονομασία “Μικρό Μονοπάτι Παρνασσού” και έναν συνολικής απόστασης 6 χιλιομέτρων με την ονομασία “Μονοπάτι Αμφίκλειας”.





Οι δυο τελευταίοι απευθύνονται σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ορεινό τρέξιμο και να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά του αθλήματος σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργούν οι δασωμένες πλαγιές του Παρνασσού.

Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η κατάβαση της “σάρας” στο 4ο χιλιόμετρο των αγώνων 24 και 11 χιλιομέτρων, που μένει αξέχαστη σε όσους την περνούν. Η εναλλαγή των τοπίων, από μονοπάτια σε πυκνό ελατοδάσος, σε δασικούς δρόμους σε “απόκρυφες” μεριές του βουνού και σε λιβάδια με θέα στις ψηλές κορφές, προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Το εορταστικό σκηνικό όμως θα στηθεί από το Σάββατο με τα μικρά παιδιά να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στα πλακόστρωτα καλντερίμια της Αμφίκλειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν αγώνα 800 μέτρων για παιδιά Α,Β, Γ Δημοτικού, έναν 1200 μέτρων για παιδιά Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού, έναν 2000 μέτρων για παιδιά γυμνασίου, αλλά κι έναν αγώνα 4 χιλιομέτρων με την ονομασία «Αμφίκλεια City Trail» για μαθητές Λυκείου κι ενήλικες.

Photo Credits: Ioulia Douni, Mike Foteinos

Μέγας Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2017 η εταιρεία ένδυσης, υπόδησης και αθλητικού εξοπλισμού Salomon https://www.facebook.com/salomonhellas

Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2017 by Salomon η εταιρεία αθλητικών ρολογιών Suunto https://www.facebook.com/Suunto.Greece

Χορηγοί Επικοινωνίας


COSMOTE TV


Zougla.gr


Coremag.gr


Runnermagazine.gr / Runner Magazine


Advendure.com

Για περισσότερες πληροφορίες:


Enjoy More Sky: www.skyrunner.gr

http://www.sport24.gr/Sports/gia-10h-seri-xronia-to-monopati-parnassou.4629309.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin