22 Νοεμβρίου 2016

Ταξιδεύουμε στην Αράχωβα! Όλοι οι λόγοι για να την επισκεφθείτε κι εσείς...


γράφει η Εύα Μπουργάνη



Χτισμένη στη ράχη του Παρνασσού, η κοσμοπολίτικη Αράχωβα αποτελεί το δημοφιλέστερο χειμερινό προορισμό για πλήθος επισκεπτών και τουριστών κάθε χρόνο.

Λιθόκτιστα σπιτάκια, γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και ένα απέραντο φυσικό κάλλος αποτελούν την πρώτη εικόνα που θα αντικρύσετε αν την επιλέξετε ως τον ταξιδιωτικό προορισμό σας. Το έντονο στοιχείο της παράδοσης, οι αμέτρητες τοπικές λιχουδιές αλλά και η δυνατότητα να ασκήσετε πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων και χειμερινών σπορ στη φύση, θα δικαιώσουν την επιλογή σας και θα σας γεμίσουν με νέες εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές!

Επισκεφθείτε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Γεωργίου που αποτελεί και την ιστορικότερη εκκλησία της πόλης, καθώς μια από τις πιο σημαντικές μάχες του Αγώνα των Ελλήνων προς την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία εκτυλίχθηκε μπροστά σε αυτόν το ναό. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιείται το γνωστό στην περιοχή “πανηγυράκι”, μια τριήμερη γιορτή που κρατά από τα βυζαντινά χρόνια ακόμα.


Ο πέτρινος πύργος του Ρολογιού και για τους ντόπιους “Η Ώρα” αποτελεί ένα ακόμη αξιοθέατο της Αράχωβας. “Σκαρφαλωμένο” σε έναν απότομο βράχο στην είσοδο της πόλης, κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κωδωνοστάσιο του ναού των εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ σήμερα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Δίπλα στο “ Βράχο της Ώρας” θα αντικρύσετε το Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας. Περιέχει μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων που, μάλιστα, αποτελεί εθελοντική προσφορά των ντόπιων, ενώ λειτουργεί ως διαδραστικό κέντρο της λαϊκής παράδοσης του τόπου.

Δε νοείται να μην αναφέρουμε, φυσικά, τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής,
Κελάρια, Φτερόλακα και Γεροντόβραχο όπως επίσης, και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μια επίσκεψή σας εκεί, εκτός από μοναδικές εμπειρίες θα σας εμπλουτίσει με πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής.


Το κοκορέτσι, το λουκάνικο, το κοντοσούβλι, το αρνί στη γάστρα, το κρασάτο κουνέλι όπως και ο κόκκορας με χυλοπίτες αποτελούν ένα μικρό δείγμα μόνο των τοπικών γεύσεων της Αράχωβας, ενώ το τυρί, το μέλι, ο τραχανάς και ο χαλβάς από τα πιο ξακουστά παραδοσιακά προϊόντα της. Μην αμελήσετε, επίσης, να γευτείτε το κρασί της Αράχωβας που, είναι μαύρο μπρούσκο και πλέον, θεωρείται σπάνιο και δυσεύρετο!

Η πληθώρα επιλογών για διαμονή, διασκέδαση, φαγητό αλλά και αθλητικών δραστηριοτήτων έχει αναγάγει την Αράχωβα σε μια από τις κορυφαίες επιλογές για μια χειμερινή εξόρμηση γεμάτη μοναδικές εμπειρίες και ξεχωριστές στιγμές!

http://www.fthis.gr/flife/travel/tajideyoyme-sth-araxwba-oloi-oi-logoi-gia-na-thn-episkef8eite-ki-eseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin