8 Ιανουαρίου 2014

Η Μύκονος, η Λήμνος και ο Παρνασσός στην άλλη άκρη της Γης -Οι περιοχές της Αυστραλίας με τα ελληνικά ονόματα






Περίπου 42 χιλιόμετρα ανατολικά της Μελβούρνης, στη σειρά του όρους Dandenong Ragers υπάρχουν δυο πανέμορφα εξωτερικά προάστια που έχουν ελληνικότατα ονόματα. Πρόκειται για το Καλόραμα και την Κάλλιστα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Herald Sun τα ελληνικά ονόματα έδωσε στην περιοχή, στις αρχές του περασμένου αιώνα, η Αγγλίδα στην καταγωγή Τζούντι Ίστοφ. Η Ίστοφ ήταν λάτρης της Ελλάδας και γνώριζε αρχαία ελληνικά. Όταν, λοιπόν, πήγε στην πανέμορφη περιοχή εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να δώσει στις δυο τοποθεσίες ελληνικά ονόματα με τα οποία έχουν πλέον καθιερωθεί και είναι γνωστά ως εξωτερικά προάστια της πόλης.

Βεβαίως δεν είναι οι μοναδικές περιοχές της Αυστραλίας που έχουν ελληνικά ονόματα.
Στην Τασμάνια τα πιο ψηλά βουνά της, έχουν ονόματα ελληνικών βουνών. Όσσα, Όλυμπος, Κίσαβος, Παρνασσός κ.ά. Τα έδωσε ένας Αγγλος περιηγητής, λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, όταν επισκέφτηκε, πριν από δύο και πλέον αιώνες το νησί.

Στη Βικτόρια υπάρχει χωριό Λήμνος. Το όνομα δόθηκε από Αυστραλούς στρατιώτες που πέρασαν από τη Λήμνο κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Στη Βικτόρια υπάρχουν οι καταρράκτες Διαμαντίνα που πήραν το όνομά τους από την Διαμαντίνα Ρόμα η οποία έφτασε στην Αυστραλία τον 19ο αιώνα ως γυναίκα Βρετανού κυβερνήτη του Κουίνσλαντ. Στην ίδια πολιτεία υπάρχει και πόλη με το όνομα Ρόμα..

Τέλος Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος και ονόματα άλλων ελληνικών νησιών έχουν δοθεί σε …ξενοδοχεία της πιο κοσμικής και τουριστικής περιοχής της Αυστραλίας, την Χρυσή Ακτή (Gold Coast) της πολιτείας του Κουίνσλαντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin