27 Ιουνίου 2013

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών στις παραλίες του δήμου Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας






Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο 15 Ιουνίου η δράση καθαρισμού των παραλιών του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας με το σύνθημα «Φροντίζω τις ακτές του τόπου μου»

Ο εθελοντικός καθαρισμός των ακτών που έγινε με την λήξη της σχολικής χρονιάς ήταν μία πρωτοβουλία του Αλουμινίου της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο και την Αθλητική και ψυχαγωγική λέσχη Μεδεών.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μαθητών των σχολίων στον κοινό στόχο να συμβάλουν όλοι τόσο στο να καθαριστούν οι πολύ όμορφες παραλίες της περιοχής, (τα Άσπρα Σπίτια, η Αντίκυρα, ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Ισίδωρος που και πάλι βραβεύθηκε με την Γαλάζια Σημαία) αλλά και να παραμείνουν καθαρές.

«Κάθε χρόνο με τα σχολεία, τους συλλόγους και το δήμο οργανώνουμε αυτή την εκδήλωση. Ουσιαστικά σήμερα παίρνουμε μάθημα από τα παιδιά. Είναι η πρώτη μέρα των διακοπών τους και τα ευχαριστώ καθ΄ ένα ξεχωριστά και όλα μαζί διότι μας μεταφέρουν ένα σημαντικό μήνυμα ότι το σχολείο μπορεί να τελείωσε αλλά τα παιδιά δραστηριοποιούνται και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους Στέλνουν το μήνυμα ότι η παραλίες δεν είναι κάτι ξένο είναι κάτι δικό μας, ο τόπος που ζούμε και καθαρή παραλία σημαίνει καθαρό περιβάλλον. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και αυτό είναι συγκινητικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καραβάς εκ μέρους της «Αλουμίνιο Α.Ε.», από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε μια καθαρότατη παραλία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μια από τις πιο κοντινές μας παραλίες είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης και μακροχρόνιας προσπάθειας που γίνεται την Αλουμίνιον. Έχει να κάνει με τη καθαρότητα των νερών. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα η τεχνολογία στις μέρες μας αλλά και τα προηγούμενα χρόνια δίνει την ευκαιρία να μπορούμε να εφαρμόζουμε πολιτικές για να την προστασία του περιβάλλοντος τέτοιες που να υπάρχει ο συνδυασμός μιας βιομηχανικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα να έχουμε πολύ καθαρές θάλασσες και ακτές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin