25 Αυγούστου 2022

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον ΔΣ του Δήμου ΔΑΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΟΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λουκάς Ζάκκας και Σωτήρης Παντίσκας ζητούν κι εγγράφως, με την από 23-08-2022 επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την τήρηση της προβλεπόμενης από τις σχετικές διατάξεις διαδικασία, για την σύγκλιση και την διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που κατά πάγια τακτική δεν τηρούνται καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του.

Παράλληλα ζητούν να τους χορηγηθούν τα σχετικά με την επικαιροποίηση της συμφωνίας μεταξύ του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και του ΔΗΜΟΥ για δωρεάν ρεύμα, καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή των δημοτικών συμβούλων έχει ως εξής:


Δίστομο 23/8/2022


Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας υπενθυμίζουμε, συναποστέλλοντας, την εγκύκλιο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α΄ΒΑΘΜΟΥ, που αφορά την «Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου»……Αριθμός Εγκυκλίου: 375…..Α.Π.: 39167/ 2-6-2022, που είναι σχετικά πρόσφατη.

Στα πλαίσια στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας, με βάση και την συγκεκριμένη εγκύκλιο οφείλετε :

Να αποστέλλετε έγκαιρα γραπτές προσκλήσεις των προγραμματισμένων συνεδριάσεων σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Να παρέχετε ευχερή πρόσβαση στις εισηγήσεις όλων των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, με τα αναγκαία επισυναπτόμενα. Να υπάρχει δυνατότητα διευκρινιστικών ερωτήσεων και στην φάση της προετοιμασίας κάθε συνεδρίασης.

Να διευκολύνετε την συμμετοχή όλων των αιρετών στις συνεδριάσεις, επιλέγοντας τις συνεδριάσεις μικτού τύπου, οι οποίες συνδυάζουν την φυσική παρουσία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και την συμμετοχή μέσω του διαδικτύου για όσους το επιθυμούν. 

Να δίνετε στην δημοσιότητα, για αξιοποίηση από κάθε έχοντα έννομο συμφέρον, άμεσα τα συνοπτικά πρακτικά και σε εύλογο χρόνο τα ολοκληρωμένα.

Με βάση τα παραπάνω, τα οποία όπως γνωρίζετε, επανειλημμένα σας έχουμε και προφορικά θέσει και που σκοπεύουμε να επανακαταθέσουμε στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και μπροστά στους δημότες του Δήμου μας ζητούμε άμεσα:

Να μας χορηγηθεί ό,τι σχετικό υπάρχει με το 15ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης της 16/8/2022 «Επικαιροποίηση της συμφωνίας μεταξύ του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και του Δήμου για δωρεάν ρεύμα», δηλαδή, για το καθεστώς που ισχύει με τις έως σήμερα συμφωνίες και τους όρους επικαιροποίησής τους με βάση την σχετική εισήγηση του κ. Δημάρχου.

Τα συνοπτικά πρακτικά των συνεδριάσεων του τελευταίου εξαμήνου.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, θέλουμε να μας εξηγηθεί ο λόγος που οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού δεν γίνονται με ενιαίο τρόπο σε ενιαίο θέμα και με ενιαία εισήγηση, εφόσον συζητούνται στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Θεωρούμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε πως οι απαντήσεις σας θα πρέπει να μας αποσταλούν σύντομα προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας, για τα οποία υπάρχουν προθεσμίες. Για την διευκόλυνσή σας, η νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου όπου μπορείτε να αποστείλετε τα παραπάνω έγγραφα αλλά και κάθε σχετικό με το Δημοτικό Συμβούλιο είναι zakkas1951@gmail.com


Για την παράταξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Λουκάς Ζάκκας

Σωτήρης Παντίσκας



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : κ Δήμαρχο


 



 

                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin