3 Αυγούστου 2021

Ψήνεται και η Αράχωβα.

 

Ακολουθώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τις άλλες περιοχές της Ελλάδας, ο μετεωρολογικός σταθμός τύπου Davis  που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της πόλης, έσπασε σήμερα στις 14:45 το ρεκόρ των τελευταίων 10 ετών ,σύμφωνα με τα  ιστορικά στοιχεία του, καταγράφοντας θερμοκρασία  37,2 0C.

Ο σταθμός  διαθέτει  Μηχανικά αεριζόμενο κλωβό μέτρησης της θερμοκρασίας. Ο κλωβός αυτός συνδυάζει την παθητική θωράκιση του αισθητήρα και ένα εσωτερικό ανεμιστήρα μέσα στον κλωβό, που λειτουργεί όλο το 24ωρο με ηλιακή ενέργεια την ημέρα και με μπαταρίες την νύχτα, ώστε να ανανεώνει τον αέρα για την απόλυτη ακρίβεια μέτρησης της θερμοκρασίας και υγρασίας. Έτσι αποφεύγεται  το «βράσιμο» του αισθητήρα  που θα είχε σαν αποτέλεσμα την καταγραφή πλασματικών τιμών. Είναι ιδανικός για πιο μεγάλα γεωγραφικά πλάτη όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι μεγάλη.


Οι μετεωρολογικοί σταθμοί Davis Vantage Pro2 χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο από επαγγελματίες, αγρότες, ερευνητές και ιδιώτες για την παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών, ακραίων καιρικών φαινομένων καθώς και διάφορες άλλες εφαρμογές.

Παρέχοντας Αξιόπιστη μέτρηση καιρικών δεδομένων υπό τις πιο απαιτητικές καιρικές συνθήκες.

 

Αναλυτικά εδώ  http://meteoarachova.com/ws/index.php

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin