13 Μαΐου 2016

Μια μεγάλη προσφορά της ξενιτεμένης Χρυσούλας Δεδούση στον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών



Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του τόπου μας ότι ολοκληρώθηκε χθες, με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου, μια σημαντική προσφορά προς τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών και κατ' επέκταση προς την Αγία Ευθυμία. Πιο συγκεκριμένα, η ξενιτεμένη, στη μακρινή Αυστραλία, Αγιαθυμιώτισσα Χρυσούλα Δεδούση, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας, δώρισε το πυρπολημένο πατρικό της σπίτι στο χωριό προκειμένου να αποτελέσει ένα ζωντανό μνημείο και να θυμίζει σε όλους τις θυσίες της Αγίας Ευθυμίας κατά την περίοδο της κατοχής. Η δωρεά αυτή έγινε στη μνήμη του πατέρα της Ευσταθίου Δεδούση.
Το ερειπωμένο αυτό σπίτι φέρει ακόμη τα σημάδια της πυρπόλησής του από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής, βρίσκεται επί του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Ευθύμιο και γειτονεύει με το σπίτι που γεννήθηκε ο λογοτέχνης Γιάννης Σκαρίμπας. Σκοπός μας είναι να κάνουμε εκείνες, τις αναγκαίες και μόνο παρεμβάσεις, που θα το διατηρήσουν αλώβητο από την φθορά του χρόνου. Έτσι η ανάδειξή του, πέραν του συμβολισμού που έχει, θα δημιουργήσει ακόμη ένα σημείο προβολής του τόπου μας.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την Χρυσούλα Δεδούση για την μεγάλη προσφορά της και να τη διαβεβαιώσουμε ότι θα πιάσει τόπο και θα αναγνωριστεί από το σύνολο των συγχωριανών μας.
Την περιμένουμε σύντομα στην πατρίδα για να της εκφράσουμε κι από κοντά τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin