29 Μαΐου 2016

Από τον 32o ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)





<<Ποτέ πια πόλεμος>> και <<τιμή στους νεκρούς του Διστόμου>> ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψαν με την συμμετοχή τους οι εκατοντάδες αθλητές που πήραν μέρος 32ο Δρόμο Θυσίας που διεξήχθη την Κυριακή 29η Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Σφαγής των 228 κάτοικων της μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιούνη 1944.





Στους 420 έφθασαν οι συμμετέχοντες στον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα των 11,2 χλμ (Καρακόλιθος-Δίστομο),ενώ τερμάτισαν 325, ανάμεσά τους και οι δυο γηραιότεροι αθλητές μεγάλων αποστάσεων, 84 και 80 ετών αντιστοίχως! Οι συγκεντρωμένοι κατά μήκος της διαδρομής και κυρίως στις δυο πλατείες της κωμόπολης χειροκρότησαν τον άρτια οργανωμένο αγώνα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την τεχνική υποστήριξη του αθλητικού μέρους από την Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και του Αθλητικού Ομίλου ''Μεδεών''.


Στο κέντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου ήταν και οι τρεις Ολυμπιονίκες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις : Η Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 20 χλμ. βάδην Υποπλοίαρχος ΠΝ Αθανασία Τσουμελέκα η Αργυρή Ολυμπιονίκης στα 100 μ. Σμηναγός Κατερίνα Θάνου και η Αργυρή Ολυμπιονίκης στο πόλο Σμηναγός Ανθή Μυλωνάκη- οι οποίες και τιμήθηκαν από τον Δήμο.


Τα αποτελέσματα



Στους Άνδρες οι τρεις πρώτοι ( και πρώτοι μεταξύ όλων των συμμετασχόντων) είναι:


- 1ος, ο Ευάγγελος Μαλιόγλου με 41.26.40, του Πανελληνίου Γ.Σ. (κάτοικος Παραλίας Διστόμου που έκανε την 2η σερί νίκη του στον ίδιο αγώνα)
-2ος ο Θ. Λίμπας με 43.59.00 , Μαθητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και
- 3ος ο Λάζαρος Σαντοριναίος, με 45.04.60, ανεξάρτητη συμμετοχή.


Στις Γυναίκες οι τρεις πρώτες είναι:


- 1η η Γεωργία Μάκη, με 54.01.60, Μαθήτρια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ)
-2η η Στέλλα Γεωργακέλλη, με 55.00.40, της Σχολής Αστυνομίας και του Πανελληνίου Γ.Σ. και
-3η η Καλλιρόη Λύρα, με 56.49.40, ανεξάρτητη συμμετοχή.




Δυναμική ήταν και φέτος η συμμετοχή αθλητών από τις Στρατιωτικές Σχολές, παρόλο που είναι περίοδος εξετάσεων, όπως και - παραδοσιακά- των Δρομέων Υγείας, από την Αττική.
Αισθητή φέτος ήταν και η συμμετοχή στον λαϊκό αγώνα της τοπικής ποδοσφαιρικής Ομάδας ''Αμβρυσσεύς'',με ποδοσφαιριστές και μέλη της διοίκησης, που συμβολικά τερμάτισαν όλοι μαζί!



Στο προηγηθέντα Μικρό Δρόμο Θυσίας (περίπου 1,5 χλμ) από το λόφο Μαυσωλείου Θυμάτων Ναζισμού στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συμμετείχαν κυρίως μαθητές, τις τρεις πρώτες θέσεις κερδήθηκαν από τους Αλ. Μούτσο, Λευτέρη Τσούκο και την Μαριάνα Τσάπαλη.




Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν ειδικό μετάλλιο και αναμνηστικό Δίπλωμα, ενώ στους νικητές τα βραβεία απένειμαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικησης, του Υπουργείου Άμυνας και του ΑΣΑΕΔ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.




Ο Δήμαρχος κ Γιάννης Γεωργακός αναφέρθηκε στην σύντομη ομιλία του στην σημασία των εκδηλώσεων - που συνεχίζονται μέχρι και την 10η Ιουνίου- στην διατήρηση της Μνήμης της Σφαγής, ευχαρίστησε το ΥΕΘΑ και την Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) που συμμετείχε με την ηγεσία του και κλιμάκιο ειδικών και τελος ανέφερε ότι με Πρωτόκολλο που πρόκειται να υπογραφεί με το Υπουργείο Άμυνας,το τελευταίο αναλαμβάνει μονίμως την τέλεση του Δρόμου Θυσίας Διστόμου.






Aξίζει ειδική αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, την Τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, για τα μέτρα που είχε λάβει για την ασφαλή κίνηση των αθλουμένων, στο Κέντρο Υγείας Διστόμου για την (αχρείαστη τελικά) παροχή υπηρεσιών υγείας κατά μήκος της διαδρομής (Ασθενοφόρο με σταθμό Πρώτων Βοηθειών) στο προσωπικό του Δήμου για την οργάνωση αλλά και στις ομάδες εθελοντών που θα συνέδραμαν με σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής στην άρτια διοργάνωση.



Ακολουθεί φωτορεπορτάζ  :














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin