12 Μαΐου 2016

Ο 17ος ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ







Ο 17ος Ευχίδειος άθλος πέρασε στην ιστορία. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλους τους τομείς στις 7-8 Μαΐου 2016.





Το παρόν στην εκκίνηση έδωσαν 128 αθλητές και αθλήτριες, από τους 163 εγγεγραμμένους.
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 7/5 έλαβε χώρα η τελετή αφής της Δελφικής φλόγας, σύμβολο των υπεραποστάσεων, μέσα σε μία λαμπρή τελετή στην οποία πρωτοστάτησε η ιέρια κα Ελλάνθεια- Εφη Παππά. Το Δελφικό φως παρεδόθηκε στον περσινό νικητή του αγώνα Σπύρο Αγάθο, και στη συνέχεια ακολούθησε λαμπαδηδρομία στην πόλη των Δελφών με κατάληξη το σημείο εκκίνησης
Οι αθλητές παρέλαβαν τα νούμερα και τις διαπιστεύσεις από αίθουσα του Δημαρχείου Δελφών, που ευγενικά μας παραχώρησε ο Δήμος,




























    





Στη συνέχεια έγινε τεχνική σύσκεψη με την παρουσία της δημοτικής αρχής, τον κο Λουκά Αναγνωστόπουλο Αντιδήμαρχο Δελφών και τον κο Λεωνίδα Σακελλαρίου Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δελφών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους αθλητές.
Μετά από ελαφρύ γεύμα που προσφέρθηκε στους αθλητές στο ξενοδοχείο Ηνίοχος, όλα ήταν έτοιμα για τη ν εκκίνηση.
Η εκκίνηση δόθηκε σε πανηγυρικό και εορταστικό κλίμα στις 22.00 ακριβώς.
Ο καιρός ήταν ιδανικός και συνετέλεσε στο να γίνουν πολύ καλοί χρόνοι από τους αθλητές, και γενικά όλη η κούρσα κύλισε σε γρήγορους ρυθμούς.
Ένα ποτάμι από φωτάκια αθλητών ξεχύθηκε στο δρόμο προς την Αράχωβα αμέσως μετά την εκκίνηση.
Επικεφαλής από την αρχή ήταν ο νικητής του αγώνα, ο Γιώργος Τάσιος, ένας εξαιρετικός αθλητής,
πέρσι μάλιστα ήταν ο νικητής των 215 χλμ. ( διπλός Ευχίδας). Ο προπορευόμενος αθλητής πέρασε συμβολικά με τη δάδα αναμμένη από τα χωριά Αράχωβα, Δίστομο, Κυριάκι.
Ακολουθούσε, σε πολύ κοντινή απόσταση ο Γερμανός αθλητής Michael Vanicek.To “ κυνηγητό” συνεχίστηκε όλο το βράδυ, δεν κατάφερε όμως τελικά να λυγίσει τον προπορευόμενο Γιώργο Τάσιο, ο οποίος ήταν εξαιρετικά δυνατός.
Με το πρώτο φως της μέρας, τερμάτισε πρώτος ο Γιώργος Τάσιος με χρόνο 9.01.10 καταρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής ( 9..22.28 Γιώργος Ψάιλας 2003 με την ίδια φορά)
<p dir="ltr">Ακολούθησε ο επίσης εξαιρετικός αθλητής Michael Vanicek με χρόνο 9.13.50 καταρρύπτοντας επίσης και αυτός το ρεκόρ του αγώνα. Γεγονός που από μόνο του αποτελεί μεγάλη αθλητική επιτυχία του αγώνα!
Τρίτος αθλητής τερμάτισε ο Ιωάννης Καλίκας με τον επίσης εξαιρετικό χρόνο 9.42.47.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επίπεδο των αθλητών είναι πάρα πολύ υψηλό, και ότι συμβαίνει για πρώτη φορά να καλύψουν την απόσταση οι τρεις πρώτοι σε χρόνο κάτω από 10 ώρες.
Όμως και η παρουσία των γυναικών ήταν πολύ μεγάλη φέτος, είχαμε τις περισσότερες γυναίκες από ποτέ! Στην εκκίνηση στάθηκαν 12 γυναίκες. Από την αρχή ξεχώρισε η φίλη μας από την Φιλανδία Tuula Ahlholm η οποία τερμάτισε σε χρόνο 12.43.20. Ακολούθησε η καινούρια μας φίλη από το Βέλγιο Veerle Beernaert με χρόνο 12.57.14. και η τριάδα των γυναικών έκλεισε με την Ελληνίδα αθλήτρια μαθήτρια του Δάσκαλου Τάκη Σκουλή , Βυθούλκα Αικατερίνη, με χρόνο 13.16.00
Συνολικά τερμάτισαν 115 αθλητές από τους 128 που ξεκίνησαν ποσοστό εξαιρετικά υψηλό για μια τόσο δύσκολη διαδρομή. Αυτό πιστεύουμε ότι οφείλεται στο ψηλό επίπεδο των αθλητών, στον καλό καιρό, αλλά και στην καλή διοργάνωση του αγώνα, που στήριξε με τον καλύτερο τρόπο τους αθλητές, επανδρώνοντας τους σταθμούς με εξαιρετικούς εθελοντές που πρόσφεραν με χαρά τις υπηρεσίες του στους αθλητές, και εξοπλίζοντας τους με πολύ προσεγμένη και πλούσια τροφοδοσία.
Μετά την άφιξη των πρώτων οι τερματισμοί των αθλητών και αθλητριών συνεχίστηκαν μέχρι τις 13.00 όπου ο αγώνας έκλεισε.
Κάθε αθλητής που έφτανε, τερμάτιζε με το σύμβολο του αγώνα, τη δάδα του Ευχίδα.
Στις απονομές που ακολούθησαν μας τίμησε με την παρουσία της, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κυρία Φανή Παπαθωμα, ο Αντιδήμαρχος Πλαταιών κος Μητσάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θηβαίων κος Κατσάρας, και ο Πρόεδρος Δ.Δ. Πλαταιών κος Φίλης Αλέξης.
Αμέσως μετά τις απονομές παρετέθει γεύμα στους αθλητές, και μοιράστηκαν διάφορα δώρα.
Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη στήριξη της.
Επίσης το Δήμο Δελφών, το Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντικυρας, το Δήμο Θηβαίων, το Δημοτικό οργανισμό Θήβας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές μας, την κα Εφη Χαρίτου στην Αράχοβα, την κα Φανη και Μαρία Βλαγκούλη στο Ζεμενό, τον κο Παναγιώτη Θεοχάρη (Χάνι Ζεμενου), το σύλλογο γονέων Διστόμου, τη χορωδία Διστόμου, ιδιαίτερα την κα Γιούλα Μπασδέκη και την κα Γωγώ Σφουντούρη, και όλα τα παιδιά που βοήθησαν , για τον ενθουσιαμό και την προθυμία τους, τον ορειβατικό σύλλογο Κυριακίου και ιδιαίτερα τον κο Θανάση Παπαδημητρίου, το φίλο και συνεργάτη μας Γιάννη Παπαθανασίου (ξενοδοχείο Ηνίοχος) και την ιέρειά μας Ελλάνθεια – Εφη Παππά, γιατί εκτός των άλλων κράτησαν και το σταθμό της Αρβανίτσας, την Χριστιάνα Βάιλα, την Σοφία Γεωργίου, τη Ρία Ανανίκα, τον Ιωσήφ Αφίφι για την προθημεία τους και τη χαρά με την οποία συμμετείχαν. Ακόμη ευχαριστούμε τον κο Φραγκίσκο Ξανθό που επι σειρά ετών “κρατάει” το σταθμό της Ξηρονομής, τον καλό μας φίλο Τάκη Καραλιά , αλλά και τον ΣΔΥΜ θήβας, που για δεύτερη συνεχή χρονιά επανδρώνει τους δύο τελευταίους σταθμούς Λεύκτρα και διασταύρωση Καπαρελλίου. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε ολα τα παιδιά ,που ήταν εκεί , και ιδιαίτερα στον πρόεδρο κο Γιάννη Σκουρτανιώτη, και στον Κώστα Λυμπερίου για τη δοτικότητά τους.
Θα ήταν παράληψη, να μην αναφερθούμε στα μέλη του συλλόγου μας και την διοίκηση που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το καλύτερο αποτέλεσμα
Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Ρίτσα Αντωνοπούλου, Χρήστος Βαρατάσης, Νίκος Μπακής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Χρυσάνθη Βαρατάση, Ναταλία Αντωνοπούλου, Νίκος Αντωνόπουλος, Αννα Ανδρεάδη, Θοδωρής Ακακτσέ , Βλάσης Τσαντίλας, Μάριος Θελερίτης, Νατάσα Κούμπουλα, Γιάννης Χαμόδρακας, Αρης βλαστός
Επίσης τους καλούς μας φίλους που έσπευσαν να μας συνδράμουν: Θοδωρή Αδαμόπουλο, Ράνια Στεργιοπούλου, Βίκυ Καρπούζα, Αντζελα Τερζή. Τάση Δελλοπούλου, Σωτήρη Μπαρακίτη.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους χρονομέτρες μας για την εξαιρετική τους δουλειά( speed time) και τη βοήθεια που μας παρείχαν¨:
Παύλος Γορανίτης, Αιμιλία Γκολφινοπούλου, Ρίτσα Γκολφινοπολυλου, Σπύρο Σπυρόπουλο
Τελειώνοντας ευχαριστούμε εξαιρετικά όλους του χορηγούς μας, και δωροθέτες από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο για τη βοήθεια και τη στήρηξη
Ιδιαίτερα : τη Σωληνουργεία Κορίνθου, τα νερά Υας, τη New balance, την Γαλαξίδι Marine, Nectar Κουρτίδης, Coral Gas, Παστέλη Ρούμελης Μπακογιάννη, Ανδρέου Γαλακτοκομικά προιόντα, Τσόκας γαλακτοκομικά, Φαρμα Βοιωτίας, , φωτοτυπικά Ζησιμόπουλος, Θ. Γιαννούλας πρατήριο αναψυκτικών, Τα νέα της Βοιωτίας κο Ηλία Καντά, το running news, και adventure, οινοποιείο Ζαχαρια Ασκρη, οινοποιείο Σωκκος Ερυθρές, Ράδιο TOLIS Θήβα.


Σας ευχαριστούμε θερμά όλους!! Ραντεβού του χρόνου! Καλό καλοκαίρι!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin