30 Νοεμβρίου 2021

Λίγα λόγια από τον τελευταίο δήμαρχο Αράχωβας.

Έχουν περάσει είδη 11 χρόνια από τότε που η ομάδα μου και εγώ αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε το έργο μας στο δήμο της Αράχωβας αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη γεγονός που εμείς θεωρήσαμε ότι δεν ήταν ότι το καλύτερο για το δήμο μας κι ότι ξεκινούσε μία περιπέτεια χωρίς να γνωρίζουμε το τέλος της.

Μετά από 11 χρόνια μπορούμε να πούμε κάποια συμπεράσματα σε ότι αφορά αυτή τη μεταρρύθμιση και στα αποτελέσματα που έχουμε εισπραράξει στο δήμο μας.

Στην εξέλιξη της αυτή η μεταρρύθμιση είναι γεγονός ότι  εφαρμόστηκε με  βίαιο τρόπο και άμεσα πράγμα που ήταν αδύνατο στις πρώτες δημοτικές αρχές να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν κάποιο ουσιώδες έργο και που βέβαια θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές γιατί όπως είδαμε αναλώθηκαν περισσότερο σε εσωτερικές διαμάχες παρά να αντιμετωπίσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα των δημοτών.

Ανεξάρτητα από τις συγκαιριες όλοι όσοι διέθεσαν χρόνο ασχολουμενοι με τις υποθέσεις του Δήμου έβαλαν άλλος λίγο άλλος πολύ το λιθαράκι τους για να στηθεί το οικοδόμημα το Δήμου που απολαμβάνουν σήμερα οι συμπολίτες μας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να κοινωνησω τις εμπειρίες μου με τη ενασχόληση μου με τα θέματα του Δήμου αυτά τα 24 χρόνια με στόχο να μάθουν οι νεότεροι τους οποίους παροτρυνω να συμμετάσχουν σε αυτόν το μαγικό πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί διαφορετικά όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι οποίος δεν ασχολείστε με τα κοινά είναι αχάριστος εννοώντας αν ο καθένας μας δεν συμμετέχει στη επίλυσης των τοπικών προβλημάτων κανένας άλλος δεν θα ασχοληθεί οπότε το πρόβλημα θα διαιωνιζεται.

Ευχαριστώ

Γεώργιος Ανδρέου Λεόντιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin