29 Σεπτεμβρίου 2021

Moto Guzzi Experience 2021 - Εκδρομή και στην ΒΟΙΩΤΙΑ και ΦΩΚΙΔΑ






Μια πρόσφατη προσθήκη στις εκδρομές που διοργανώνει το εργοστάσιο του Mandello del Lario κάτω από την ομπρέλα των event της Moto Guzzi Experience, αφορά σε εκδρομή και στη χώρα μας, μεταξύ 9-17 Οκτωβρίου 2021.


Δίπλα στις εκδρομές Nordkapp, Sardinia, Balkans, Dolomites, και Tuscany που περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις του 2021, η Moto Guzzi Experience διαθέτει και επιλογή για την Ελλάδα -αν και η εκδρομή απευθύνεται κυρίως σε Ιταλούς / ξένους αναβάτες.


Η Moto Guzzi αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ένα ταξίδι στην Ελλάδα σημαίνει να καταδυθείς σε έναν κόσμο τέχνης, φιλοσοφίας και δημοκρατίας.” Εχμ… εντάξει, μας αρέσει ο τρόπος που το πουλά, αν και έχουν περάσει 1500+ χρονάκια από όταν η χώρα μας ήταν ονομαστή για τα παραπάνω, αλλά δεν βαριέσαι.

“Το ταξίδι μας στην Ελλάδα θα μας επιτρέψει να ανακαλύψουμε την ενασχόληση των Ελλήνων με τη θάλασσα, την ιστορική και την πολιτιστική πλευρά της Ελλάδας καβάλα στις μοτοσυκλέτες μας. Σε όλη τη χώρα υπάρχουν αναρίθμητοι αρχαίοι ναοί, αρχαιολογικοί χώροι και αρχαία μνημεία, όπως η Ακρόπολη, οι Δελφοί, οι Μυκήνες, η αρχαία Ολυμπία, μνημεία που θα επισκεφτούμε με τους αετούς μας.”


Ας δούμε χαρακτηριστικά τι περιλαμβάνει το ταξίδι.

Πρώτη μέρα, 9 Οκτωβρίου: Noale-Ancona, 310 χλμ.

Αναχώρηση από Ιταλία και επιβίβαση στο καράβι


Δεύτερη μέρα, 10 Οκτωβρίου: Ηγουμενίτσα-Τρίκαλα, 230 χλμ.

Λίμνη Ιωαννίνων, Μετέωρα.

Τρίτη μέρα, 11 Οκτωβρίου: Τρίκαλα-Θήβα, 300 χλμ.


Δελφοί, ναός του Απόλλωνα.

Και το πρόγραμμα συνεχίζεται με επισκέψεις

Soul destiny:Τραγούδι στην Μνήμη του Ανδρέα Οδυσσέα των Razastarr




Αιώνιες Θάλασσες..Ιθάκη..

Εις μνήμην του ΑΝΔΡΕΑ-ΟΔΥΣΣΕΑ-23/8/2021 Ας γίνουν όλα λευκά για να γεννηθεί το φως.







Soul destiny-Ήρθαμε όλοι στη γιορτή σου





Βιογραφικό.
Οι Soul DESTINY είναι ένα μελοδραματικό Hip-Hop συγκρότημα στην Ελλάδα και ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 με μέλη από άλλα γκρουπ. Από το 2014 το σχήμα αποτελείται από 2 μέλη, τον Παναγιώτη Πούλιο- τον Ιωσήφ Λιάκο . Ιδιαιτερότητα τους είναι να χρησιμοποιούν την μελοδραματική ποίηση μαζί με παραδοσιακά όργανα και την συνοδεία του ρυθμού της hip hop μουσικής.

Eκδότες της μουσικής εφημερίδας ΗΧΟΡΑΜΑ που έβγαινε στον νομό Βοιωτίας, παρουσιάζαν εδώ και 16 χρόνια την Hip-Hop ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ» στο Ράδιο Θήβα 97.5 , έκαναν παραγωγή στην συλλογή «97.5 freguences», και στην συλλογή «13» από το Ράδιο Θήβα,, γράφουν σε τοπικές εφημερίδες και ετοιμάζουν το βιβλίο για το ελληνικό hip hop με τίτλο «ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ»που σύντομα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μαμάκος.

Ετοιμάζουν επίσης από την Bookstar και το ομώνυμο ποιητικό έργο ,με στίχους από τραγούδια του συγκροτήματος »Σε αυτή τη Γη που η σιωπή Δακρύζει΄΄.O SFS(Iωσήφ Λιάκος)συνεχίζει στο Ραδιόφωνο εδώ και 10 χρόνια με την εκπομπή Ρυθμοί του Δρόμου που πλέον είναι θεσμός στο hip hop ,αφού πέρασε τα όρια της εκπομπής, διοργανώνοντας Μουσικά Φεστιβάλ,πάρτυ,Live και όχι μόνο.
Επίσης δούλεψαν το project «Αλισάχνη» με συμμετοχές γνωστών καλλιτεχνών, κυρίως από τον χώρο του έντεχνου τραγουδιού,οπού συμμετέχουν η Καλλιόπη Βασιλείου και η Αρετή Κοκκίνου.
Το Νέο κύμα παίζει τον ρόλο του στο project αφού συμμετέχουν ονόματα όπως η μοναδική Πόπη Αστεριάδη.






Soul destiny feat Πόπη Αστεριάδη ''Στης σιγής τα χρώματα''





Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφόρουν το πολύ επιτυχημένο ραδιοφωνικά ep

28 Σεπτεμβρίου 2021

Μην περιμένεις ως τα Χριστούγεννα! Αρχές Οκτώβρη η Αθήνα δίνει ραντεβού στη Βασίλισσα του χειμώνα.


Η Αράχωβα στην καλύτερη εποχή της.





Σε υψόμετρο 960 μέτρων, μέσα στο πράσινο και χτισμένη αμφιθεατρικά στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, η κοσμοπολίτισσα Αράχωβα, είναι αναμφίβολα το μέρος που ως επιλογή κερδίζει στα σημεία για ολιγοήμερες διακοπές αυτήν την εποχή. Γιατί μπορεί οι ομορφιές της Ελλάδας να είναι αναρίθμητες, αλλά όλοι μας έχουμε συνδέσει τις φθινοπωρινές – χειμερινές αποδράσεις με… τη «Μύκονο του χειμώνα».


Η Αράχωβα κατέχει τον τίτλο της «βασίλισσας του χειμώνα» επάξια, όμως οι γνώστες ξέρουν πολύ καλά πως το μέρος αυτό στα καλύτερά του θα το συναντήσεις το φθινόπωρο. Όταν ο κόσμος είναι λιγότερος, το κρύο ανεκτό και η άνεση μεγαλύτερη. Τώρα, που τα φύλλα ξεκινούν να κιτρινίζουν, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν σε περιορίζουν και τα χρώματα του ουρανού και της φύσης μοιάζουν ειδυλλιακά.


Μία βόλτα στην Αράχωβα, στα πλακόστρωτα σοκάκια της και δίπλα στο ψηλό ρολόι, αποπνέει τη γοητεία του «παντρέματος» του παλιού με το σύγχρονο, ενώ το ρομάντζο περισσεύει και η ηρεμία είναι συγκλονιστική, όπως και η θέα. Το μέρος σφύζει από ζωή πάντα, τώρα όμως θα έχεις την ευκαιρία να το χαρείς πιο άδειο και ήρεμο από κάθε άλλη εποχή. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσεις.





Το απόλυτο hotspot της Αράχωβας είναι η Λάκκα, η πλακόστρωτη πλατεία με τα πολλά café, τα ιδιαίτερα μπαράκια και την ιδιαίτερη διακόσμηση. Τώρα που ο καιρός το σηκώνει, ευχαριστήσου τον καφέ σου στα έξω τραπεζάκια. Η εμπειρία είναι συγκλονιστική και θα νιώσεις πως είσαι στο χωριό σου, ακόμα και αν το μέρος δοξάζεται ως κοσμοπολίτικο.


Το σήμα κατατεθέν της Αράχωβας είναι ξεκάθαρα το ρολόι που στέκει επιβλητικό στον απόκρημνο βράχο της και χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα. Εκεί είναι που θα βγάλεις τις πιο instagramικές φωτογραφίες, μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας.
Τι τρώμε;


Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Αράχωβα και η ευρύτερη περιοχή φημίζονται για το καλό φαγητό που έχουν να προσφέρουν. Η ντόπια κουζίνα περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά ψητά κρέατα και σπιτικές πίτες, ενώ στην περιοχή θα βρεις πολλές ταβέρνες και εστιατόρια σε αρκετά καλές τιμές, αυτή την εποχή. Το φημισμένο πρόβειο κοντοσούβλι, το κοκορέτσι και οι χωριάτικες πίτες είναι τα εδέσματα που δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις. Παράλληλα, το ξακουστό μπρούσκο θα συνοδεύσει υπέροχα το κάθε γεύμα σου.


Τη φορμαέλα, το αραχωβίτικο τυρί που αποθεώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, θα τη λατρέψεις και σίγουρα θα δελεαστείς να προμηθευτείς μεγάλη ποσότητα για τον χειμώνα που έρχεται, από κάποιο μαγαζάκι με τοπικά προϊόντα - στα οποία παρεμπιπτόντως θα βρεις και πεντανόστιμα αλλαντικά.
Πού να μείνεις

Πώληση συγκροτήματος στο Λιβάδι Παρνασσού


Ξενοδοχείο για αγορά - Αράχωβα,
Αράχωβα
360 m2
Τιμή€ 400.000
Εμφάνιση τηλεφώνου

Περιγραφή

Δημοσίευση αγγελίας:21/10/2020






Πωλείται ξενοδοχείο στο Λιβάδι Αράχωβας 360τμ. σε οικοπεδο 4 σρεμμάτων
Λεπτομέρειες ακινήτου
Τιμή

'Εκκληση για προσφορά αίματος για τα παιδιά με αναιμία των εργαζόμενων.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ




Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς κάνει έκκληση για προσφορά αίματος για τα παιδιά με αναιμία των εργαζόμενων, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που για χάρη της εξοικονόμησης πόρων, έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα ολοκληρωμένων μεταγγίσεων αίματος.

Λόγω περιορισμού των εισαγωγών αίματος βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των παιδιών. Η υπομετάγγιση αίματος συσσωρεύει προβλήματα και πολλαπλασιάζει τους κινδύνους νόσησης των ασθενών.

Καμία οικονομία ενάντια στην ΖΩΗ.

Καλούμε σε αλληλέγγυα δράση όσους μπορούν να δώσουν αίμα το τριήμερο 29, 30 /9 και 1/10/2021 στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»




                                         Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

27 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο αίτημα ανεξαρτητοποίησης της Αράχωβας.

 


Συνοδευόμενο από δεκάδες   υπογραφές Αραχωβιτών , στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η συντριπτική πλειοψηφία όσων διετέλεσαν αιρετοί τόσα χρόνια, κατατέθηκε σήμερα επίσημα, αίτηση προς το τοπικό συμβούλιο Αράχωβας, για  συζήτηση του θέματος ανεξαρτητοποίησης της Αράχωβας από τον ενιαίο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και την δημιουργία ενός νέου με όνομα ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ. 

Το σχετικό αίτημα ,

24 Σεπτεμβρίου 2021

Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά . Παρουσίαση βιβλίου του Κωστή Παπαϊωάννου στο Δίστομο 2/10/21.

 


O Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

σας καλεί σε εκδήλωση συζήτηση με θέμα
«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί: η δημοκρατία απέναντι στην νέα ακροδεξιά»,
το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.
στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.
Με αφορμή το βιβλίο του Κωστή Παπαϊωάννου
«Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά: Από τον φασισμό στον μεταφασισμό: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά»
που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.
Θα μιλήσουν οι:
Ιωάννα Μεϊτάνη, μεταφράστρια, συντονίστρια Σημείου για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς,
Αντώνης Μπούγιας, αρθρογράφος- ακτιβιστής,
Λευτέρης Παπαγιαννάκης, μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός- συγγραφέας
θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο

9ος ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.

                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ







Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας,

ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Στερεάς & Εύβοιας Αθανάσιος Βλάχος,

ο Πρόεδρος του ΑΚΟ Λιβαδειάς Χρήστος Πολατσίδης

& η Οργανωτική Επιτροπή,σας καλούν

στον 9ο

ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Θα αποτελέσει τιμή για τον Δήμο & τον Όμιλο η παρουσία & η ενεργή

Market Developer HO.RE.CA Arachova

 

Στοιχεία αγγελίας

Σχέση απασχόλησης - Πλήρης ΑπασχόλησηΑπαιτούμενη Προϋπηρεσία - ΑδιάφοροΚατηγορίες - Πωλήσεις

Περιγραφή

ABOUT YOUR NEW JOB


The Market Developer role is at heart of Coca-Cola HBC. A role where you see the impact of your work every day. As a Market Developer, you’ll be in charge of bringing a wide portfolio of some of the most iconic global and local beverage brands to your local market. Meeting our customers every day, you are the face of Coca-Cola HBC. In an environment of intense learning, you will uplift your skills and apply the best FMCG market approaches and practices in sales and market activation. This will help you achieve competitive results and build lasting trusting relationships with customers. Within your new high-performing and supportive team, you’ll be growing in a fast-paced, demanding but rewarding environment.

IS THIS YOU?

  • prefer field to office work, I’m passionate about sales
  • collaborate well with a team and enjoy working daily  with a diverse range of people
  • I’m customer focused and build trusting relationships
  • I’m results-driven and adapt quickly to dynamic environments
  • I’m thirsty for self-improvement and professionadevelopment
  • My strong values and integrity guide me in my work
  • I’m comfortable rolling up my sleeves to get things done
  • I have university degree, or am on course of getting 
  •  degree
  • I have experience in jobs of similar profile, or do not have similar experience, but I have a track record 
  • of achievements in various spheres of my life and work
  • I have a valid driver’s license
  • am fluent in local language
  • am locally mobile

YOUR KEY RESPONSIBILITIES AS BUSINESS DEVELOPER

  • Your daily mission: enhancing sales and market activation  with wide portfolio of iconic global and loved local brands
  • You will achieve targets by implementing our top sales  and activation tools
  • You’ll build lasting partnership relationships and find  best solutions for our customers to achieve highest  level of customer satisfaction
  • You’ll be collaborating and sharing best practices with your  colleagues to support each other in improving your skills
  • You’ll collect insights about market and customers changes,  all to adapt to it and propose further improvement of our  processes and routines
  • You will have standardized routes for customer visits  that will enable you to focus on the core of your job
  • You will have ownership over taking care of our assets
  • on the market and in customer’s outlets
  • You will continuously learn and work on your own development

HOW YOU WILL KNOW YOU ARE SUCCESSFUL:
  • By meeting targets in: sales volume, market activation, customer satisfaction, daily execution, equipment control
  • By receiving constant feedback form your leader, team and customers

ABOUT YOUR NEW TEAM

23 Σεπτεμβρίου 2021

Πλάνα από νέα εντυπωσιακή live κάμερα στην Αράχωβα


Το arachovameteo σε συνεργασία με τη Δημοτική ενότητα Αράχωβας και το Λαογραφικό Μουσείο τοποθέτησε την κάμερα στο πιο όμορφο πανόραμα της Αράχωβας με θέα τις κορφές του Παρνασσού, ώστε να μεταφέρει την εικόνα του τόπου μας εντός και εκτός συνόρων της Ελλάδας.
Σύντομα θα τοποθετηθεί και νέα κάμερα που θα μεταδίδει επίσης πανέμορφα πλάνα.
Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα καιρού arachovameteo για την αγορά και τοποθέτηση της κάμερας!



Πατήστε στο λινκ που ακολουθεί για να δείτε ζωντανά εικόνες από την Αράχωβα.

Πρόγραμμα εορτασμού επετείου ΜΑΧΗΣ ΣΦΑΛΑΣ

Ζητείται προσωπικό για επιχειρήσεις στο Λιβάδι Παρνασσού.

 



Ζητείται προσωπικό για δύο καταστήματα στο Λιβάδι Αράχωβας και πιο συγκεκριμένα για το "Μικρό καφέ" και "ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΝΟΙΚΙΆΣΕΙΣ" .


Πληροφορίες στο τηλέφωνο

Οι νεράιδες του Διστόμου και ο Αράπης του Στειρίου...







Στα παλιά που λες , ζούσε στο χωριό ένας ωραίος άντρας και τον αγάπησε μία νεράιδα, τον παντρεύτηκε και κάνανε κουτσούβελα σωρό.
Ακόμα η γενιά τους  υπάρχει στο Δίστομο για αυτό όλοι λεν ..

"Αυτή είναι από Νεράιδας σόγι"

Απόψε  όλο για θρύλους  μου μιλάς ...


Άκου ....στο πηγάδι του Αη Συμιού στο Στείρι, υπάρχει ένας αράπης φοβερός, 3 μπογιά αψηλός που κρατσιανάει ανθρώπους.
'Εχει θησαυρό τάλαρα και όταν βγαίνει από το πηγάδι τα σούρνει πίσω του  τα αρμαθιασμένα.
Πολλοί τα ακούν σαν  βροντούνκαι ζούνε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...Άιντε σύρα τώρα να έρθεις ξάνά ταχιά.  Εγώ θα ρίξω αλάτι να σβήσω τη φωτιά.
Καθώς μάκρυνα από την γιαγιά Γιαννούλα  σκέφτομαι πως δεν την έχω δει ποτέ ξέσκεπη .Στεναχωριέμαι που δεν μπορώ  να την κάμω να γελάσει .
Μόνο μερικές απόπειρες μειδιάματος έχω δει στα μαραζωμένα χείλια της,  που πάντα αποτυγχάνουν.
Στα δρομάκια συναντώ μαραζωμένες νοικοκυρές , με σκουτιά,  κουρελούδες και κορδέλια , να πηγαίνουν στο ρέμα Μελίστρες (Ποταμάκι) .
Με ανασκουμπωτά μανίκια να πλένουν με σταχτόνερο και η ρεματιά αντηχεί  από τον κόπανο.
Με τραγούδια και χωρίς ξαπόσταμα, κάμουν λιάστρες  τις καταπράσινες πουρνάρες .

Έχουν πάρει από Γιάννηδες και Θοδωράδες  σιτάρι της χρονιάς.
 Με τις φούχτες το πετούν στο ρέμα τραγουδώντας :

"Θοδωρέ μου και καλέ μου, και πολύ δοξολογέ μου,
Και στο ρέμα που θα πάμε, θα θερίσουμε το στάρι".

Έγκριση χρηματοδότησης ύψους 266.000€ για έργα αποκατάστασης παντορροϊκού δικτύου στην Αράχωβα

Συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννη Σταθά πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23/9/2021 στην Αθήνα.



Η συζήτηση αφορούσε στο περιεχόμενο και στην προώθηση των προτάσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".
Επιπλέον, συμφωνήθηκε χρηματοδότηση έργου (εκτός προγράμματος Τρίτση) ύψους 266.000€ που αφορά στην Αράχωβα και για το οποίο ο Δήμος έχει εκπονήσει ήδη μελέτη με τίτλο "Έργα βελτίωσης και αποκατάστασης παντορροϊκού δικτύου στην περιοχή κάτω αλώνια Αράχωβας".
Ο Δήμαρχος κ. Σταθάς ευχαρίστησε

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.








Τραγικό δυστύχημα συνέβη πριν από δύο περίπου ώρες με νεκρό στον περιφερειακό της Ιτέας.

Οδηγός από το Στείρι Βοιωτίας , που εκτελούσε δρομολόγιο, πιθανότατα μεταφέροντας μετάλλευμα, για άγνωστο έως τώρα λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος, βγήκε από το οδόστρωμα και προσέκρουσε σφοδρά σε ελαιόδεντρο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει το θάνατο.

Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο άτυχος οδηγός να υπέστη καρδιακό επεισόδιο προτού το ατύχημα.

Πέθανε ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το παγκόσμιο φιλί στο Δίστομο.





«Αν πεθάνω, μη με ζητήσεις στα μνήματα, στα λατομεία θα με βρεις»


ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΓΕΡΑΚΑ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΚΑΛΛΑΣ - «ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ» ΕΛΕΓΕ - ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 2013 ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ



Μερικές από τις προτομές-έργα τέχνης που φιλοτέχνησε ο Γεώργιος Καλακαλλάς και βρίσκονται στο πάρκο του Αλκαζάρ



Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού τελέστηκε τη Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Γεωργίου Καλακαλλά στην εκκλησία Αγίων Θεοδώρων Γέρακα Αττικής. Το ύστατο χαίρε στον άνθρωπο, στον καλλιτέχνη, στον δάσκαλο απηύθυναν η οικογένειά του, συγγενείς του και από τη γενέτειρα θεσσαλική γη, επιστημονικοί φορείς, εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από πολιτιστικούς φορείς, και πλήθος φίλων. Αν και η οικογένεια Καλακαλλά έχει οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Τυρνάβου, τελευταία επιθυμία του τεθνεώτα ήταν να κηδευτεί στον Γέρακα ώστε να είναι κοντά στο εργαστήριο που με μεγάλο κόπο και μεράκι δημιούργησε.



Ο Γεώργιος Καλακαλλάς ήταν δημιουργικός μέχρι το τέλος της ζωής του. Παρά τα χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν εργαζόταν στο εργαστήρι του, στο σπίτι του στον Γέρακα, ακατάπαυστα. Το τελευταίο του έργο ήταν η προτομή του Παύλου Μπακογιάννη που θα τοποθετηθεί στο ομώνυμο άλσος του Ψυχικού της Αθήνας. Ενδεικτικό της αγάπης του για τη γλυπτική είναι το ότι την περίοδο που δημιουργούσε το 7 μέτρων γλυπτό του «Παγκόσμιο Φιλί» που τοποθετήθηκε στο Δίστομο, ο Γεώργιος Καλακαλλάς επισκεπτόταν συχνά το νοσοκομείο. Ακαταπόνητος δημιουργός καθώς ήταν όμως, μόλις έβγαινε, ξεκουραζόταν για λίγο και έπειτα ανέβαινε στη σκαλωσιά για να συνεχίσει να δημιουργεί. Για το «Παγκόσμιο Φιλί» ο Γεώργιος Καλακαλλάς τιμήθηκε με το Α’ βραβείο.
Εκτός όμως από τη γλυπτική τού άρεσε να γράφει. Εγραφε ποιήματα και πεζά, ενώ ήταν επίτιμο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Του άρεσε όμως και το τσίπουρο με γλυκάνισο, «όπως το πίνουμε στον Τύρναβο» συνήθιζε να λέει κάθε φορά που βρισκόταν με φίλους του για ένα τσίπουρο στο εργαστήριό του.
Η αγάπη του για τον Τύρναβο, τη Λάρισα και εν γένει για τη θεσσαλική γη μεγάλη, μεγάλη και η περηφάνια του που ήταν Θεσσαλός. Γόνος αγροτικής οικογένειας ασχολούνταν με τα χωράφια από μικρό παιδί. Γι’ αυτό λάτρευε τους αγρότες και τα άλογα. Μάλιστα ο Γεώργιος Καλακαλλάς έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά μοντέρνας γλυπτικής αφιερωμένη στα άλογα. Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Λάρισα και χωρίς να έχει κάνει ούτε μία ώρα φροντιστήριο μπήκε πρώτος στη Σχολή Καλών Τεχνών παίρνοντας υποτροφία που διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του.
Ο γιος του σπουδαίου γλύπτη, Ανδρέας, μιλώντας στην «Ε» για τον πατέρα του θα πει πως «Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα μου. Ηταν Δημιουργός και Ανθρωπος. Την Παρασκευή που έκλεινε τα μάτια ο πατέρας μου, εκείνη την ώρα χτυπούσαν οι καμπάνες του Αγίου Τιμόθεου για τη γιορτή των Αγίων Αγάπης, Πίστης και Ελπίδας. Αυτά ακριβώς χαρακτήριζαν τον πατέρα μου: αγάπη, πίστη και ελπίδα στον άνθρωπο. Δεν υπήρχαν όρια στον ανθρωπισμό του. Είμαι ευλογημένος που είχα αυτόν τον πατέρα. Όταν ήμουν μικρός με έστελνε τα καλοκαίρια στον Τύρναβο, έτσι αγάπησα κι εγώ τον θεσσαλικό κάμπο. Ο πατέρας μου έφυγε σε ηλικία 83 ετών, δεν ήταν όμως πλήρης ημερών. Πλήρης ημερών δεν θα ήταν ούτε αν έφευγε 100 χρόνων, έφυγε όμως πλήρης».

Στα λατομεία...

Αποχαιρετώντας τον ο γιος του, διάβασε ένα ποίημα που ο Γεώργιος Καλακαλλάς είχε γράψει κατά το παρελθόν και τιτλοφορείται «Τα Λατομεία». Στις 18 Νοεμβρίου του 2013, λοιπόν, ο σπουδαίος γλύπτης γράφει:
Μα και αν πεθάνω/μη με ζητήσ’/στα μνήματα των νεκρών/δεν θα με βρης./Στα Λατομεία θα με βρης/να ψάχνω για μάρμαρα/και να χτυπώ/ματρακαδιές, για να ακούση/το αυτί μου/ποιο μάρμαρο/χτυπώντας το,/βγάζει το όραμα/ψυχής στον ήχο/της καμπάνας!/Ή στα χυτήρια/θα με βρης,/να πλάθω το κερί/για να δουλεύω το χαλκό/για την ψυχή του κόσμου.

22 Σεπτεμβρίου 2021

Απορρίμματα , αδέσποτα και αθλητισμός. 3 από τις πληγές του ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ.

 Η διαχείριση της  καθημερινότητας είναι το παν  για την εύρυθμη λειτουργία ενός δήμου.

Η αντιμετώπιση της, είναι πραγματικά δύσκολη , όσα άτομα και αν ασχολούνται με αυτά τα θέματα από αιρετούς μέχρι υπαλλήλους και εργάτες , τα θέματα αυτά δυστυχώς δεν λύνονται από την μία μέρα στην άλλη. Η έλλειψη υποδομών είναι το βασικότερο αίτιο αυτή την στιγμή για τα καθημερινά παράπονα που ακούγονται από τους κατοίκους.

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,  θα έλεγε  κανείς ότι από μόνα τους αυτά τα 3 βασικά θέματα , βγάζουν δήμαρχο.

Και ας πούμε λίγα περισσότερα για τα θέματα αυτά :


Φιλότιμες οι προσπάθειες των υπαλλήλων της καθαριότητας , φιλότιμες και οι προσπάθειες του Δήμου με την αγορά νέων κάδων (άλλες 5 χιλ ευρώ δόθηκαν πρόσφατα) και την τοποθέτηση εργατών καθαριότητας αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. 




Η έλλειψη χώρων τοποθέτησης μεγάλων αντικειμένων και άλλων άχρηστων υλικών , οι λίγες θέσεις για κάδους, η μη δημιουργία  των λεγόμενων  πράσινων  σημείων, δημιουργεί χαώδεις καταστάσεις ορισμένες δύσκολες ημέρες. 


Παρά την μεγάλη κινητοποίηση των τελευταίων ημερών , όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, εικόνες σαν και αυτές που μας έστειλε ο κος Αδαμάκος τον 15Αύγουστο, δυστυχώς θα επαναληφθούν.




Ας πάμε τώρα στα αδέσποτα...

Δεύτερη μεγάλη πληγή. Δυστυχώς το πρόβλημα αντιμετωπίζετε μερικώς θα έλεγε κανείς, είτε με τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων φιλόζωων είτε και με την συμμετοχή του δήμου και με την χρηματοδότηση ορισμένων καθημερινών αναγκών που προκύπτουν .

Τι έγινε άραγε με την λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων ; 
Γιατί και αυτό το θέμα κόλλησε; 

Δεν έχουμε χώρους; Δεν έχουμε χρήματα ; Δεν έχουμε λύσεις ; 

Κάτι άλλο τρέχει προφανώς εκτός από αυτά που γράφω.

Μάλιστα το πρόβλημα εκτός των τειχών της Αράχωβας, είναι τεράστιο και χρειάζεται άμεσα η δημιουργία ενός καταφυγίου....χθες. 


Πάμε και στο τρίτο θέμα , αυτό του αθλητισμού. 

Σύσταση κανονισμού περί όρων χρήσης – ενοικίασης των Αραχωβίτικων διαμερισμάτων του ακινήτου στην Κυψέλη

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε τα παρακάτω : 



 Προς διευκόλυνση των γονιών και λόγω των δύσκολων οικονομικών

συνθηκών που διανύουμε, οι φοιτητές – σπουδαστές που συγκατοικούν στο ίδιο διαμέρισμα,

να μοιράζονται το κόστος, τόσο της εγγύησης όσο και του ετήσιου μισθώματος.

Επίσης προτείνω, για το έτος 2020 που οι φοιτητές – σπουδαστές δεν διέμειναν στα

διαμερίσματα, καθώς οι σχολές ήταν κλειστές λόγω της πανδημίας covid, να μην υπάρξει

καμία υποχρέωσή τους για καταβολή μισθώματος.»

Ο Πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να αποφασίσουν σχετικά.

Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του:

1. Την εισήγηση του Προέδρου

2. Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας 186/2006, με θέμα

¨Σύσταση κανονισμού περί όρων χρήσης – ενοικίασης των διαμερισμάτων του ακινήτου του

Δήμου στην Κυψέλη»

και ύστερα από διαλογική συζήτηση: 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ:

21 Σεπτεμβρίου 2021

«Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα»



Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών». Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα ενημερώσουν για τη σημασία του εμβολιασμού και ταυτόχρονα θα απαντήσουν σε κάθε απορία και ερώτημα σχετικά με τα εμβόλια. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, από το κανάλι του 

Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KZHniXrJQaQ αλλά και από τον λογαριασμό που διαθέτει το Υ.ΠΑΙ.Θ. στο κοινωνικό δίκτυο Facebook (σύνδεσμος: https://www.facebook.com/MinEduGR). Στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου, μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6ΝfTASWHxCw5 από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 14:00. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή

 Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων/κηδεμόνων. 

Rapid test στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου

21/09/2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Δωρεάν Rapid test COVID-19  στην Παραλία Διστόμου


Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test): 

την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στην Παραλία Διστόμου

Καλούνται όσοι δημότες το επιθυμούν να προσέλθουν για εξέταση, γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν δικό τους στυλό.

 

Αράχωβα : Γήπεδα τένις με θέα τον Κορινθιακό.

 



Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, οι πρώτες εργασίες για καθαρισμό του χώρου στον οποίο πρόκειται να κατασκευαστούν 2 γήπεδα τένις .
Στο συγκεκριμένο σημείο, η θέα είναι μοναδική μιας και ο καθένας αγναντεύει ολόκληρη την Αράχωβα, τον Παρνασσό αλλά και τον Κορινθιακό. 
Η πρόσβαση στο σημείο είναι εύκολη μιας και βρίσκεται εκτός του στενού αστικού ιστού .

20 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινόπωρο στα μονοπάτια του Παρνασσού








Η γη του Απόλλωνα, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε πεζοπορόντας στα μονοπάτια της.

Τοπία που κόβουν την ανάσα. Αλπικά τοπία με θέα τη θάλασσα, απέραντα ελατοδάση, αρχαία μνημεία και ο παλιότερος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας. Μονοπάτια και διαδρομές για όλα τα γούστα και τις δυνατότητες. Με πάνω από 100χλμ. σεσημασμένων μονοπατιών, ο Παρνασσός απ’ άκρη σ’ άκρη προσφέρει τη δυνατότητα να τον ανακαλύψετε πεζοπορώντας.

Φωτ.: Trekking Hellas
Διάσχιση Παρνασσού από Βορρά προς Νότο
Φωτ.: Κώστας Καλτσάς
Πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι των ΔελφώνΦωτ.: Trekking Hellas
Πεζοπορία στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4Φωτ.: Trekking Hellas
Νυχτερινές πεζοπορίες με Πανσέληνο – Ανατολή ηλίου από την κορυφή του ΠαρνασσούΦωτ.: Trekking Hellas

18 Σεπτεμβρίου 2021

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από αποθήκη οικίας, στην Αράχωβα Βοιωτίας




 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 


Από το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, εξιχνιάσθηκε κλοπή από αποθήκη εξοχικής οικίας,


η οποία διαπράχθηκε από πρωινές ώρες της 05-09-2021 έως μεσημβρινές ώρες της 08-09-2021, σε ευρύτερη περιοχή της Αράχοβας Βοιωτίας.  



 Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.


 Ειδικότερα ο ανωτέρω, αφού προξένησε φθορές στην αποθήκη, εισήλθε στο εσωτερικό της και αφαίρεσε ένα αλυσοπρίονο, οικοδομικά εργαλεία, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και ποσότητα ξυλείας. 



 Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του,

16 Σεπτεμβρίου 2021

Τα νεότερα για την υπόθεση δημιουργίας φράγματος και υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο Λιβάδι Παρνασσού.

 




Ο Υπουργός ανάπτυξης κος ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ,συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας - Αντίκυρας, κ. Γιάννη Σταθά, με τον οποίο συζήτησε για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο δημιουργίας φράγματος και υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην περιοχή Λιβάδι Παρνασσού. 

Πρόσφατα , σε σχετικό δημοσίευμα είχε παρουσιαστεί συνολικά το σχέδιο για την δημιουργία 18 παρόμοιων τέτοιων έργων και μέσα σε αυτό είχε ανακοινωθεί και το συγκεκριμένο έργο της περιοχής μας. 




Με ΣΔΙΤ αρδευτικά έργα ενός δισ. ευρώ




Το σχέδιο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου στους κάμπους της χώρας, με στόχο τη βελτίωση των εδαφών που στηρίζουν την ελληνική αγροτική παραγωγή διαρθρώνεται με εννέα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα) και 18 επενδύσεις. Τα έργα σχεδιάζεται να υλοποιηθούν σε επτά περιοχές στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Δεκέμβριο του 2025. Ο συνολικός προϋπολογισμός τους διαμορφώνεται στα 901.288.400 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), εκ των οποίων τα 200.000.000 ευρώ θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη μορφή επιχορήγησης (22,2%) και τα υπόλοιπα 701.288.400 ευρώ από ίδια κεφάλαια ή / και δάνεια. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οποιοδήποτε άλλες δαπάνες (π.χ. η συντήρηση των έργων) θα καλύπτεται από τα σχέδια των ΣΔΙΤ.


Ειδικότερα, στόχος των επενδύσεων είναι η αποθήκευση σε νέες υδατοδεξαμενές επιπλέον 64.000.000 κυβικών μέτρων (m3) νερού ώστε να αρδεύονται 2.153 στρέμματα γεωργικής γης. Στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τις ΣΔΙΤ θα εφαρμόζονται πράσινα κριτήρια δημοσίων συμβάσεων. Υπεύθυνο για τη διαχείριση των προγραμματισμένων επενδύσεων θα είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα πρέπει να κερδίσει ένα …μεγάλο στοίχημα, το οποίο αφορά στη συρρίκνωση των αναμενόμενων καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διαδικασία ωρίμανσης των έργων και αφορούν απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικούς όρους, τεκμηριώσεις και άλλα προβλήματα στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά και τυχόν προσφυγές κατά τη διαδικασία υποβολής προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό φραγμάτων, αρδευτικών δικτύων, δεξαμενών, τεχνιτών λιμνών και άλλων επενδύσεων που σχετίζονται με τη γεωργία. Ειδικότερα προβλέπονται 18 projects:

Στον απόηχο των αγώνων ανοιχτής θάλασσας στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου. Βίντεο.





Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και με τη συμμετοχή 250 κολυμβητών-τριών διεξήχθησαν στα Ασπρα Σπίτια, παραλίας Διστόμου, τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτής θάλασσας (open water) σε όλες τις κατηγορίες και masters.










Σύλληψη για νυχτερινή λαθροθηρία στον Παρνασσό από τη θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ









 Το βράδυ στις
14 Σεπτεμβρίου, ομάδα ομοσπονδιακών θηροφυλάκων της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος από τη Βοιωτία και τη Φωκίδα μετά από παρακολούθηση εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα σε δασική περιοχή στον Παρνασσό σε περιοχή της Φωκίδας.


Οι θηροφύλακες κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε στο ανοιχτό παράθυρο κυνηγετικό όπλο έτοιμο προς χρήση γεμάτο με φυσίγγια Νο 4 για λαγό.

Κατασχέθηκαν το όπλο και τα φυσίγγια και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση από τον Αγροτικό συνεταιρισμό Αράχωβας


 

15 Σεπτεμβρίου 2021