28 Φεβρουαρίου 2023

Αράχωβα: Κοσμοσυρροή για πολλοστή φορά

 Άλλο ένα τριήμερο τελείωσε. Η Αράχωβα για ακόμη μία φορά , συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες και βέβαια χωρίς καρναβάλι. 



Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός, ήταν ασφυκτικά γεμάτος όπως και σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα.

Το χιονοδρομικό Παρνασσού εκτός της Κυριακής που δεν λειτούργησε λόγω των ανέμων, συνεχίζει να γίνεται πόλος έλξης ακόμη και για τα πάρτυ που διοργανώνονται παρά τις αντιρρήσεις κάποιων.

Στο εσωτερικό της Αράχωβας αλλά και στο Λιβάδι αλλά και στο Ζεμενό, ο κόσμος κυκλοφορούσε νυχθημερόν . 








Οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατάφεραν να διαμείνουν Αράχωβα κατάφεραν και γέμισαν και τους Δελφούς αλλά και πιο μακρινούς προορισμούς και τελικά όλοι συγκεντρώνονταν στην Αράχωβα για φαγητό και διασκέδαση και για τις γραφικές τους βόλτες.



Τα αυτοκίνητα για ακόμη μια φορά, παρκαριζαν μέχρι την στροφή των Σφαγείων από την μια πλευρά και περνούσαν το νεκροταφείο από την άλλη. 

Η παρουσία της αστυνομίας Αράχωβας, μετά και την επιτυχημένη για φέτος επάνδρωση της, ήταν αρκετά έντονη σε όλα τα σημεία. Μάλιστα γίνονταν ειδική διαχείριση για την διέλευση μεγάλων οχημάτων καθώς και των πούλμαν καθόλη την διάρκεια της φετινής σαιζόν. Έβρισκες αστυνομικούς τόσο στις εισόδους της Αράχωβας αλλά και σε κομβικά σημεία εντός του αστικού ιστού. Μάλιστα επιβάλλεται η μόνιμη επάνδρωση της αστυνομίας Αράχωβας γιατί οι φιλότιμες προσπάθειες της έκτακτης δύναμης και η απόσπαση αυτών, τελειώνει σύντομα και μην ξεχνάμε ότι η Αράχωβα είναι προορισμός για όλο το χρόνο. Σε λίγο έρχεται και Πάσχα και Αγίου Γεωργίου καθώς και το οικονομικό φόρουμ Δελφών.

Χαρακτηριστικό το βίντεο που ακολουθεί:



Η περιοχή της Αράχωβας , συνεχίζει να υποδέχεται κόσμο καθόλη πλέον την διάρκεια του χρόνου  ακόμη και το καλοκαίρι λόγω της ύπαρξης ιδιόκτητων κατοικιών από μη Αραχωβιτες, οι οποίοι έρχονται στις ιδιοκτησίες τους, καθώς και από ξένους επισκέπτες των Δελφών, που λόγω των εξαιρετικών εγκαταστάσεων της Αράχωβας επιλέγουν την κοσμοπολίτικη περιοχή μας.


25 Φεβρουαρίου 2023

5 καλλιτέχνες στην Αράχωβα για φιλανθρωπικό σκοπό


 Μια μοναδική εκδήλωση για την οποία πέντε καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια μοναδική εμπειρία και έναν σκοπό, να δώσουν χαρά και υποστήριξη σε άτομα που τη χρειάζονται πραγματικά.

Μετά από απουσία λίγων ετών το αγαπημένο σε όλους Street Carnival Festival τoυ Husky είναι και πάλι εδώ!

Το 2ο Street Carnival Festival θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με μεγάλους djs της house σκηνής: ANKA, GOSHA, MADMAC και XENHIA GHALI.

Ιδιαίτερη και σημαντική μέρα για την οικογένεια του Husky καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ καθώς και στο Ειδικό Οικοτροφείο ΕΛΠΙΣ.

Το στενό του Husky αυτή την Κυριακή θα γεμίσει με μουσικάρες και ανεβασμένη διάθεση για το απόλυτο αποκριάτικο πάρτυ της Αράχωβας.

Εσύ θα λείπεις από το 2ο Husky Street Carnival Festival;

24 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Δ. Ανδρέου Οι «αγορές» επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις


 



Επιμένουν σταθερά οι δημοσκοπήσεις να καταγράφουν σημαντικό, ουσιαστικά μη αναστρέψιμο, προβάδισμα πρόθεσης ψήφου στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη


Όλες ανεξαιρέτως, με μικρές διακυμάνσεις στα ποσοστά από εταιρεία σε εταιρεία, συνεχώς και αδιάλειπτα, από την αρχή της τετραετίας μέχρι και σήμερα, μια ανάσα πριν τις εκλογές. Η διαφορά, το άνοιγμα της ψαλίδας, είναι πολύ μεγαλύτερο στην απάντηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου η κυριαρχία του Κυριάκου διατηρείται σχεδόν συντριπτική (σε κάποιες περιπτώσεις «ο κανένας» υπερτερεί του κ. Τσίπρα). Επιμένουν οι δημοσκοπήσεις παρά τα τεράστια, τα συγκριτικά μεγαλύτερα και περισσότερα, προβλήματα στην μεταδικτατορική περίοδο, που αντιμετώπισε και βιώνει ακόμα η χώρα και χρειάστηκε να διαχειριστεί η Κυβέρνηση αυτή. 


Δεδομένου δε πως, μετά την τροποποίηση του Συντάγματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας είναι πρωθυπουργοκεντρικό που σημαίνει, πως στις εκλογές οι πολίτες ουσιαστικά επιλέγουν το πρόσωπο που θέλουν να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια, το αποτέλεσμα - η αυτοδυναμία - είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο. Οι πολίτες επιλέγουν ξεκάθαρα διακυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως καλύτερη και αποτελεσματικότερη σε σύγκριση με την πρόσφατη 4ετή θητεία της «πρώτη φορά αριστερά» και τον επικεφαλής της. Είναι πολύ νωπές οι μνήμες της επίμονης προσπάθειας «εξαφάνισης» του εθνικού κορμού, της μεσαίας αστικής τάξης, του διαχρονικά μεγάλου ιδεολογικού εχθρού των Σταλινοαναθρεμένων στα σχολεία της ΚΝΕ. Κυρίως όμως είναι συντριπτική η σύγκριση των προσωπικοτήτων: 


Του τεχνοκράτη Κυριάκου, πολίτη του κόσμου, με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια, μόρφωση, ξένες γλώσσες, ανατροφή, κοινωνική συμπεριφορά και ξεκάθαρες θέσεις - αυτά που θέλει και πασχίζει ο μέσος Έλληνας να δώσει στα παιδιά του.

Του ημιμαθή, επαμφοτερίζοντα Αλέξη Τσίπρα, πατριάρχη του λαϊκισμού, στα λόγια και την παρουσία, εικόνα εθνικής ντροπής στη γνωστή συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον στη Αμερική. 

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο οποίο επιμένουν οι δημοσκοπήσεις εντός της χώρας επιβεβαιώνεται και προεξοφλείται διεθνώς από τις αντιδράσεις των λεγόμενων «αγορών», των επενδυτών τουτέστιν και διαχειριστών των κεφαλαίων της υφηλίου, που επιλέγουν τη χώρα μας για τις επενδύσεις τους στις υποδομές, στις επιχειρήσεις, το χρηματιστήριο, τον τουρισμό. Δεν δείχνουν να πτοούνται και να ανησυχούν ούτε από την αναμενόμενη μικρή πολιτική περιπέτεια της χώρας από τις διπλές εκλογές - αποτέλεσμα της απλής αναλογικής - αδιάσειστη απόδειξη πολιτικού αμοραλισμού της «πρώτη φορά» που δεν δίστασε να επιλέξει την ακυβερνησία και να θυσιάσει την πρόοδο της χώρας στο κομματικό συμφέρον. Σκέφτηκαν εξόχως αντεθνικά : αν, όπως διαφαίνεται, επανεκλεγεί ο αντίπαλος και χάσουμε την καρέκλα, καλύτερα κανένας.  


 Πιστεύουν οι «αγορές» πως θα συνεχιστούν απρόσκοπτα και αταλάντευτα :

21 Φεβρουαρίου 2023

Τα έργα της Φωκίδας και η παράκαμψη Δελφών.


 Συνεχές και έντονο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την #Φωκίδα, που τιμά τον τόπο μας. Όπως ο ίδιος είχε αναγγείλει από την Άμφισσα τον προηγούμενο Νοέμβριο, θα ακολουθήσει νέα επίσκεψή του στην Φωκίδα. 

Κατά την χθεσινή συνάντησή μας στο Γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ευχαρίστησα τον Πρωθυπουργό για το έντονο προσωπικό του ενδιαφέρον για όλα τα θέματα της Φωκίδας και την διαρκή συνεργασία του για την αντιμετώπισή τους και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συγκεκριμένα: α) το τμήμα του Διαγώνιου Άξονα «Μπράλος–Άμφισσα», β) τον παραλίμνιο αγωγό λυμάτων της λίμνης Μόρνου, γ) τον Ταμιευτήρα Τολοφώνα και το αρδευτικό έργο διανομής και μεταφοράς στη θέση «Χάρμισκο», δ) την σύσταση φορέα διαχείρισης του ελαιώνα της Άμφισσας, ε) την κατασκευή του έργου για την αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων στους Δελφούς και στ) την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Άμφισσα. 

Η υλοποίηση και έγκαιρη ολοκλήρωσή τους δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την Φωκίδα και θα έχει ασφαλώς πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντησή μας συζητήθηκαν επιπλέον τα

20 Φεβρουαρίου 2023

Η Λήδα κατεβαίνοντας τον Βάκχο. Μια συγκινητική ιστορία στον Παρνασσό.


 H Λήδα είναι μια 18χρονη με νοητική αναπηρία, αλλά υψηλή λειτουργικότητα που της επιτρέπει να κάνει αρκετά καλά σκι και να βελτιώνεται συνεχώς. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερες συμπεριληπτικές πρωτοβουλίες στο ΧΚΠ(κι όχι μόνο φυσικά) ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά και άτομα με νοητική αναπηρία κι αυτισμό να έρθουν στη χιονοδρομική παρέα, αλλά και το μήνυμα της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης να γίνει κοινός τόπος όλων μας.

Αν τη δείτε στο ΧΚΠ πείτε της ένα Γεια, θα χαρεί σίγουρα.


Μια ακόμη σχετική αναφορά:

Τρεις δήμαρχοι της Βοιωτίας, στον υπουργό περιβάλλοντος

 

 

Τρεις δήμαρχοι της Βοιωτίας και πιο συγκεκριμένα ο κ. Σταθάς του Δήμου ΔΑΑ, ο κ. Ταγκαλεγκας του Δήμου Λεβαδέων και η κα Καραλή του Δήμου Ορχομενού, συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό κ. Σκρεκα με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και για την λειτουργία των ΧΥΤΑ.

Όπως χαρακτηριστικά γράφουν στα social media ,στην  συνάντηση τους , υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα.


"Αισιόδοξα τα μηνύματα απο τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα σε σχέση με την γενικότερη διαχείριση των αποβλήτων στην περιοχή μας!"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

 





ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΣΑΒΒΑΤ Ο     2 5 / 2
1 2 : 30μμ


Τ ο     Κ υ ν ή γ ι         τ ο υ    κ ρ υμμέ ν ο υ          θ η σ α υ ρ ο ύ !


Ε Κ Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ
Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Σ Τ Ε Ι Ρ Ι Ο Υ ,
Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Τ Α Σ Τ Ε Ι Ρ Ι Ο Υ




ΚΥ Ρ ΙΑΚ Η 2 6 / 2

Προτασεις για δραστηριοτητες στην Φυση / τριημέρο Καθαρης Δευτερας



 


Το ερχόμενο τριήμερο διοργανώνουμε για τους επισκέπτες του Παρνασσού 2 μοναδικές χειμερινές υπαίθριες δραστηριότητες. 


 


Σάββατο 25/02: Βόλτα με χιονορακέτες για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την ομορφιά της αλπικής ζώνης του Παρνασσού. Βαθμός δυσκολίας 2/5, κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών.  


Διάρκεια 4 ώρες. 


Κυριακή 26/02:

19 Φεβρουαρίου 2023

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ά ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ.



 Γράφει η Βάλια Καραβά:

Ένα πραγματικό μάθημα ζωής που μπορεί να μας βοηθήσει να σώσουμε ένα συνάνθρωπο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της ΕΕΕΔ Λιβαδειάς, τόσο για την εκπαίδευση που μας παρείχαν,αλλά κυρίως για το λειτούργημα που ασκούν.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου για την εξαιρετική πρωτοβουλία!

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στη Στερεά Ελλάδα

 



ΕΥΒΟΙΑ (8 υποψ)

Αποστόλου Βαγγέλης, βουλευτής

Χατζηγιαννάκης Μίλτος, βουλευτής

Κεδίκογλου Συμεών, πρώην βουλευτής

Ακριώτου Θεοδώρα, εικαστικός

Φρυγανιώτη Ευλαμπία, σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου

Θαλασσινού Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός

ΦΘΙΩΤΙΔΑ (6 υποψ)

Σαρακιώτης Γιάννης, βουλευτής

Παπουτσάς Νίκος, δικηγόρος

Λάζου Βασιλική, πανεπιστημιακός


ΦΩΚΙΔΑ (3 υποψ)

Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, πρώην βουλευτής

Τσαμαντάνης Χρήστος, Μηχανικός

Μαστροπέρρου Λουκία, δικηγόρος


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 

Μπερμπέρης Μωυσής

Βεντούρη Μαρία


ΒΟΙΩΤΙΑ 

Πούλου Γιώτα, βουλευτής

Δούμας Αχιλλέας, αγρότης

Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος, δικηγόρος

17 Φεβρουαρίου 2023

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Παρνασσό



To OneMan και η Heineken 0.0 διοργανώνουν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το πιο μοναδικό 0.0 degrees party στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και σε περιμένουν να τσουγκρίσετε μαζί!




Τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα είναι η τέλεια ευκαιρία για γρήγορες αποδράσεις από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις. Ο Παρνασσός, εκτός από το γεγονός πως είναι μια κοντινή επιλογή, διαθέτει και το δημοφιλέστερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, μια σύγχρονη χιονοδρομική εμπειρία μία ανάσα από την Αθήνα. Το OneMan και η Heineken 0.0 σου δίνουν ακόμη ένα λόγο για να βάλεις στο πρόγραμμά σου τον Παρνασσό το Σάββατο 18 Φεβαρουαρίου.


Παρέα με τη Heineken 0.0, λοιπόν, την μπίρα με μοναδικά υπέροχη γεύση και 0.0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, διοργανώνουμε τα 0.0 degrees parties, τρία μοναδικά πάρτυ στο χιόνι, τρία διαδοχικά Σάββατα, με αφετηρία το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.


Οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα πιο fun activations που θα έχουμε ετοιμάσει, να χορέψουν στους ήχους της μουσικής από τον dj και να απολαύσουν μια μέρα γεμάτη happenings, δραστηριότητες και εκπλήξεις, τσουγκρίζοντας υπερήφανα με την παρέα τους τη Heineken 0.0 και καταρρίπτοντας κάθε προκατάληψη για το πόσο απολαυστική ή cool μπορεί να είναι μία μπίρα χωρίς αλκοόλ. Γιατί τώρα πια μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή σου με 0.0% αλκοόλ μαζί με την παρέα σου, ακόμα και στην πιο ξεχωριστή απόδραση.

Κάπου εκεί, μέσα στο χιόνι, θα σε περιμένει το bar της Heineken 0.0 στον εξωτερικό χώρο του σαλέ, εκεί απ’ όπου θα μπορείς να παραλαμβάνεις την αγαπημένη μπίρα χωρίς αλκοόλ, την κατάλληλη επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, την έξυπνη λύση που απαντά στην τάση της εποχής για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Άλλωστε, πίνοντας μια μπίρα Heineken 0.0 διατηρείς το επίπεδο απόλαυσης σου και την τέλεια ισορροπία, με φρουτώδεις νότες, απαλό σώμα βύνης και με μόνο 21 θερμίδες ανά 100 ml.





Το team της 24 MEDIA

16 Φεβρουαρίου 2023

MASKE PARTY στο Bonjour από την Β' Λυκείου


 

Μεγάλη επιτυχία για την αστυνομία Αράχωβας.



Στα πλαίσια του αυτοφώρου, συνελήφθη στην Αράχωβα , κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου από αστυνομικούς του τμήματος Αράχωβας, άτομο που εμπλέκονταν σε διακίνηση μεγάλης ποσότητας  ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Ηπείρου.

Ο συλληφθείς , ήρθε στην Αράχωβα για να

14 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ στο Στείρι.

 Αναβάλλεται λόγω ασθενείας μέλους του συλλόγου των διοργανωτών. 

Ευχόμαστε περαστικά.



Κοπή πίτας Επιμελητηριου Βοιωτίας






Την εθιμοτυπική κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Βοιωτίας την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου που ως κορωνίδα των εκδηλώσεων και του επιπέδου του Επιμελητηρίου είχε ως επίτιμο καλεσμένο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλο.

Οι βραβεύσεις πολλές αλλά αυτές που ξεχώρισαν ήταν των 6 “διαμαντιών” της Βοιωτίας που δεν ήταν άλλοι από τους δημάρχους.Ενω βράβευσε και ξεχωριστές επιχειρήσεις του νομού.

Απονεμήθηκε η “Βοιωτική Ασπίδα” στον Υπουργό 

Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλο“Η Βοιωτία υποδέχτηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας μας Νίκο Παναγιωτόπουλο στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητήριου .Σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης του παραδώσαμε συμβολικά την “Βοιωτική Ασπίδα” για να τον προστατεύει ως αμυντικό όπλο στο δύσκολο έργο του για το οποίο αισθανόμαστε υπερήφανοι.”

Και ποιος δεν ήταν εκεί, ΟΛΟΙ, οι φωτογραφίες καταμαρτυρούν ότι οι Βοιωτοί όταν το θελήσουν γίνονται μια σφιχτή γροθιά. Αλώστε γνωρίζουμε ότι και γι’ αυτό το λόγο το Επιμελητήριο κατέχει την θέση που έχει, γιατί δεν κάνει διακρίσεις και συσφίγγει τις σχέσεις των επαγγελματιών ,των πόλεων και επιλύει πολλά από τα προβλήματά τους, με τον μεγαλύτερης θητείας πρόεδρό του Επιμελητηρίου στα ηνία κ.Παναγιώτη Αγνιάδη.

Όλα οσα ειπώθηκαν στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Εν Δελφοίς.

13 Φεβρουαρίου 2023

Μετά τις 12 σήμερα θα ανοίξουν τα μουσεία λόγω 4ωρης στάσης εργασίας


Το αρχαίο θέατρο των Δελφών


 Ενημερώνουμε το κοινό ότι την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών θα παραμείνουν κλειστά από την έναρξη του ωραρίου ως και τις 12.00 λόγω της 4ώρης Στάσης Εργασίας σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Εφορείες Αρχαιοτήτων, Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ του ΥΠ.ΠΟ.Α που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ).

Μετά τη λήξη της 4ωρης στάσης εργασίας οι ανωτέρω χώροι θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με το ισχύον ωράριο.


9 Φεβρουαρίου 2023

Προσλήψεις στον δήμο ΔΑΑ αποφασίζει το Δ.Σ.

 

Άγιος Συμεών στο Στείρι 



 10η Φεβρουαρίου ζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


Θέμα 1ο: Συγκρότηση επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών σύμφωνα με το άρθρο 221 του Ν.4412/2016 – Εισηγητής : Οικονομική Υπηρεσία 

Θέμα 2ο: Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 221 του Ν.4412/2016 – Εισηγητής : Οικονομική Υπηρεσία 

Θέμα 3οΣυγκρότηση Επιτροπής Ενστάσεων Εκτέλεσης Προμηθειών – Εισηγητής : Οικονομική Υπηρεσία 

Θέμα 4ο : Συγκρότηση Επιτροπής Ενστάσεων Εκτέλεσης Υπηρεσιών – Εισηγητής : Οικονομική Υπηρεσία 

Θέμα 5οΛήψη απόφασης για τον καθορισμός ειδικοτήτων προσωπικού ΙΔΟΧ του Δήμου με κάλυψη δαπάνης από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – Εισηγητής : Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών 

Θέμα 6ο : 

Ωράριο λειτουργίας σχολείων του Δήμου ΔΑΑ για Παρασκευή 10.02.23

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, η προσέλευση των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας θα γίνει στις 9:00 π.μ.
Όλοι οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστοί.

Δείτε το βίντεο "Travel Life | Αράχωβα - Δίστομο - Αντίκυρα | Ολόκληρη εκπομπή" στο YouTube



Πατήστε στο λινκ που ακολουθει:

https://youtu.be/V_lLkFlcgrg 

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο ΔΑΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσης, παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας θα παραμείνουν κλειστοί .

     Ο Δήμαρχος

                Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

    Ιωάννης Σταθάς


8 Φεβρουαρίου 2023

Ωράριο λειτουργίας σχολείων του Δήμου ΔΑΑ για Πέμπτη 9.2.23



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, η προσέλευση των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας θα γίνει στις 

Δήμος ΔΑΑ: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους πολίτες της Τουρκίας και Συρίας

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους πολίτες της Τουρκίας και Συρίας


Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να βοηθήσουν στην συγκέντρωση  ειδών πρώτης ανάγκης, που θα αποσταλούν στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς. 

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, σύριγγες, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα , παρακεταμόλη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.).

Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες.

Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα

Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

Είδη ατομικής υγιεινής

Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.ά.

Τα Σημεία συγκέντρωσης είναι : 

7 Φεβρουαρίου 2023

Στείρι: κοπή πίτας και εγκαίνια νέου χώρου για Σύλλογο

 









Ωράριο λειτουργίας σχολείων του Δήμου ΔΑΑ για 8.2.23

 

Φωτό από τον καθαρισμένο δρόμο προς Φτερόλακκα 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, η προσέλευση των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας θα γίνει στις 9:00 π.μ.

Όλοι οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστοί.


6 Φεβρουαρίου 2023

Νέα ενημέρωση για την ώρα προσέλευσης μαθητών Διστόμου για τις 7.2.23


Update : 22.25


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνει ως εξής :

 η προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας θα γίνει στις 10:00 π.μ.

 Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Διστόμου η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 9:00 π.μ.

 Όλοι οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστοί.

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.


Τα 3 καίρια σημεία της μεγάλης Νίκης του Καραΐσκάκη στο Δίστομο το 1827 , για την Ρούμελη.



 Δύο ήταν τα σημαντικότερα σημεία που ανέδειξε ο Δρ Σύγχρονης Ιστορίας Μιχάλης Λυμπεράτος κατά την πλήρως τεκμηριωμένη και εξαιρετική ομιλία του στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο την Κυριακη, για την Μάχη που έδωσε ο Γ. Καραϊσκάκης στην μαρτυρική και ιστορική κωμόπολη της Βοιωτίας, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 1827 :

ΠΡΩΤΟΝ, για το πόσο καθοριστική ήταν η νίκη αυτή για την αναπτέρωση του ηθικού των εξεγερμένων Ελληνων και την εξελιξη της Επανάστασης στην Ρούμελη στην πιο κρίσιμη στιγμή. Και ,

ΔΕΥΤΕΡΟΝ , για το πόσο πάνδημη και ενεργητική ήταν η συμμετοχή το ντόπιου πληθυσμού στην ενίσχυση της μαχιμης δύναμης, την επιμελητηριακή υποστήριξη και την συνδρομή στην ενημέρωση για το ανάγλυφο του εδάφους όπου κινήθηκαν τα παλικάρια του Αρχιστρατηγου της Ρουμελης Γ. Καραϊσκάκη.Ο Καραϊσκάκης ήξερε πολύ καλα την στρατηγική σημασία του Διστόμου , το οποιο χρησιμοποιούσε ως στρατηγείο και χωρο στρατοπέδευσης των ανδρων του. ΣτοΔίστομο ηταν και την προηγουμενη χρονια ( Νοέμβριος του 1826) από που ξεκίνησε για την Αράχωβα οταν πήρε την πληροφορία για την κινηση των Τούρκων.  

Αξιξει και η καταγραφή του ΤΡΙΤΟΥ σημείου που πάντα τονίζει ο Δήμαρχος Ιωάννης Σταθάς και αφορά τον πρωτότυπο καταδρομικό χαρακτήρα της επιχείρησης <<απεγκλωβισμου>> από το Διστομο, νύχτα, δια μέσου του στρατοπέδου των κοιμισμένων Τουρκων, που έκανε ο <<Γιος της Καλογριάς>> και οδηγησε στην απόσυρσή τους! 

  Την εκδήλωση διοργάνωσε τη Κυριακη 5/2/23

Λειτουργία σχολείων δήμου ΔΑΑ για 7.2.23


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, η προσέλευση των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας θα γίνει στις

Σύσκεψη για την κακοκαιρία

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη με αντικείμενο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της επικείμενης χιονόπτωσης στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ευρεία έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, κ. Γιάννη Σταθά, με θέμα την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επικείμενης χιονόπτωσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, ο Διοικητής του Α.Τ. Αράχωβας, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, εκπρόσωποι της Π.Υ. Ν. Βοιωτίας, της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του «Αλουμινίου της Ελλάδας».

Γιώργος Λιάγκας: Απόδραση στον Παρνασσό με τους γιους του







Ο Γιώργος Λιάγκας λατρεύει τα winter sports και το αποδεικνύει!



Φανατικός των sports, τόσο του water ski όσο και των winter sports ανάλογα με την εποχή, ο Γιώργος Λιάγκας δεν έχασε ευκαιρία και βρέθηκε στον Παρνασσό. Ο παρουσιαστής της εκπομπή «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 εκμεταλλεύτηκε το πυκνό χιόνι που «πέφτει» στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας και έκανε μία μίνι απόδραση με τους γιους του.



Το Σάββατο, μάλιστα, μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο από τις στιγμές που έκαναν ski με το σκηνικό να εντυπωσιάζει.
Γιώργος Λιάγκας