21 Φεβρουαρίου 2018

Τα αισιόδοξα μηνύματα του ιατρού κου Καστρίτη στην εκδήλωση της Αντικαρκινικής. Φωτό και βίντεο.









Πραγματοποιήθηκε απόψε 21/2/18 από το  Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου, συζήτηση -ομιλία και παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, στην Λιβαδειά.


Η ομιλία έγινε από τον Διστομίτη καθηγητή ιατρό, Παθολογίας -Ογκολογίας κύριο ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΗ.
Μεταξύ άλλων , παραβρέθηκαν , η αντιπερειφερειάρχης κα ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας κος ΑΓΝΙΑΔΗΣ, ο πρώην βουλευτής κος ΣΤΑΘΑΣ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ομίλου Μυτιλυναίος κος ΚΑΡΑΒΑΣ, η δήμαρχος Λεβαδέων,ο κος Ζιώγας, η  δημοτική σύμβουλος Διστόμου  κα ΦΟΥΝΤΑ και από το Στείρι ο δημοτικός σύμβουλος  κο Μπέλλος , ο πρόεδρος του ΑΜΡΥΣΣΕΑ κος ΚΑΒΑΛΑΓΙΟΣ,ο πρόεδρος της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ κος Αριστείδης Τζιτζώκος, πολλοί κάτοικοι Διστόμου και πολλά μέλη της Αντικαρκινικής από την Λιβαδειά. 




Η παρουσία της κας ΤΑΠΑΝΛΗ, η ψυχή όλων αυτών των εκδηλώσεων ήταν αυτονόητη...
Στην ομιλία του , ο ιατρός, αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που καθημερινά προκύπτουν από την έρευνα που γίνεται και που σαν αποτέλεσμα έχει να παρέχονται στους νοσούντες από καρκίνο , νέα ελπιδοφόρα φάρμακα και γενικότερα αποτελεσματικές θεραπείες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από μια ταινία με θέμα την παρουσίαση του καρκίνου σε έναν νέο άνθρωπο και τα στάδια που ακολούθησαν μετά την διάγνωση του. Ταυτόχρονα ο Διστομίτης γιατρός, σχολίαζε τμηματικά τα γεγονότα.

Υπήρξαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες που απαντήθηκαν από τον καθηγητή.




Αίσθηση προκάλεσε η ερώτηση της κας ΠΑΠΑΘΩΜΑ που λόγω της έντονης συναισθηματικής της φόρτισης λόγω της απώλειας συγγενικών της προσώπων από την νόσο αυτή, έκανε ερωτήσεις στον γιατρό για τις δυνατότητες του σημερινού συστήματος υγείας και τις αποτελεσματικές θεραπείες που αν υπάρχουν και κατά πόσο είναι δυνατόν οικονομικά να προσφερθούν στους απλούς πολίτες.


Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου και η ανάγνωση αποσπασμάτων από αυτό. 







Δυστυχώς για λόγους υγείας , απουσίαζε ο συγγραφέας.

Στο τέλος  της εκδήλωσης και στο γραφείο του  κου ΑΓΝΙΑΔΗ , έγινε απονομή ενός ειδικού αναμνηστικού   από τον τον πρόεδρο του επιμελητηρίου προς τον κο ΚΑΣΤΡΙΤΗ.






Ο κος Καστρίτης , ήταν από παιδί για εμάς που τον γνωρίζουμε προσωπικά , υπόδειγμα μαθητή  και που ήταν σίγουρο πως κάποια ημέρα θα γίνονταν ένας μεγάλος επιστήμονας, πάντα φιλικός και προσιτός με όλον τον κόσμο.

















Το καθιερωμένο κέρασμα που πάντα είναι απαραίτητο στην Ελληνική φιλοξενία











Blog Widget by LinkWithin