26 Απριλίου 2018

Δελφοί: Δρομολογείται τουριστικό χωριό και ξενοδοχεία 5 αστέρων


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Δελφών με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Εnterprise Greece) με απώτερο στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου “Τουριστική ανάπτυξη δημοτικών εκτάσεων Δήμου” προκειμένου αυτό να εισαχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση, καθώς και την περαιτέρω προώθηση του έργου για την αναζήτηση επενδυτικού σχήματος.

Κοινή επιδίωξη των συμβαλλομένων μερών είναι η βέλτιστη επιχειρηματική ωρίμανση του σχεδιαζόμενου έργου, η κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου αυτού, το οποίο θα εξετάζει το σύνολο των παραμέτρων τεχνικής εφικτότητας και βιωσιμότητάς του, θα αναλύει και θα τεκμηριώνει τις σχετικές παραδοχές καθώς και το ανταποδοτικό όφελος στην τοπική και Εθνική οικονομία έτσι ώστε να καταστεί ελκυστικό το έργο προς την εγχώρια και διεθνή επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία ολιστικού τουριστικού επιχειρηματικού σχεδίου (business concept) για τον Δήμο Δελφών και την Τουριστική ανάπτυξη δημοτικών και δημοσίων εκτάσεων (υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίες νομίμως παραχωρηθεί στο Δήμο) στην περιφέρεια του Δήμου Δελφών, το οποίο θα περιλαμβάνει:

α) συνολικό τουριστικό σχεδιασμό για τον Δήμο καθώς και

β) όσον αφορά στα τελικώς επιλεγέντα ακίνητα, περιγραφή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας αυτών, των ειδικότερων χωροταξικών, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών θεμάτων των γεωτεμαχίων επέμβασης, χρηματοοικονομικό μοντέλο το οποίο θα τεκμηριώνει την βιωσιμότητα και κερδοφορία των έργων ξεχωριστά και συνδυαστικά, εκτιμώμενο προϋπολογισμό, ενδεικτικούς τρόπους παραχώρησης προς την επενδυτική κοινότητα καθώς και σχετική κλαδική μελέτη. Το επενδυτικό σχέδιο θα περιλαμβάνει κατ’ αρχάς τα πιο κάτω ακίνητα με τις συνοδευτικές για το κάθε ένα περιγραφόμενες αναπτύξεις:

1. Για το Ακίνητο στη θέση «Πλαγιά» Σερνικακίου: πρόκειται για ενιαία έκταση 1.158,28 στρ. προτείνεται να αναπτυχθεί με χρήση παραθεριστικού-τουριστικού χωριού συμπεριλαμβανομένου και συνεδριακού κέντρου ή και θεματικού πάρκου ή και εγκαταστάσεις τουρισμού υγείας.

2. Για τα ακίνητα στη θέση «Αρμύρες» Κίρρας, πλησίον ιαματικών πηγών: γεωτεμάχια εμβαδού 45,30 στρ. προτείνεται να αναπτυχθούν ως τουριστικά καταλύματα υψηλής ποιότητας (5 αστέρων) με SPA , κέντρο θαλασσοθεραπείας, ευεξίας και συνεδριακό κέντρο και υπό τον όρο της παραχώρησής του στο Δήμο Για τα ακίνητο στη θέση Γαλλικοί Μώλοι εμβαδού 50,87 στρ. προτείνεται να αναπτυχθεί με χρήση τουρισμού-αναψυχής, εμπορικές χρήσεις και εγκαταστάσεις εστίασης, αναψυχής, ναυταθλητισμού και αθλητισμού κ.λπ.

Πηγή: tornosnews.gr
Blog Widget by LinkWithin