3 Μαρτίου 2018

Δυναμική παρέμβαση του Ευάγγελου Μυτιληναίου… μέσω του Φόρουμ Δελφών


Με τη νέα μονάδα ( βλέπε ΕΔΩ) , για την οποία ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος, ο Άγιος Νικόλαος μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο, εξήγησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Μυτιληναίος ΑΕ. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας καθαρής μονάδας, της καλύτερης στην Ευρώπη, καθώς η ενεργειακή αγορά χρειάζεται νέες μονάδες. «Όπως ήταν κάποτε η Κοζάνη ενεργειακό κέντρο, έτσι θα γίνει και αυτό, με καύσιμο όχι το λιγνίτη αλλά το φυσικό αέριο», εξήγησε ο κ. Μυτιληναίος αναφερόμενος στη νέα επένδυση.


«Κάναμε επιτυχίες στο εξωτερικό, αλλά άνθρωποι γίναμε στην Ελλάδα και ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε κάτι στην πατρίδα μας και αυτό ακριβώς κάνω. Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε απαντώντας στην ερώτηση του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά σχετικά με το γιατί αποφάσισε να εμπλακεί με τα κοινά μέσω της προεδρίας του ΣΕΒ.

«Το νέο μοντέλο του ΣΕΒ που στηρίζεται στην παραγωγή, την εργασία, την πρόοδο και τον ανταγωνισμό, δίνει ένα καθαρό σήμα στην αγορά ότι στηρίζει την επιχειρηματικότητα», εξήγησε. Αναφορικά με τη ΔΕΗ, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως «αν δεν στηρίξουμε τη ΔΕΗ και πέσει, θα πέσουμε όλοι, γι’ αυτό πρέπει να τη στηρίξουμε». Τόνισε δε πόσο σημαντικό είναι να γίνουν επενδύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η σημερινή πραγματικότητα θέλει σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο τις μεγάλες επιχειρήσεις να διαθέτουν άφθονη ρευστότητα και τις τράπεζες να προσπαθούν να τις δανείσουν, αλλά δεν ξεπαγώνουν ακόμη τα επενδυτικά σχέδια.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από την άλλη, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, εξήγησε και εκτίμησε ότι όταν οι τράπεζες αποκτήσουν μεγαλύτερη ρευστότητα μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τόνισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και συναίνεσης στη χώρα ώστε να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η χώρα πρέπει να σταματήσει να γίνεται πρωτοσέλιδο», ανέφερε ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερης μεταχείρισης πια.
Τα μνημόνια βοήθησαν στη βελτίωση της οικονομίας, όσες επιχειρήσεις επιβίωσαν, είναι σήμερα πολύ ανταγωνιστικές, σημείωσε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου είναι πολύ σημαντική ακόμη και μετά την έξοδο από τα μνημόνια η οποία διαφαίνεται ότι θα λάβει χώρα τον Αύγουστο.
Εξέφρασε την άποψη ότι οι πολιτικοί συνήθως ακούνε – με εξαίρεση όπως είπε την περίοδο Βαρουφάκη – αλλά το πρόβλημα είναι τι κάνουν μετά. Αν μπορούσε να υποδείξει τρία πράγματα σε έναν πρωθυπουργό, θα ήταν η εξασφάλιση της ελάχιστης πολιτικής συναίνεσης και σταθερότητας, η δέσμευση ότι θα υλοποιεί όσα εξαγγέλλει και η αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας ως μέσο δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι η δαιμονοποίηση.
Ως τη χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να φανταστεί χαρακτήρισε το ενδεχόμενο έναρξης εμπορικού πολέμου, σημειώνοντας ότι αν και οι οικονομολόγοι διαφωνούν σχεδόν στα πάντα, το μοναδικό σημείο σύγκλισης μεταξύ τους είναι ότι το διεθνές εμπόριο είναι προς όφελος όλων.
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα κατάφερε να απομακρύνει τους μόνους φιλικούς της γείτονες. «Οι σκοπιανοί επείγονται να τους υιοθετήσουμε γιατί θεωρούν ότι η σύνδεση με την Ελλάδα θα τους λύσει όλα τα προβλήματα. Ας κρατήσουν την εξωτερική πολιτική έξω από το πολιτικό παιχνίδι» σημείωσε.
Πηγή : https://nickdharitos.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin