5 Οκτωβρίου 2016

Αράχωβα η κοσμοπολίτισσα: η μαγεία της την βάζει στην πρώτη θέση για χειμερινές αποδράσεις! (φωτογραφίες και βίντεο)






Η Αράχωβα είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων.

Με την άριστη ξενοδοχειακή και επισιτιστική υποδομή, το σύγχρονο και το παραδοσιακό, την χαλάρωση και την άθληση… από το βουνό στην θάλασσα σε 20 λεπτά, βρίσκεστε στον προορισμό που σας τα προσφέρει όλα.
Η καρδιά του χειμώνα είναι εδώ, με τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και εγκαταστάσεις ισάξιες των Αλπικών χιονοδρομικών.


Τα πέτρινα χωριάτικα σπίτια με τις αχνιστές καμινάδες στριμώχνονται στα στενά ανηφορικά δρομάκια και όλο το χωριό μοιάζει να κρέμεται στις πλαγιές του βουνού, σ΄ένα τοπίο που αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Τους χειμωνιάτικους μήνες ο Παρνασσός τυλίγεται συχνά σε ομίχλη και τότε τα φώτα της Αράχωβας λάμπουν πιο έντονα μέσα στο ασημί φως και η εικόνα του χωριού γίνεται παραμυθένια!

Στις μέρες μας η Αράχωβα είναι κτισμένη στο σκαλί μιας ράχης που κατεβαίνει από τις κορυφές του Παρνασσού προς την κοιλάδα του Πλειστού και αποτελεί πέρασμα για τους Δελφούς και τις χιονοδρομικές πίστες του Παρνασσού!

Ο Παραδοσιακός Οικισμός Αράχωβας, το Κορύκειον Άντρο και η Αγορά της Αράχωβας, ανήκουν στα αξιοθέατα της. Για τη διαμονή τους οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε σαλέ, παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία.

Φωτογραφίες από την υπέροχη Αράχωβα:












Δείτε μερικές από τις ομορφιές της σε 3 βίντεο:











http://www.timeout.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin