5 Σεπτεμβρίου 2015

180 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Τσίπρας από τη Λιβαδειά: «Νίπτει τας χείρας του» για το μεταναστευτικό, μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες




«Πρέπει να αφυπνιστούμε, να εξεγερθούμε και να δράσουμε» είπε σαν να μην κυβερνούσε μέχρι χθες - Τάζει στους αγρότες αφού τους υπερφορολόγησεΝέα προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ, από τη Λιβαδειά και την κεντρική πλατεία της πόλης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.



Δείτε παρακάτω το πλήρες φωτορεπορτάζ καθώς και αναλυτικά την ομιλία του :








Όπως φάνηκε και από τη δήλωση που έκανε νωρίτερα για το μεταναστευτικό από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ρίξει το βάρος στο προσφυγικό ζήτημα και στη χαοτική εικόνα που επικρατεί στα νησιά, ώστε να μετατοπίσει την «ατζέντα» από τα ζητήματα του Μνημονίου και της οικονομίας.


Μόνο που, στην προσπάθειά του αυτή, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να ξεχνά ότι η -ανύπαρκτη- πολιτική της κυβέρνησής του στο μεταναστευτικό, ήταν που διόγκωσε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τις χαοτικές εικόνες στα ακριτικά νησιά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και στην ομιλία του στη Λιβαδειά, επιχείρησε να «εκμεταλλευτεί» πολιτικά τις εικόνες των νεκρών προσφυγόπουλων στα παράλια της Αλικαρνασσού.

Επανέλαβε, λοιπόν, πάνω-κάτω, αυτά που είχε πει και στη μεσημεριανή δήλωσή του από την Κουμουνδούρου:
Η επικαιρότητα μας αναγκάζει πολλές φορές να μιλήσουμε με τα λόγια της ψυχής. 

Να αφήσουμε τα συνθήματα στην άκρη και να μιλήσουμε για τη φρίκη που αντικρίσαμε όλοι χθες στους δέκτες των τηλεοράσεών μας.

Που δεν είναι η φρίκη ενός δράματος που συμβαίνει κάπου μακριά, αλλά μέσα στα πόδια μας, στις γειτονιές μας, στις θάλασσές μας.

Η θάλασσα του Αιγαίου χθες ξέβρασε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στις ακτές της Αλικαρνασσού. Και είναι στιγμές που η εικόνα σα γροθιά στο στομάχι, σε αναγκάζει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μιλάς για ένα πρόβλημα, αλλά για ανθρώπινες ζωές. Ζωές που αυτές τις μέρες στοιβάζονται στα καῒκια και στα τραίνα. Που στοιχειώνουν τις συνειδήσεις μας -αλλά αυτό δεν αρκεί. 


Δεν αρκεί να συμπάσχουμε με τους πρόσφυγες του πολέμου από τη Συρία και τις άλλες χώρες της περιοχής μας. Δεν αρκεί να συγκλονιζόμαστε από την εικόνα του -του μικρού Αϊλάν, νεκρού στη άκρη της ακτής. Αλλά και από τις πολλές εικόνες των ανθρώπων που οδύρονται, τραυματίζονται και πεθαίνουν κάθε μέρα, αναζητώντας στον ήλιο μοίρα και μια ζωή ανθρώπινη.

Πρέπει να αφυπνιστούμε, να εξεγερθούμε και να δράσουμε. Μαζί με τους πρόσφυγες, στις ακτές της Ελλάδας ξεβράζεται και η Ευρώπη. Που συγκινείται μεν, αλλά δεν δίνει λύσεις.
Οι ανθρωπιστικές αξίες της και οι δημοκρατικές παραδόσεις της κρίνονται από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα. Χωρίς κοινή, ευρωπαϊκή λύση, με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, η Ευρώπη πισωγυρίζει. Χάνεται στο σκοτάδι των κλειστών συνόρων και των επαναπροωθήσεων. Όταν μένει η κάθε χώρα μόνη της να αντιμετωπίσει αυτό που δεν μπορεί, τότε εμφανίζονται τα τραίνα της ντροπής, τα τραίνα των κυνηγημένων, που η Ευρώπη θα ήθελε να είχε σβήσει από τη συλλογική μνήμη της μια για πάντα.

Τότε ακούγονται δυνατά και οι πιο μισαλλόδοξες, οι πιο επικίνδυνες ακροδεξιές κραυγές από το κέντρο της Ευρώπης. Και είναι πράγματι ντροπή κάποιοι και εδώ στην Ελλάδα να προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν πάνω στο πιο δραματικό ευρωπαικό και παγκόσμιο πρόβλημα.

Η χθεσινή εικόνα της φρίκης, που συγκλόνισε το πλανήτη, έρχεται δυστυχώς να καταδείξει τη μεγάλη ανευθυνότητα και τη μεγάλη ντροπή των πολιτικών δυνάμεων και ειδικότερα της ΝΔ, που από τη πρώτη στιγμή επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για μικροκομματικά το προσφυγικό, προκειμένου να απευθυνθούν στα πιο ακραία λαϊκιστικά ένστικτα. 


Στα ίδια ακριβώς που στοχεύει και η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να ψηφοθηρίσει. Και μας ασκούσε κριτική ότι δήθεν εμείς φταίμε για ένα φαινόμενο διεθνές. Ότι εμείς έχουμε αφήσει τα θαλάσσια σύνορα ανοιχτά. Τι αλήθεια ζητάγανε ακριβώς από την ελληνική κυβέρνηση; Να βυθίζουμε με τα πλοία του ελληνικού λιμενικού τις φουσκωτές λέμβους των προσφύγων;
Και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών σαν τον Αιλάν; Ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν τα όριά τους».


Υπερασπιστής του ΜνημονίουΣτην ομιλία του στη Λιβαδειά, ο απελθών πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων: «Στις 25 Γενάρη ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία. Δεν θα τους αφήσουμε στη μέση. Κάποιοι θέλουν να γίνει η αριστερά μικρή παρένθεση στο καθεστώς που στήσανε εδώ και 40 χρόνια. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Tα σχέδιά τους θα βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας ο ελληνικός λαός στις 20 του Σεπτέμβρη».

«Εμείς δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε» είπε ακόμη, επιχειρώντας να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνησή του -δηλαδή του τρίτου Μνημονίου, για το οποίο ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήταν καλύτερο να μην εφαρμοστεί!


Tάζει τώρα στους αγρότεςΌπως είπε, η συμφωνία με τους δανειστές έχει ακόμη ανοιχτά σημεία, που αφορούν στα εξής:

1. Βελτιώσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2015.
2. Μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπορίας γεωργικών προϊόντων.
3. Καθιέρωση πρωτοβουλίας για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων και στην προώθηση και διαχείριση των εξαγωγικών δικτύων διανομής.
4. Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη θέσπιση νέου πλαισίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
5. Ενθάρρυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ευνοούν τους νέους και δραστήριους αγρότες.
6. Μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγροτικής εκμετάλλευσης.
7. Πρόγραμμα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων κατά τη χρήση ενέργειας και τη διαχείριση των υδάτων.
8. Στήριξη ορθών γεωργικών πρακτικών χρηματοδοτούμενες με κονδύλια της ΕΕ.

Γι' αυτά, όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη μαζί με τους αγρότες.



http://www.protothema.gr/politics/article/506189/nea-proeklogiki-omilia-tsipra-sti-livadeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin