26 Νοεμβρίου 2024

Αράχωβα : Ο ΣΒΘΣΕ πραγματοποίησε με επιτυχία την 20η ετήσια επιχειρηματική επιμορφωτική συνάντηση.




Ο ΣΒΘΣΕ πραγματοποίησε με επιτυχία την 20η ετήσια επιχειρηματική επιμορφωτική συνάντηση, στην Αράχωβα







Με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού επιχειρηματιών και στελεχών, πραγματοποιήθηκε η 20η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΘΣΕ, στο ξενοδοχείο DOMOTEL ANEMOLIA στην Αράχωβα, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024.

Σε μία πολύ ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα, για μία ακόμη χρονιά, τα υψηλόβαθμα στελέχη και οι επιχειρηματίες-μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα που απασχολούν τη βιομηχανία και το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το κεντρικό θέμα της επιμόρφωσης είχε τίτλο: «Business Transformation: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Προέδρος Δ.Σ. του ΣΒΘΣΕ, κ. Αθανάσιος Συριανός και ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΒΘΣΕ, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, οι οποίοι καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και τους εισηγητές στην εκδήλωση, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη και γενική αναφορά στο θεσμό της Ετήσιας Επιχειρηματικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος. Επίσης, ευχαρίστησαν θερμά τους Χορηγούς της εκδήλωσης.

Το 1ο Μέρος της 20ης Ετήσιας Επιχειρηματικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος άρχισε με την παρουσίαση του κ. Γεωργίου Δουκίδη, Καθηγητή ηλεκτρονικού επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Ανθρώπινο Δυναμικό και Επιχειρηματικός Μετασχηματισμός: Γεφυρώνοντας το Χάσμα μεταξύ Πανεπιστημίων και Εταιριών».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο χάσμα που υπάρχει μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας όσον αφορά το πιο σημαντικό πόρο, αυτό του εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Συγκεκριμένα παρουσίασε έντεκα παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις και τα Πανεπιστήμια ώστε να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, με στόχο ώστε το ανθρώπινο δυναμικό να γίνει παράγοντας υγειούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του κ. Γεωργίου Ατσαλάκη, Οικονομολόγου, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης – Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Η αλλαγή μεγακύκλου στην οικονομία».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην γεωοικονομική θέση της Ελλάδος και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδος ως την πύλη εισόδου στην Ευρώπη δια θαλάσσης, λόγω της στρατηγικής της θέσης στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνολική ευημερία μιας χώρας, που δημιουργείται μέσω μιας μακροχρόνιας ανάπτυξης μερικών παραγόντων (εκπαίδευση, εφευρετικότητα, ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στις παγκόσμιες αγορές, οικονομική παραγωγή μεγάλης κλίμακος, κατάκτηση σημαντικού μεριδίου στο παγκόσμιο εμπόριο) οι οποίοι στο τέλος μετουσιώνονται σε ένα σημαντικό πολιτισμό. Εξήγησε την φράση του Ηράκλειτου 2.500 χρόνια πριν «τα πάντα ρέουν». Τίποτα δεν παραμένει σταθερό και το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή, ενώ αναφέρθηκε και στη φράση του Αριστοτέλη ότι: «το σχεδιάζειν και το προωράν είναι το βασικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τους ελεύθερους ανθρώπους από τους φύσει δούλους». Τέλος, ανέλυσε του μεγακύκλους της οικονομίας διάρκειας 56 ετών από το 1800 μέχρι το 2024 που αποτελούταν από 28 χρόνια ανάπτυξης και 28 χρόνια στασιμότητας ή ύφεσης και προδιέγραψε τον νέο οικονομικό μεγάκυκλο 2024-2080 που θα αποτελείται από 28 έτη στασιμότητας και συνεχών προσαρμογών κατά την περίοδο 2024-2052.

Οι νέες τεχνολογίες θα επιφέρουν ανατρεπτικές αλλαγές στην οικονομία και θα κάνουν ισχυρές νέες χώρες κατά την άνοδο του κύκλου στα έτη 2052-2080.

Το 2ο Μέρος της 20ης Ετήσιας Επιχειρηματικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος περιλάμβανε την παρουσίαση της κ. Μαρίας Σταυράκη, Senior Business Area Manager Randstad Hellas και της κ. Ελένης Γαλοπούλου, Strategic Business Development Manager Randstad Hellas, οι οποίες πραγματοποίησαν ομιλία με τίτλο: «Τάσεις και προκλήσεις στο HR & η φωνή των ταλέντων».





Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσαν τα εμπόδια που συναντούν οι εταιρείες κατά τη διαδικασία στελέχωσής τους, τα πλάνα προσλήψεων και τις ειδικότητες που παρουσιάζουν δυσκολίες στην εύρεση και κάλυψη θέσεων, καθώς και τις στρατηγικές κινήσεις των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν θετικά στις σημερινές προκλήσεις, σε μια εργασιακή πραγματικότητα που παρουσιάζει διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς σημαντικές μεταβολές. Με την τεχνητή νοημοσύνη να κυριαρχεί και να δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, η ανάγκη αναβάθμισης των δεξιοτήτων των εργαζομένων, ταυτόχρονα με την προσαρμογή τους στην ταχεία τεχνολογική πρόοδο αναδεικνύεται πιο σημαντική από ποτέ. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ομιλίας, επισημάνθηκαν τα κίνητρα, οι επιθυμίες και οι παράγοντες που κινητοποιούν τους εργαζόμενους εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες: Φιλοδοξία & Κίνητρο, Ευελιξία, Ισότητα & Κατανόηση, Τεχνητή νοημοσύνη & Δεξιότητες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ των ομιλιών υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων – networking μεταξύ των εισηγητών και των συμμετεχόντων.

Η 20η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των ακόλουθων επιχειρήσεων:

Χρυσός Χορηγός: «ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ»



Μεγάλοι Χορηγοί: «ELIKON LOGISTICS IKE», «SOVEL ΑΕ», «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», «ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΑΒΕΕ», «ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ», «ΚΛΙΑΦΑΣ ΑΕ»,«ΔΟΥΜΠΙΑ ΑΕ» του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ.

Χορηγοί: «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ», «ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ – ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΒΕΕ», «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ & ΣΙΑ ΙΚΕ», «ΧΑΛΚΙΣ ΑΒΕΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin