Βασικές αρχές της Δημοκρατίας, αυτό το μεγαλύτερο δώρο των προγόνων μας προς την ανθρωπότητα, είναι η γνώση και συνείδηση του ανθρώπου, η κρίση αυτού μεταξύ καλού και κακού. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας για την προστασία της Δημοκρατίας, δηλαδή της κυριαρχίας του Λαού, με ότι αυτό συνεπάγεται, είχαν τον οστρακισμό, δηλαδή την αναγραφή του ονόματος σε όστρακο εκείνου του πολιτικού προσώπου, το οποίο λόγω αρχομανίας και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, εκδιώκονταν από την πόλη π.χ. εις την εξορία για μία δεκαετία.
Αυτό το πολύ σημαντικό «εργαλείο του οστρακισμού» για την προστασία της λαϊκής κυριαρχίας, υπάρχει και εις την σημερινή Δημοκρατία και κατοχυρωμένο εις το Σύνταγμα της χώρας. Η σημασία του όμως δεν είναι ευρέως γνωστή, λόγω της άγνοιας αλλά και της πρωτοφανούς εις τα σύγχρονα χρονικά τηλε-προπαγάνδας και τρομοκρατίας που υφίσταται ο Λαός μας. Είναι το «λευκό ψηφοδέλτιο» το οποίο θα πάρουμε εις το φακελάκι μαζί με άλλα ψηφοδέλτια, εις τις εκλογές της 25ηςΙαν.2015, μερικά δευτερόλεπτα πριν από την κάλπη.
Εις την αρχαία εποχή, ο Λαός έκρινε μεταξύ προσωπικοτήτων οι οποίες κυριαρχούσαν εις τα κοινά της πόλης. Σήμερα ο Λαός κρίνει μεταξύ κομμάτων και αρχηγών. Όμως πρόσωπα και προγράμματα, αλλά και συμπεριφορές, καλύπτονται κάτω από την ομπρέλα των κομμάτων.
Άρα αυτό σημαίνει, ότι το «λευκό ψηφοδέλτιο» είναι το εργαλείο εκείνο που μας παρέχει η Δημοκρατία μας να κάνουμε χρήση αυτού και να τιμωρούμε, να αποπέμπουμε και να εξοστρακίζουμε δεόντως από την εξουσία πρόσωπα και κόμματα.
Μπορεί να φαντασθεί κανείς το αποτέλεσμα, εάν από τα 9 εκατ. ψηφοφόρους η πλειοψηφία των Ελλήνων αποφάσιζε εναντίον του πολιτικού συστήματος με την άσκηση της ψήφου του «λευκού ψηφοδελτίου», που αυτό σημαίνει «άρνηση, αποδοκιμασία, περιφρόνηση, εκδίωξη από την εξουσία».
Αλλά ούτε η «αποχή» από τις εκλογές λόγω απογοήτευσης και απαξίωσης αποτελεί λύση, διότι το πολιτικό σύστημα μπορεί και επιβιώνει και με αυτό, όπως επιβιώνει και με την μη χρήση της «λευκής ψήφου», που αυτονόητα σημαίνει, ότι μπορεί να υφίσταται και να κυβερνά με την «ετυμηγορία και 50 χιλιάδων Ελλήνων πολιτών»!
Γιατί ωρυόμαστε κάθε τόσο με θυμό, ύβρεις για τις επί δεκαετίες εγκληματικές συμπεριφορές Προσώπων και Κομμάτων εις βάρος του Λαού και του Έθνους, ενώ έχουμε αυτό το «εργαλείο της λευκής ψήφου» η μεγάλη σημασία του οποίου αποσιωπείται από το 1843; Γιατί φοβόμαστε την τηλε-τρομοκρατία και προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος και δεν αποφασίζουμε ως Λαός μεταξύ «καλού και κακού»; Τι χειρότερο υπάρχει να βλέπουμε, ότι επί δεκαετίες συστηματικά καταστρατηγείται και ποδοπατείται το «καλό, δηλαδή η αξιοπρέπεια, η τιμή του Λαού και η υπόσταση του Έθνους», και εμείς συνεχίζουμε να ψηφίζουμε το «κακό, το οποίο μας καταστρέφει»; .
Όσοι αγαπάνε την Πατρίδα και την Δημοκρατία οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο και τα «εργαλεία» για να την προστατεύουν.
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Απασχολήθηκε επί 5 χρόνια εις την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας