7 Μαρτίου 2018

Αποφάσεις και τεκταινόμενα εν τάχει από το Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α.







Προηγήθηκαν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης και στην αρχή συζητήθηκαν τα θέματα που είχε θέσει ο κος Μίχος.
Με βάση όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό Δ.Σ. , παραμένει (πάντα κατά την γνώμη μου) , θολό το τοπίο γύρω από το ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER.  Ακούστηκαν φράσεις ότι δεν προχωρούν οι διαδικασίες γιατί ο νυν δικηγόρος δεν έρχεται στο Δ.Σ. επειδή  δεν  πληρώνετε....μια δεύτερη εκδοχή είναι ότι θα πρέπει να δοθεί στον κατασκευαστή κάποια παράταση για την κατασκευή των υπολειπόμενων εγκαταστάσεων. Βεβαίως συνεχίζεται η επιμονή βάσει απόφασης του Δ.Σ. για τήρηση της απόφασης της έκπτωσης του εργολάβου. Πολύ συζήτηση και για κάποιες δυσλειτουργίες , για θορύβους, για σφράγιση  του κτηρίου, ακόμη και της άρση  λειτουργίας του πάρκινγκ. Ο μη ερχομός βέβαια του δικηγόρου στο Δ.Σ. , όπως είχαν δεσμευτεί , περιπλέκει την όλη πολύκροτη υπόθεση...
Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε και μια επιστολή που εστάλη προς αρμοδίους και που αξιώνει και κάποιες οικονομικές αποζημιώσεις, φαίνεται ότι κάποιοι θα συρθούν σε νέες διαπραγματεύσεις και ότι το θέμα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα να δημιουργεί έριδες .

Για τα σφαγεία της Αράχωβας, τονίσθηκε από τον δήμαρχο , ότι εδώ και 10 ημέρες βρίσκεται στην περιφέρεια προς έγκριση η περιβαλλοντική μελέτη.

Για την πλατεία του ΞΕΝΙΑ στην Αράχωβα, η οποία αρκετοί πολίτες διαμαρτύρονται ότι υπάρχει καταπάτηση, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο ότι υπάρχει έγγραφο του δήμου που έχει  αποσταλεί στην επιχείρηση για άρση των μεταλλικών εμποδίων ώστε να μπορούν να παρκάρουν όλοι οι πολίτες . Η επιχείρηση απάντησε ότι η πλατεία αυτή ανήκει στην ιδιοκτησία της κατόπιν δωρεάν παραχώρησης της πλατείας από τον Δήμο Αράχωβας, εν έτη 1970 στον ΕΟΤ.
Τελικά αποφασίσθηκε να ερευνηθεί αρμοδίως το θέμα για να βρεθεί το σχετικό συμβόλαιο περί δωρεάς της πλατείας στον ΕΟΤ . Θα κινηθούν διαδικασίες για το αν μπορεί να επιστραφεί η πλατεία στους πολίτες και για το τι γράφει  το εν λόγω συμβόλαιο.
Εδώ δημοσιεύω και κείμενο που μου εστάλη από πολίτη της Αράχωβας :
"Απορίας άξιο είναι ότι o  Δήμαρχος σε ερώτηση του κ.Αγγελόπουλου στο αν αναφέρει το συμβόλαιο για ποια χρήση έγινε αυτή η δωρεά στον ΕΟΤ από τον τότε Δήμο Αράχωβας, απάντησε πολύ συγκεκριμένα ότι η δωρεά έγινε για χρήση πάρκινκ... Τελικά το έχει διαβάσει το συμβόλαιο της δωρεάς ο Δήμαρχος ή πρέπει να ανατεθεί σε δικηγόρο να βρεi το συμβόλαιο όπως πρoτάθηκε  στο δημοτικό συμβούλιο;;;; "



Εξελίξεις αναμένονται για την αντικατάσταση τσιμεντένιων κολόνων , που είναι επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων . Υπήρχαν πτώσεις και τραυματισμοί πολιτών στο ΔΙΣΤΟΜΟ.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε από τον κύριο Ζήση, έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών , σχετικά με απόφαση για την λειτουργία ή μη της παιδικής χαράς στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ κατόπιν σχετικής γραπτής ερώτησης του κου Μπέλλου προς τον φορέα αυτόν.
Το έγγραφο αυτό από το υπουργείο αναφέρει ότι οι ΟΤΑ δεν μπορούν να πιστοποιήσουν  παιδικές χαρές και να λάβουν το ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας , όταν αυτές βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο. 
Με λίγα λόγια δηλαδή , ότι ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα μιας και ο εν λόγω χώρος ανήκει στο εργοστάσιο του ομίλου Μυτιληναίου. Αυτό είχαν ισχυριστεί σε εισήγηση τους και 3 αντιδήμαρχοι (Βαλαούρας, Λαγός και  Αγγελόπουλος) κάτι όμως που δεν εισακούσθηκε σε σχετική ψηφοφορία. Η πλειοψηφία είχε ταχθεί υπέρ της λειτουργίας από τον Δήμο.
Εντύπωση προκαλεί η ημερομηνία αποστολής της σχετικής απάντησης από το Υπουργείο , η οποία ήταν η 18η Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα υπήρχε δημοτικό συμβούλιο, με αρκετή ένταση για το εν λόγω θέμα και αν ληφθεί υπόψιν ότι η απόφαση αυτή είχε σταλεί ηλεκτρονικά την ίδια ημέρα στον ενδιαφερόμενο σύμβουλο, γεννούνται αυτόματα  ορισμένα θέματα ....Σε αυτή την διαπίστωση επικεντρώθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση ορισμένοι σύμβουλοι και αναμένονται εξελίξεις ή και διευκρινίσεις.


Στην (ανενεργή) κοινωφελή εταιρεία του Δήμου , μετά την παραίτηση της προέδρου κας Παπανοπούλου,  αναλαμβάνει ως πρόεδρος ο κος Λαγός.

Ο κος Σταθάς , πρώην βουλευτής Βοιωτίας . με ομόφωνη απόφαση θα συμμετέχει στην επιτροπή ανεμογεννητριών, η οποία διευρύνθηκε  κατά 2 μέλη.


Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που συζητήθηκε , ήταν η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τις τσούχτρες στις παραλίες του Δήμου.
Ο κος Βαλαούρας , ενημέρωσε  ότι συμμετέχει σε μια συνεδρίαση στο προσεχές διάστημα στο Λουτράκι για αυτό το θέμα και αναμένεται να αποφασισθεί η τοποθέτηση ειδικών διχτυών σε συγκεκριμένα σημεία με τα οποία οι ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα . Μάλιστα οι υπεύθυνοι εταιρείας  κατασκευής των διχτυών αυτών, προσφέρουν και δωρεάν ένα δίχτυ, το οποίο προτάθηκε να τοποθετηθεί στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου.


Στα υπόλοιπα θέματα του Δ.Σ. υπήρχε ομοφωνία ως προς τον ορισμό επιτροπών και συμμετοχή του Δήμου σε συγκεκριμένες δράσεις.



Blog Widget by LinkWithin