19 Μαρτίου 2019

Στον απόηχο της (σκουπιδο)-ιστορίας στην Αράχωβα.






Μια ακόμη δυσλειτουργία παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στον πολύπαθο τομέα της καθαριότητας στις περιοχές της Αράχωβας.

Κάποτε είχαμε τον παροπλισμένο στόλο, τις απεργίες μονίμων και συμβασιούχων, ελλείψεις προσωπικού, μη έγκαιρες προσλήψεις, μη διαθέσιμες υπηρεσίες καθαριότητας στην Αράχωβα, αψιμαχίες μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων και πιθανώς και άλλες αιτίες που δεν θυμάμαι..

Πολλά από αυτά τα θέματα , διορθώθηκαν αλλά σίγουρα δεν επιλύθηκαν οριστικά. 

Σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε μια καλύτερη εικόνα αλλά όλα ήταν υποκειμενικά ...

Δεν άργησε να "σκάσει" και ένα ακόμη επεισόδιο και να προστεθεί και αυτό στο πολυγυρισμένο σήριαλ με θέμα "ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ".

Πολλές οι δημοσιεύσεις στο facebook, πολλές οι κριτικές, πολλές οι αντίθετες γνώμες, απειλές για επέμβαση του εισαγγελέα , κατηγορίες από τους κριτές του "καναπέ" αλλά και πολλές μπαρουφολογίες από τους κριτές της "καρέκλας". Βέβαια υπάρχουν και οι κριτές με το πληκτρολόγιο. Τώρα αν κάποιος έχει και τα τρία "προτερήματα"...η κατάσταση δυσκολεύει.
Κανείς ωστόσο , δεν σήκωσε το τηλέφωνο ή κανείς δεν έβγαλε μια ανακοίνωση για την μη αποκομιδή των σκουπιδιών. Αλλά τι να πούνε ;

Σαν e-hani , προσπάθησα να μάθω τι συμβαίνει....

Τελικά το μόνο που απάντησα σε αυτούς που με ενημέρωσαν , είναι ότι έχουν απόλυτο δίκιο οι εργαζόμενοι και εγώ στην θέση τους το ίδιο θα έπραττα.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα ;

Το μείζον πρόβλημα , που χρονίζει στην Αράχωβα έχει να κάνει με την ΜΗ ύπαρξη
 ενός ειδικού -μικρού απορριμματοφόρου για τα στενά της Αράχωβας. 
Οι εργάτες και οι οδηγοί που έχουν αναλάβει την αποκομιδή στα εν λόγω σημεία, έχουν ξεπεράσει τα όρια τους καθώς η σωματική τους υγεία, καθημερινά βρίσκεται εκτεθειμένη στα διάφορα μικρόβια και στις διάφορες αρρώστιες που έχει και αυτή η δουλειά.

Ποια είναι η διαφορά με τα υπόλοιπα συνεργεία  αποκομιδής ;

Ειλικρινά , οι απαράδεκτες τεχνικές και οι διάφορες σκηνές που έχουμε δει άπειρες φορές , με τους υπαλλήλους να χώνονται κυριολεκτικά με το κεφάλι τους μέσα στους κάδους και να βγάζουν τα σκουπίδια με τα χέρια τους και μετά να τα εναποθέτουν στην καρότσα ενός αγροτικού ή ενός 4Χ4 και μετά να τα ξαναπιάνουν με τα χέρια και να τα μεταφέρουν στο μεγάλο απορριμματοφόρο , ειλικρινά κανείς δεν θα ήθελε να δημοσιεύσουμε αυτές τις φωτογραφίες ή αυτό το βίντεο.
Θα έπαιζαν  καθημερινά στα μεγάλα κανάλια και δεν πιστεύω ότι κάποιος ξανά θα επισκέπτονταν την Αράχωβα.

Ο κόμπος τελικά έφτασε στο χτένι που λέει και ο λαός μας, οι απανωτές υποσχέσεις ότι το ειδικό απορριμματοφόρο κάποια στιγμή θα έρθει αλλά τελικά όλα έπεσαν στο κενό.
Μπορεί η γραφειοκρατία καλά να κρατεί , μπορεί η δημοτική αρχή να έχει δίκιο αλλά και οι υπάλληλοι έφθασαν στα όρια τους και κήρυξαν για 1 με 2  εργάσιμες ημέρες μια ιδιότυπη διαμαρτυρία-στάση εργασίας. 
Τελικά σήμερα , οι ίδιοι υπάλληλοι που εργάζονται σαν οδηγοί , εργάστηκαν και σαν εργάτες , έβαλαν το αυτοκίνητο που δήθεν ήταν το ιδανικό για τα στενά και που είχε προμηθευτεί ο Δήμος επί  προηγούμενης Δημοτικής αρχής αλλά που δεν χωρά στα περισσότερα από αυτά, άδειασαν κάδους και προσπάθησαν να μαζέψουν και ότι άλλο μπορούσαν. 

Ταυτόχρονα , επιστρατεύθηκε και ιδιώτης σαν λύση έκτακτης ανάγκης και καθάρισε και αυτός με το συνεργείο του αρκετά στενά.

Όσον αφορά τον  άλλο ιδιώτη ,  που κανονικά έχει δοθεί η εργολαβία για την αποκομιδή των Σαββατοκύριακων και των Αργιών, δουλεύει κανονικά αλλά εκτός των ημερών που χιονίζει.. συν ότι αν και είχε αναφερθεί κατηγορηματικά ότι θα έμπαινε και στα στενά της Αράχωβας , προφανώς με 2ο όχημα , κάτι  τέτοιο δεν έγινε ποτέ.....

Μπροστά στην γενική κατακραυγή, η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Το σήριαλ θα έχει και νέα επεισόδια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin