4 Μαρτίου 2019

Καταγγελία ανεξάρτητης κίνησης εργαζομένων.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συνάδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε τους φιλοεργοδοτικούς συνδικαλιστές κ. κ. Ευθυμίου – Οικονόμου (μόνο έτσι μπορούμε να αποκαλέσουμε αυτούς που κυνηγάνε τους εργαζομένους) που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ενάντια σε σωματεία που ήταν δημοκρατικά εκλεγμένα μόνο και μόνο για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Ο κ. Ευθυμίου και ο κ. Οικονόμου, όπως ακριβώς κάνουν στο εργοστάσιο που είναι μόνιμα ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, το ίδιο έκαναν και στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
Ποια είναι τα σωματεία που θέλουν να «βγάλουν εκτός» «τάχα» για θέμα νομιμότητας (επειδή καθυστέρησαν να κάνουν εκλογές λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν):
  • Το σωματείο καθαριστριών σχολικών μονάδων, τις γυναίκες δηλαδή που καθαρίζουν τα παιδιά μας στα σχολεία και αμείβονται με 200 ευρώ το μήνα κι αυτό εποχικά (από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο), οι οποίες είναι απλήρωτες από τον Δεκέμβριο μήνα, φυσικά κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Ευθυμίου ως μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (αν εφαρμοζόταν το καταστατικό του ΕΚΛ ο κ. Ευθυμίου θα έπρεπε να είχε διαγραφεί λόγω της μη παρουσίας του στα Διοικητικά Συμβούλια, όπως προκύπτει από το απουσιολόγιο).
  • Το σωματείο των υπαλλήλων του ΚΤΕΛ επαρχίας Λιβαδειάς, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί 6 μήνες. Για το παραπάνω θέμα εκκρεμούν δικάστηκες αποφάσεις καθώς το σωματείο έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίων της εργοδοσίας για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Σε περίπτωση που ακυρωθεί το σωματείο, θα έχει βλαπτικές συνέπειες στον δικαστικό αγώνα των εργαζομένων του ΚΤΕΛ.
  • Το σωματείο των εργαζομένων στο χιονοδρομικό κέντρο, όπου και αυτοί είναι εποχικοί, δηλαδή εργάζονται από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο. Οι εργαζόμενοι του χιονοδρομικού είναι επίσης απλήρωτοι από τον Ιανουάριο και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
  • Το σωματείο οικοδόμων Αράχοβας, όπου έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση που μαστίζει των κλάδο της οικοδομής.
Μιλούν αυτοί (κ. κ. Ευθυμίου – Οικονόμου) για νομιμότητα των σωματείων που κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους εκπρόθεσμα χωρίς να έχει δοθεί παράταση από την εφορευτική επιτροπή
(ούτε γραπτή, ούτε προφορική), όπως καταγγέλλει και το μέλος της εφορευτική επιτροπής κ. Τσαβδαρίδης Γρηγόριος. Στη συνέχεια και με πρόφαση την τεχνητή ένταση που δημιούργησε ο κ. Κορδάτος, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κ. Σαλίπας Νικόλαος και κα Κουρούμπαλη Μαρία έφυγαν για να μην παραλάβουν την ένσταση της παράταξής μας για την εκπρόθεσμη κατάθεση των ψηφοδελτίων των κ. κ. Ευθυμίου και Οικονόμου. Ερωτούμε, γιατί ο κ. Κορδάτος λειτούργησε ως προστάτης των κ.κ. Ευθυμίου – Οικονόμου λες και έχουν την ανάγκη του;
Αυτή είναι η συνδικαλιστική ηθική των εν λόγω κυρίων. Τους αφήνουμε στην κρίση σας


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΑΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υποψην Γιαννακη αγωνιστη απτπαν πλατεια 1 Για τα σωματεια που καθυστερησαν να κανουν εκλογες την ευθυνη την φερνεις εσυ σαν προεδρος του εργατικου κεντρου γιατι εσυ εχεις προσβαση στα αρχεια και το καθε σωματειο που ξερει ποτε τελειωνει η θητεια του.Εαν δεν ειχαν εισφορες θα επρεπε εγκαιρα να απευθηνθουν προς το Ε.Κ.Λ για οικονομικη ενυσχηση. 2 Για την εφορευτικη επιτροπη Θα επρεπε 15 χρονια που ησουν στο Ε.Κ.Λ.να γνωριζες οτι εχει το δικαιωμα ο προεδρος να συγκαλεσει τα αλλα δυο μελη και να αποφασισουν αν θα δωσουν παραταση για την καταθεση των αιτησεων των παραταξεων. Γνωριζεις πολυ καλα οτι το υποφηφιο μελος που εξελεξε η παραταξη σου δεν σηκωνε το τηλεφωνο απο την Πεμπτη το απογευμα μεχρι την Παρασκευη 19΄και 45 οπου εμφανιστηκε στο Ε.Κ. και αποκαλεσε ψευτες τα δυο μελη της εφορευτικης. Οταν ο προεδρος του εδειξε τις κλησεις που του ειχε κανει απο το κινητο του ισχυριστηκε οτι ειχε πεσει σε κομμα απο COLD ENT FLUΣου εξηγησα οτι εχεις το δικαιωμα να κανεις ενσταση στις 19΄50 στην επιτρωπη για να ανακαλεσει την αποφαση της μιας ωρας παρατασης που ειχαν παρει ενω εσυ και τα μελη της παραταξη σας απαιτουσατε απο τον προεδρο να συνταξει αντι για εσας την ενσταση οταν αρνηθηκε και σας ειπε οτι ειναι δικη σας δουλεια εσεις του κανατε επιθεση [ΟΧΙ ΛΕΚΤΙΚΗ] Την ενσταση δεν την κανατε ποτε κι ας ειχατε απλετο χρονο και αποδειξατε οτι ο στοχος της παραταξης σας ηταν να δημιουργησεται εντασεις για να μην καταθεσουν δυο παραταξεις που τα ονοματα τους αναφερεις στην καταγγελια που εκανες Γνωριζεις πολυ καλα ποιος δημιουργησε την ενταση και ποιοι πηγαν να παρουν το φακελο με τις ετησεις των παραταξεων και τη σφραγιδα απο τον προεδρο της εφορευτικης και τη συνεχεια την αντιμετωπισες στο Α.Τ Λειβαδιας. Ειναι παγια τακτικη σου οποιος δεν ειναι μαζι σου να τον σπιλωνεις με χειρογραφες επιστολες και ποτε να μην αναλαμβανεις τις ευθυνες σου ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin