7 Φεβρουαρίου 2019

Άκαιρη η σύμπραξη Γιαννέλου -Πατσαντάρα για την δημιουργία ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. και την δημιουργία ορεινού ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ με έδρα την Αράχωβα, ανοίχτηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, με αφορμή δημοσίευμα που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο σπάσιμο δήμων προς αποκατάσταση αδικιών και δυσλειτουργιών του Καλλικράτη.




Ένα δημοσίευμα όμως , που χρησιμοποιήθηκε από τους διάφορους, κατά το δοκούν για να προβάλουν δικούς τους σκοπούς ή και να αυτοπροβληθούν.
Ένα δημοσίευμα που σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρει αυτά που κάποιοι σκέφτονται, τουλάχιστον όχι για την τρέχουσα περίοδο. Το δημοσίευμα , αφήνει τα ενδεχόμενα ανοικτά για μετά τις εκλογές...άρα όλα είναι μια προεκλογική φιέστα.

Μα και βέβαια , ο καθένας πολίτης θα ήθελε να ανήκει ο τόπος στον οποίο διαμένει σε ανεξάρτητο  και αυτόνομο ΔΗΜΟ , ώστε ο δικός του εκπρόσωπος στην δημοτική αρχή να αποφασίζει για ζητήματα  του δικού του τόπου και όχι για ένα διπλανό χωριό.
Σε καμία περίπτωση δεν λύσαμε τα δικά μας προβλήματα για να λύσουμε και τα προβλήματα του γείτονα...
Με δυο λόγια και ποιος δεν συμφωνεί να επανέλθουν σε θέματα διοίκησης τουλάχιστον οι δήμοι σε προηγούμενες καταστάσεις  , σε εποχές προ Καλλικράτη. Αλλά αυτό το ενδεχόμενο για την ώρα δεν υπάρχει.
Για να γίνει λοιπόν η ΑΡΑΧΩΒΑ αλλά και κάθε άλλη  περιοχή  ανεξάρτητη , θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες διαδικασίες και να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα , έτοιμο προς κατάθεση στο υπουργείο για να πραγματοποιηθεί ΜΕΤΑ τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές , όπως ρητά αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός σε συνέντευξη του , την οποία θα παραθέσω πιο κάτω.
Για την ώρα ακόμα και οι 5 νησιωτικοί δήμοι που αναμένεται να σπάσουν (Λέσβος, Χίος,  Ρόδος,  Κέρκυρα..), και που όλα θεωρητικά είναι έτοιμα, ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται για την ώρα και το πιο πιθανό σενάριο είναι να μετατεθεί για το μέλλον...

Όσον αφορά  τις δυσλειτουργίες του Καλλικράτη , οι οποίες είναι πολλές και εξόφθαλμες ,  σε πρώτη φάση ας αναλογιστούν οι διοικούντες τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσαν να  ασκήσουν διοίκηση ,τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν ως ομάδα ή τους λόγους για τους οποίους κάποιος δεν κατάφερε να ηγηθεί αποτελεσματικά και μετά ας προχωρήσουν στα επόμενα στάδια.

ΆΡΑΓΕ γιατί ο Βοιωτικός  Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα ;
Γιατί ο κύριος Ντασιώτης  και οι υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες , φιγουράρει στους κορυφαίους 5 Δήμους της χώρας ;
 Ποιος άραγε ασχολήθηκε ή έλαβε ως παράδειγμα ή ως πρότυπο τον Δήμο αυτό για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας ; και προσέχτε μιλάμε για τον Δήμο Αλιάρτου που μέσα δεν έχει ΑΡΑΧΩΒΑ και Παρνασσό , ούτε δίπλα του Δελφούς ,  ούτε έχει μέσα του την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, ούτε...ούτε ...ούτε...

Εν κατακλείδι, οι σχεδόν κοινές δηλώσεις ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ και ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ  , καλώς διατυπώνονται , αλλά κρίνονται εκ του πονηρού σε μια προεκλογική περίοδο και που δεν βοηθούν καθόλου στην αρμονική συνεργασία και συνύπαρξη των πολιτών του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του αρμόδιου υπουργού καθώς και οι τοποθετήσεις ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ και ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ :


Χρίστος Βούζας: Πότε θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση για το σπάσιμο των δήμων, που όπως έχετε πει θα είναι ελάχιστοι. Θα είναι εντός των τελευταίων ημερών του Δεκεμβρίου ή πάμε για Ιανουάριο;
Αλέξης Χαρίτσης:”Είναι ένα σημαντικό αλλά και σύνθετο ζήτημα για τις τοπικές κοινωνίες. συνένωση με τον Καλλικράτη ήταν η εύκολη διαδικασία. Η δύσκολη υπόθεση είναι το… διαζύγιο. Είναι δύσκολη υπόθεση το να διασπάσεις δήμους που επί 8 χρόνια λειτουργούν ως ενιαίος αυτοδιοικητικός φορέας. Αφορά το προσωπικό, τα οικονομικά του δήμου, την κινητή και ακίνητη περιουσία του ,ενεργές συμβάσεις κλπ.Δεν πρόκειται, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να μπούμε σε μια διαδικασία συνολικής αναθεώρησης του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης στους δήμους. Θα ήταν πολιτικά ανώριμο και επικίνδυνο για την ίδια την αυτοδιοίκηση. Θα αντιμετωπίσουμε όμως κάποιες λίγες , εξώφθαλμες περιπτώσεις που χρήζουν αντιμετώπισης πριν από τις εκλογές κάτι που αποτελεί και αίτημα των ίδιων των κοινωνιών,προκειμένου να αντιμετωπισθούν κάποιες αδικίες που έγιναν με τον Καλλικράτη. Η διαδικασία θα προχωρήσει μετά τις γιορτές,μέσα στον Ιανουάριο. Στο ΥΠΕΣ δουλεύουμε μια συνολική αναδιαμόρφωση του αυτοδιοικητικού χάρτη των Δήμων μετά όμως από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να μπορέσει να γίνει επαρκής διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Προσωπικά, εκτιμώ ως σωστή τη λογική συνένωσης δυνάμεων, σε τοπικό επίπεδο”.
Χρίστος Βούζας: Πόσοι Δήμοι θα είναι ;Πέντε, έξη;
Αλέξης Χαρίτσης: “Θα είναι το πολύ πέντε”,
=================================================
Stathis Giannelos




Ορεινος Δήμος Αράχωβας με έδρα την Αραχωβα !! αυτη ειναι η απαίτηση όλων μας χωρις αυτο να σημαίνει οτι εχουμε προβλημα με κανέναν, αλλα τοσο η θεση όσο και η φύση των δραστηριοτήτων του τοπου μας το επιβάλλει . Τωρα ειναι η ΩΡΑ να διορθωθεί το λάθος του Καλλικράτη . Εδω και λιγες ώρες ολοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Αράχωβας ( που εχω μιλησει ) ανεξαρτήτως παράταξης ειναι σύμφωνοι . Καλουμε τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου να συγκάλεσει άμεσα ανοικτό τοπικό Συμβούλιο . Ολοι ενωμένοι θα προχωρήσουμε ... καλουμε και τους φίλους της Αράχωβας οπου κι αν βρίσκονται να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας.. κοινοποιήστε το παντου
=======================================================================



Yiannis Patsantaras Φίλες, –οι.
- Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις-απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα και για την επιβίωσή μας επιβάλλονται γρήγορα ανακλαστικά, σωστή αξιολόγηση των καταστάσεων και λήψη σωστών αποφάσεων.
- Από το 2011 έως σήμερα, ο Δήμος μας λειτούργησε με τη νέα του μορφή αυτή του «Καλλικράτη». Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η νέα αυτή μορφή ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της εποχής μας , οι υπηρεσίες προς τους πολίτες της Αράχωβας και των άλλων χωριών με τον ένα δήμο βελτιώθηκαν ή επιδεινώθηκαν;
- Ήμουν και είμαι θερμός υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα όπου και όταν αυτές απαιτούνταν και διαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επειδή πιστεύω ότι από την σωστή λειτουργία της εξαρτάται η πρόοδος της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.
- Έχοντας λοιπόν ένα σοβαρό δείγμα-εμπειρία 8 χρόνων μπορούμε αβίαστα να πούμε ότι ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε και να βάλουμε «επί τον τύπον των ήλων» για το καλό όλων των συμπολιτών μας (και των άλλων χωριών )
- Πιστεύω λοιπόν ακράδαντα ότι η λύση των σημερινών-γνωστών προβλημάτων με το διαχωρισμό της Αράχωβας από το σημερινό ενιαίο δήμο με μια νέα μορφή ως «Ορεινός Δήμος Αράχωβας» θα ανταποκριθεί καλύτερα στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές απαιτήσεις των καιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin