14 Ιανουαρίου 2019

Πολλές φωνές διαμαρτυρίας για την χθεσινή κατάσταση στον Παρνασσό.



                             



Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας , έχουμε λάβει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πούλμαν στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού την Κυριακή 13/1/19.
Μια απόφαση που ναι μεν μπορεί να ήταν δικαιολογημένη για την ασφάλεια του κόσμου και για την μη περαιτέρω ταλαιπωρία κάποιων άλλων αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί λύσεις για την ομαλή μετακίνηση και των επιβατών των πούλμαν. Π.χ. κάλλιστα θα μπορούσε κάποιο πούλμαν με αλυσίδες να μεταφέρει τους  χιονοδρόμους που ήθελαν να χαρούν το άθλημα τους μέχρι τις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Κάτι δηλαδή σαν τοπικό δρομολόγιο κάποιου ΚΤΕΛ. Χιονοδρομικό -Σκαμνός.
Δυστυχώς όμως μια ρητή απαγόρευση μετακίνησης , λες και ήταν χούλιγκανς , λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα και την οικονομία της περιοχής .  Οι ακυρώσεις έδιναν και έπαιρναν την χθεσινή ημέρα και οι ανακατατάξεις στις επιχειρήσεις της περιοχής , οργίασαν. Βέβαια εκατοντάδες εκδρομείς σχημάτισαν για άλλη μια φορά αρνητική εντύπωση για την κατάσταση που επικρατεί στον Παρνασσό.
Αντί να εκμεταλλευτούμε και την ροή του κόσμου που δεν θα μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να πηγαίνει στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ διώχνει και τους ήδη θαμώνες του.

Χαρακτηριστικά είναι και τα λεγόμενα των υπευθύνων του ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ , τα οποία είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο και μόνο ζημιά προκαλούν στον τόπο μας και στους εκδρομείς που τόσο πολύ τους έχουμε ανάγκη.  Μόνο κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας , ο εν λόγω σύλλογος ακύρωσε μετάβαση 250 ατόμων στο χιονοδρομικό Παρνασσού. 

Ακολουθεί η δημοσίευση από τον εν λόγω σύλλογο :


"Μια φανταστική ημέρα από πλευράς χιονιού και ήλιου, κατάφεραν οι άνθρωποι της τροχαίας να την κάνουν παρωδία...
Μετά από προγραμματισμένο μπλοκάρισμα των Λεωφορείων (όπως αποδείχθηκε) στο λιβάδι, από τις 8:30πμ και για τουλάχιστον 3 ώρες τουλάχιστον, 10 πούλμαν επέστρεψαν στην Αθήνα, αφού μόνο στα ΙΧ επέτρεπαν να ανέβουν στο βουνό.
Τελικά όμως όσοι καταφέραμε να ανέβουμε με ΙΧ, κάναμε πολύ καλό σκι μετά τις 12μμ ...
Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας σε καίριες θέσεις άσχετοι άνθρωποι ..."
Blog Widget by LinkWithin